TYcker att jag sökt långt tillbaka i trådar här, men är det ngn som kan säga varför det inte går att vispa grädde när det är lågtryck o åska i luften????????
hansdotter21 juni 2008
Aldrig tänkt på:o
Är det så- Vad spännande!
Vill gärna höra en förklaring till detta fenomen(Y)
Wombat0421 juni 2008
Det stämmer faktiskt, men jag vet inte orsaken! Inte heller funkar det att göra alioli (eller aioli på franska) när det är åska i luften, det fick jag bittert erfara en gång när jag skulle göra denna läckerhet till en stor fest och satt med en massa vitlökssoppa mitt i blixtar och dunder ... :@:D
busan3722 juni 2008
Jag har aldrig hört talas om det men nu förstår jag varför jag hade problem med att vispa grädden till tårtan på midsommarafton. Jag höll på riktigt länge.
lenajeanette22 juni 2008
Har aldrig hört, men ibland kan ju det onekligen var svårt att "få upp" grädden.
Enselic22 juni 2008
Det är nog bara en skröna. Även om det är lågtryck så finns det ju luft att vispa in i grädden.
Okänd22 juni 2008
Man ska helst inte baka nåt med maräng heller när det är fuktig luft,det blir inte bra alls.Det har jag själv varit med om.:p
Enselic22 juni 2008
Skrivet av Liliane den 22 jun 2008
Man ska helst inte baka nåt med maräng heller när det är fuktig luft,det blir inte bra alls.Det har jag själv varit med om.:p
Ja så kan det nog vara, man får inte upp fluffet om luften är fuktig.
Smulpajen22 juni 2008
Bröd och bullar jäser inte heller lika bra när det är lågtryck. Att det var så med grädden har jag aldrig tänkt på :o
The_mama97mia22 juni 2008
Skröna eller inte, jag har i alla fall råkat ut för det flera ggr, vispar o vispar o inget händer...
;)
farmoringer22 juni 2008
jag vet inget om det heller, men vet eller har upplevt att när korna byter bete så kan det bli svårare att vispa grädde. Speciellt när de går över till klöverbete.. Kanske också en skröna, vad vet jag....
TYcker att jag sökt långt tillbaka i trådar här, men är det ngn som kan säga varför det inte går att vispa grädde när det är lågtryck o åska i luften????????
Aldrig tänkt på:o
Är det så- Vad spännande!
Vill gärna höra en förklaring till detta fenomen(Y)
Det stämmer faktiskt, men jag vet inte orsaken! Inte heller funkar det att göra alioli (eller aioli på franska) när det är åska i luften, det fick jag bittert erfara en gång när jag skulle göra denna läckerhet till en stor fest och satt med en massa vitlökssoppa mitt i blixtar och dunder ... :@:D
Jag har aldrig hört talas om det men nu förstår jag varför jag hade problem med att vispa grädden till tårtan på midsommarafton. Jag höll på riktigt länge.
Har aldrig hört, men ibland kan ju det onekligen var svårt att "få upp" grädden.
Det är nog bara en skröna. Även om det är lågtryck så finns det ju luft att vispa in i grädden.
Man ska helst inte baka nåt med maräng heller när det är fuktig luft,det blir inte bra alls.Det har jag själv varit med om.:p
Man ska helst inte baka nåt med maräng heller när det är fuktig luft,det blir inte bra alls.Det har jag själv varit med om.:p
Ja så kan det nog vara, man får inte upp fluffet om luften är fuktig.
Bröd och bullar jäser inte heller lika bra när det är lågtryck. Att det var så med grädden har jag aldrig tänkt på :o
Skröna eller inte, jag har i alla fall råkat ut för det flera ggr, vispar o vispar o inget händer...
;)
jag vet inget om det heller, men vet eller har upplevt att när korna byter bete så kan det bli svårare att vispa grädde. Speciellt när de går över till klöverbete.. Kanske också en skröna, vad vet jag....