Jag skall bjuda mina goá chefer och kollegor på middag 14/3.
Saken är den att jag själv inte kommer hem från jobbet förrän efter 17.00 och festen börjar 18.00.
Jag skall bjuda på fyllda kycklingfiléer och till dessert Tiramisu.
Tiramisun förbereder jag dagen innan, det vinner den bara på.
MEN vet någon hur länge innan man kan fylla och bryna fileérna.
De skall bli genomstekta i ugnen sedan, men hur länge innan kan de vara enbart brynta?? Går det verkligen att göra det dagen innan eller blir det "hälsovådligt" då?
Hoppas någon vet. Annars får jag gå upp kl. 4.00 på fredagen och göra det ......
jas6529 februari 2008
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
tilda1 mars 2008
På jobbet bryner vi ofta kyckling och annat dagen innan och kör dem bara i ugnen när vi ska ha dem. Funkar jättebra, bara du är noga med avsvalning och sånt. Det är jätteviktigt att kyla av maten så fort som möjligt för att förhindra bakterietillväxten.:)
Lotten_J1 mars 2008
Det är jätteviktigt med hanteringen av kycklingen både före och efter. Eftersom jag jobbar inom sjukvården har vi fått in personer som blivit sjuka just pga felaktigt hanterad/tillagad kyckling. Jag skulle inte våga göra den annat än direkt då den ska ätas men det är ju jag det och det kanske beror på det man sett inom jobbet. Annars fanns ju en del sunda svar här, ex tilda. Men men inget jag skulle våga mig på. Borde inte cheferna ge dig ledigt den eftermiddagen med tanke på att du ska ställa till med middagsbjudning...och full lön såklart den lediga eftermiddagen ha ha (Y)
Grytlappen1 mars 2008
Skrivet av jas65 den 1 mar 2008
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
anluk1 mars 2008
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
irrevirre1 mars 2008
Tusen tack för de fina svaren!
Jag har tidigare brynt på morgonen och genomstekt i ugn när gästerna är på plats
och det har gått jättebra.
Jag TROR att jag törs fylla och bryna dem kvällen innan, se till att avsvalningen går snabbt och förvara dem kallt.
Ja, Lotten J, det har du rätt i. Men eftersom jag måste ha en ersättare då så vill jag inte krångla till det.
När man är receptionist så kan man inte lämna allt. (Det är det enda om är negativt med det yrket)
Annars hade jag säker fått ledigt med lön ..... de är bra på att visa uppskattning mina goa danska chefer:-)
Och ja, jag förstod att det är röd köttsaft som Jas65 menade;-)
jas651 mars 2008
Skrivet av Grytlappen den 1 mar 2008
Skrivet av jas65 den 1 mar 2008
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
Tyvärr mr beserwisser jag har sett det
Med Vänlig Hälsning
Anders
jas651 mars 2008
Skrivet av jas65 den 1 mar 2008
Skrivet av Grytlappen den 1 mar 2008
Skrivet av jas65 den 1 mar 2008
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
Tyvärr mr beserwisser jag har sett det
Med Vänlig Hälsning
Anders
Jag menade detta är tillägnat denna person som är så självupptagen och tror sig att han expert på mat vilket inte han är och kallar sig för grytlappen.
Grytlappen1 mars 2008
Skrivet av anluk den 1 mar 2008
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
---------------
Jag har heller aldrig sett en röd kycklingfilé eller ens att köttsaften i en sådan har varit röd. Men ni har väl andra kycklingar än vi har i Skåne? Här kan de möjligen vara en aning rosa men aldrig röda.
marinkovic1 mars 2008
Köp färska filér & tillred dem när du hinner.Frys sedan dessa & ta fram innan du ska tillaga dem för festen.Detta brukar jag göra när tiden är knapp.Men det är viktigt att kycklingen INTE varit frusen innan.Lycka till
anluk1 mars 2008
Skrivet av Grytlappen den 1 mar 2008
Skrivet av anluk den 1 mar 2008
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
---------------
Jag har heller aldrig sett en röd kycklingfilé eller ens att köttsaften i en sådan har varit röd. Men ni har väl andra kycklingar än vi har i Skåne? Här kan de möjligen vara en aning rosa men aldrig röda.
Rosa, röd vad som helst så länge vi alla förstår vad som menas. Spela roll!!!!!!!!!!!!!!
jas651 mars 2008
Men skiljer sig kyckling från Höör från Malmö där jag köper min. Men röd det har den aldrig varit, Men däremot så har jag sett blod rester i file'n Mr grytlappen. Därför äter jag nästan aldrig kyckling file'. Nu skiter vi i detta ha det så bra.
En kyckling skall vara vit i köttet och inte rosa det var det viktigaste efter stekning, kokning.
Grytlappen ha en bra dag och lägg in flera recet.:p
MVH
Anders
tantdrake1 mars 2008
Gör dem i förväg du, kyl ner dem snabbt så är det inga problem! Lycka till med middagen! Och du....streeesa inte.....:)
jas651 mars 2008
Irrevirre,
Vad tråkigt att sånt händer i en mat tråd
Du fixar detta, och det kommer att smaka så gooooott.
jas651 mars 2008
Skrivet av jas65 den 1 mar 2008
Men skiljer sig kyckling från Höör från Malmö där jag köper min. Men röd det har den aldrig varit, Men däremot så har jag sett blod rester i file'n Mr grytlappen. Därför äter jag nästan aldrig kyckling file'. Nu skiter vi i detta ha det så bra.
En kyckling skall vara vit i köttet och inte rosa det var det viktigaste efter stekning, kokning.
Grytlappen ha en bra dag och lägg in flera recet.:p
MVH
Anders
Ursäkta jag menade mellan Malmö och Sjöbo??
irrevirre2 mars 2008
TACK alla underbara!!
Jag känner mig trygg nu. Jag gör som du jas65 och även tantdrake skrev.
Det skall bli en rolig tillställning!
Och vad de andra inte vet är att vi skall sjunga sing star också. Hahhaaa:-)
Men jag måste nog varna grannarna alltså.
Jag har dessutom en hemlig gäst. En go kille som tidigare jobbade hos oss men nu vidareutbildar sig.
(Från massageterapeut till sjukgymnast)
Det skall bli så ROLIGT! Och tantdrake: tack för påminnelsen att inte stressa......
Lotten_J2 mars 2008
Skrivet av IrreVirre den 1 mar 2008
Tusen tack för de fina svaren!
Jag har tidigare brynt på morgonen och genomstekt i ugn när gästerna är på plats
och det har gått jättebra.
Jag TROR att jag törs fylla och bryna dem kvällen innan, se till att avsvalningen går snabbt och förvara dem kallt.
Ja, Lotten J, det har du rätt i. Men eftersom jag måste ha en ersättare då så vill jag inte krångla till det.
När man är receptionist så kan man inte lämna allt. (Det är det enda om är negativt med det yrket)
Annars hade jag säker fått ledigt med lön ..... de är bra på att visa uppskattning mina goa danska chefer:-)
Och ja, jag förstod att det är röd köttsaft som Jas65 menade;-)
Ja det kanske inte skulle se så bra ut om hela receptionen blev nerlagd pga en fredag-middag, ha ha. Hoppas middagen blir lyckad.
hansdotter2 mars 2008
Lycka till med middagen!
Det kommer att bli kanon(Y)(Y)(Y)
irrevirre16 mars 2008
Nu har bjudningen varit och den blev jättelyckad. Jag brynde kycklingfileérna på torsdagskvällen och stekte dem färdiga i ugn 20 minuter när gästerna drack mousserande vin och åt lite plock.
Perfekt!
Var hemma från jobb 17.00 kastade mig i duschen och tog emot första gästen 17.30 pust. Men jag hade förberett mycket, även dukningen, kvällen innan.
Jag skall bjuda mina goá chefer och kollegor på middag 14/3.
Saken är den att jag själv inte kommer hem från jobbet förrän efter 17.00 och festen börjar 18.00.
Jag skall bjuda på fyllda kycklingfiléer och till dessert Tiramisu.
Tiramisun förbereder jag dagen innan, det vinner den bara på.
MEN vet någon hur länge innan man kan fylla och bryna fileérna.
De skall bli genomstekta i ugnen sedan, men hur länge innan kan de vara enbart brynta?? Går det verkligen att göra det dagen innan eller blir det "hälsovådligt" då?
Hoppas någon vet. Annars får jag gå upp kl. 4.00 på fredagen och göra det ......
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
På jobbet bryner vi ofta kyckling och annat dagen innan och kör dem bara i ugnen när vi ska ha dem. Funkar jättebra, bara du är noga med avsvalning och sånt. Det är jätteviktigt att kyla av maten så fort som möjligt för att förhindra bakterietillväxten.:)
Det är jätteviktigt med hanteringen av kycklingen både före och efter. Eftersom jag jobbar inom sjukvården har vi fått in personer som blivit sjuka just pga felaktigt hanterad/tillagad kyckling. Jag skulle inte våga göra den annat än direkt då den ska ätas men det är ju jag det och det kanske beror på det man sett inom jobbet. Annars fanns ju en del sunda svar här, ex tilda. Men men inget jag skulle våga mig på. Borde inte cheferna ge dig ledigt den eftermiddagen med tanke på att du ska ställa till med middagsbjudning...och full lön såklart den lediga eftermiddagen ha ha (Y)
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
Tusen tack för de fina svaren!
Jag har tidigare brynt på morgonen och genomstekt i ugn när gästerna är på plats
och det har gått jättebra.
Jag TROR att jag törs fylla och bryna dem kvällen innan, se till att avsvalningen går snabbt och förvara dem kallt.
Ja, Lotten J, det har du rätt i. Men eftersom jag måste ha en ersättare då så vill jag inte krångla till det.
När man är receptionist så kan man inte lämna allt. (Det är det enda om är negativt med det yrket)
Annars hade jag säker fått ledigt med lön ..... de är bra på att visa uppskattning mina goa danska chefer:-)
Och ja, jag förstod att det är röd köttsaft som Jas65 menade;-)
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
Tyvärr mr beserwisser jag har sett det
Med Vänlig Hälsning
Anders
Ingen fara kyckling klarar 2-3 dagar i kylen bara de är brynta. Värm dem sedan i ugn på rätt temperatur så de är genom stekta ( vita i köttet ) och inget blod framträder.
--------------
Har någon någonsin sett blod i en kycklingfilé?
Tyvärr mr beserwisser jag har sett det
Med Vänlig Hälsning
Anders
Jag menade detta är tillägnat denna person som är så självupptagen och tror sig att han expert på mat vilket inte han är och kallar sig för grytlappen.
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
---------------
Jag har heller aldrig sett en röd kycklingfilé eller ens att köttsaften i en sådan har varit röd. Men ni har väl andra kycklingar än vi har i Skåne? Här kan de möjligen vara en aning rosa men aldrig röda.
Köp färska filér & tillred dem när du hinner.Frys sedan dessa & ta fram innan du ska tillaga dem för festen.Detta brukar jag göra när tiden är knapp.Men det är viktigt att kycklingen INTE varit frusen innan.Lycka till
Jas65 menar naturligtvis att den inte skall vara röd, men det fattade vi väl allihop??
---------------
Jag har heller aldrig sett en röd kycklingfilé eller ens att köttsaften i en sådan har varit röd. Men ni har väl andra kycklingar än vi har i Skåne? Här kan de möjligen vara en aning rosa men aldrig röda.
Rosa, röd vad som helst så länge vi alla förstår vad som menas. Spela roll!!!!!!!!!!!!!!
Men skiljer sig kyckling från Höör från Malmö där jag köper min. Men röd det har den aldrig varit, Men däremot så har jag sett blod rester i file'n Mr grytlappen. Därför äter jag nästan aldrig kyckling file'. Nu skiter vi i detta ha det så bra.
En kyckling skall vara vit i köttet och inte rosa det var det viktigaste efter stekning, kokning.
Grytlappen ha en bra dag och lägg in flera recet.:p
MVH
Anders
Gör dem i förväg du, kyl ner dem snabbt så är det inga problem! Lycka till med middagen! Och du....streeesa inte.....:)
Irrevirre,
Vad tråkigt att sånt händer i en mat tråd
Du fixar detta, och det kommer att smaka så gooooott.
Men skiljer sig kyckling från Höör från Malmö där jag köper min. Men röd det har den aldrig varit, Men däremot så har jag sett blod rester i file'n Mr grytlappen. Därför äter jag nästan aldrig kyckling file'. Nu skiter vi i detta ha det så bra.
En kyckling skall vara vit i köttet och inte rosa det var det viktigaste efter stekning, kokning.
Grytlappen ha en bra dag och lägg in flera recet.:p
MVH
Anders
Ursäkta jag menade mellan Malmö och Sjöbo??
TACK alla underbara!!
Jag känner mig trygg nu. Jag gör som du jas65 och även tantdrake skrev.
Det skall bli en rolig tillställning!
Och vad de andra inte vet är att vi skall sjunga sing star också. Hahhaaa:-)
Men jag måste nog varna grannarna alltså.
Jag har dessutom en hemlig gäst. En go kille som tidigare jobbade hos oss men nu vidareutbildar sig.
(Från massageterapeut till sjukgymnast)
Det skall bli så ROLIGT! Och tantdrake: tack för påminnelsen att inte stressa......
Tusen tack för de fina svaren!
Jag har tidigare brynt på morgonen och genomstekt i ugn när gästerna är på plats
och det har gått jättebra.
Jag TROR att jag törs fylla och bryna dem kvällen innan, se till att avsvalningen går snabbt och förvara dem kallt.
Ja, Lotten J, det har du rätt i. Men eftersom jag måste ha en ersättare då så vill jag inte krångla till det.
När man är receptionist så kan man inte lämna allt. (Det är det enda om är negativt med det yrket)
Annars hade jag säker fått ledigt med lön ..... de är bra på att visa uppskattning mina goa danska chefer:-)
Och ja, jag förstod att det är röd köttsaft som Jas65 menade;-)
Ja det kanske inte skulle se så bra ut om hela receptionen blev nerlagd pga en fredag-middag, ha ha. Hoppas middagen blir lyckad.
Lycka till med middagen!
Det kommer att bli kanon(Y)(Y)(Y)
Nu har bjudningen varit och den blev jättelyckad. Jag brynde kycklingfileérna på torsdagskvällen och stekte dem färdiga i ugn 20 minuter när gästerna drack mousserande vin och åt lite plock.
Perfekt!
Var hemma från jobb 17.00 kastade mig i duschen och tog emot första gästen 17.30 pust. Men jag hade förberett mycket, även dukningen, kvällen innan.
TACK för tipsen!!! TUR att man har er:-)
Ps: Tid för Sing Star fanns också.