Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinäger?

  • 12 juni 2001

    Hur gör man egen vinäger?

  • 13 juni 2001

    Börja med en lite finare vinäger, en som inte är pastöriserad eller konserverad. I botten på en äkta vinäger bildas så smpningom en brunaktig slöja, en s k vinägermamma. Häll den och vinäger i ett krus utan lock. Häll på vin efter hand, men inghen gång mer än 10% av den mängd som redan finns i kruset. Låt stå mörkt och med jämn temperatur, täckt av en tunn bomullsduk, inget lock. Så småningom växer vinäermamman till isg och en eller flera geléaktiga svampar bildas. Dessa kan flyttas för att användas i en ny vinägersats.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.