...brukade jag förr alltid ha till en enkel chili con carne. 2 konservburkar av märket Heinz.
Nu har jag fått för mig att göra egen "vita bönor i tomatsås"!
Har köpt vita bönor som ska ligga i blöt och sedan kokas. Men vilken tomatsås skall jag ta? Söker jag på "tomatsås" får jag otroligt många träffar...
Nån som har nåt bra tips?
redd30 juli 2009
Borde väll gå bra med vad som helst, men skulle gissa att passerade tomater+vatten och lite olja och kryddor borde rätt om man vill ha samma som på burk, fast tror det är godare med krossade tomater.
Sökte på matklubben och på google och fick dessa träffar, lite olika varianter.
Tack så jättemycket, "redd"!!(Y)(Y)
Ska testa ditt mellersta förslag - den från icakuriren.
Bönorna är redan kokta och frysta. Ska ta fram dem nu..
Tack igen:)
123Linnea3 augusti 2009
Jag gillar verkligen vita bönor i tomatsås, på burk. Det är hopplöst att få det att smaka likadant när man gör det hemma. Det är förstås en väldigt söt sås i burken - men jag gillar den. Någon som kan fixa ett sådant tomatsåsrecept?
kattgnag3 augusti 2009
Jaaaa, nu har jag testat tomatsåsen från ica som jag fick länkat av "redd".
Tack igen!(Y). Tomatsåsen i sig var absolut helt ok! Men att få till det som Heinz (o dylika "konservare"...) gick inte. Ena dotterns kommentar var t.ex. att "den gamla" chili con carnen var godare. Men det är ju så, det man är uppväxt med det vänjer sig ens smaklökar vid.
(Parentes apropå:
Har en väninna vars bägge söner är uppväxta med "Mamma Scans köttbullar" (vilket namn...att de bara kan med...(N) "Mamma Scan"...(N)..."Mamma".....(N)(N)(N))
som INTE tycker om när nån av föräldrarna får för sig att trilla egna bullar...Nä, det ska vara "Mamma Scan"!!)
Ja-ja, själv är jag ganska nöjd med icas tomatsås och mina egna bönor och jag är rädd, "123Linnea" att UTAN konstiga onaturliga tillsatser lär du aldrig få till den smaken du gillar!:(
Det stör mig att vi "tillåts" tappa bort vårt naturliga smaksinne till förmån för girighet (pengar naturligtvis) och till nackdel för oss själva...
Men jag kör hellre mitt race då och hoppas på att mina smaklökar - som ju också är "störda" av all skit man stoppat i sig - kanske så småningom "hittar tillbaks"...???:'(
Jessika4 augusti 2009
Enl innehållsdeklarationen på en burk jag kikat på står det:
Mängder är ju svårare men ingredienserna är i fallande skala.
Glukosfruktossirap bör du kunna ersätta med druv/fruktsocker och lite sirap alt. tar du bara vanligt socker. Modifierad majsstärkelse ersätter du med ex maizena eller annan redning. Aromer är ju smakämnen så prova dig fram med vanliga kryddor ex chili, vitlök, peppar.
kattgnag4 september 2009
Tack "Jessica"! Jag hittade denna tråden igen och vill bara tacka för tipset!
Gör inte chili con carne så ofta nu för tiden eftersom jag blivit så nyfiken på en massa "nytt" på senare tid... Men jag skall testa dina idéer vad det lider....:)
gimmiahug4 september 2009
Hmmmm jag har alltid haft för mej att Heinz bönor i tomatsås i princip är bönor i utspädd ketchup?! Och eftersom jag inte kan ta ketchup i mun utan att må illa (konstigt, jag vet!) har jag aldrig brytt mej om att provsmaka.... men det luktar som ketchup, och ser ut som ketchup.... :o .... nåväl! :D
Jag gör alltid chili con carne med vita bönor (hemkokta för det mesta men burk när planeringen fallit, det beror på) och krossade tomater och massvis med chili och spiskummin! Jag fick en gång smaka en chili en sydamerikansk kollega lagat och den var ju så olika vad vi lagar här hemma; jag har numera hamnat någonstans i mitten i tillagandet men måste rekommendera just spiskumminen! YUM!
123Linnea5 september 2009
Skulle aldrig falla mig in att äta vita bönor i ketchup...
Jag använder också hemkokta vita bönor i min chili - men till frukostkorven är det oslagbart med heinz vita bönor i tomatsås.
...brukade jag förr alltid ha till en enkel chili con carne. 2 konservburkar av märket Heinz.
Nu har jag fått för mig att göra egen "vita bönor i tomatsås"!
Har köpt vita bönor som ska ligga i blöt och sedan kokas. Men vilken tomatsås skall jag ta? Söker jag på "tomatsås" får jag otroligt många träffar...
Nån som har nåt bra tips?
Borde väll gå bra med vad som helst, men skulle gissa att passerade tomater+vatten och lite olja och kryddor borde rätt om man vill ha samma som på burk, fast tror det är godare med krossade tomater.
Sökte på matklubben och på google och fick dessa träffar, lite olika varianter.
http://www.matklubben.se/recept/boenor_i_tomatsaas_7771.html
http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=5672
http://www.tasteline.com/recept/Vita_bonor_i_tomatsas
Tack så jättemycket, "redd"!!(Y)(Y)
Ska testa ditt mellersta förslag - den från icakuriren.
Bönorna är redan kokta och frysta. Ska ta fram dem nu..
Tack igen:)
Jag gillar verkligen vita bönor i tomatsås, på burk. Det är hopplöst att få det att smaka likadant när man gör det hemma. Det är förstås en väldigt söt sås i burken - men jag gillar den. Någon som kan fixa ett sådant tomatsåsrecept?
Jaaaa, nu har jag testat tomatsåsen från ica som jag fick länkat av "redd".
Tack igen!(Y). Tomatsåsen i sig var absolut helt ok! Men att få till det som Heinz (o dylika "konservare"...) gick inte. Ena dotterns kommentar var t.ex. att "den gamla" chili con carnen var godare. Men det är ju så, det man är uppväxt med det vänjer sig ens smaklökar vid.
(Parentes apropå:
Har en väninna vars bägge söner är uppväxta med "Mamma Scans köttbullar" (vilket namn...att de bara kan med...(N) "Mamma Scan"...(N)..."Mamma".....(N)(N)(N))
som INTE tycker om när nån av föräldrarna får för sig att trilla egna bullar...Nä, det ska vara "Mamma Scan"!!)
Ja-ja, själv är jag ganska nöjd med icas tomatsås och mina egna bönor och jag är rädd, "123Linnea" att UTAN konstiga onaturliga tillsatser lär du aldrig få till den smaken du gillar!:(
Det stör mig att vi "tillåts" tappa bort vårt naturliga smaksinne till förmån för girighet (pengar naturligtvis) och till nackdel för oss själva...
Men jag kör hellre mitt race då och hoppas på att mina smaklökar - som ju också är "störda" av all skit man stoppat i sig - kanske så småningom "hittar tillbaks"...???:'(
Enl innehållsdeklarationen på en burk jag kikat på står det:
Tomatpuré, salt, socker, glukosfruktossirap, tomatkoncentrat, modifierad majsstärkelse, salt, aromer, vinäger
Mängder är ju svårare men ingredienserna är i fallande skala.
Glukosfruktossirap bör du kunna ersätta med druv/fruktsocker och lite sirap alt. tar du bara vanligt socker. Modifierad majsstärkelse ersätter du med ex maizena eller annan redning. Aromer är ju smakämnen så prova dig fram med vanliga kryddor ex chili, vitlök, peppar.
Tack "Jessica"! Jag hittade denna tråden igen och vill bara tacka för tipset!
Gör inte chili con carne så ofta nu för tiden eftersom jag blivit så nyfiken på en massa "nytt" på senare tid... Men jag skall testa dina idéer vad det lider....:)
Hmmmm jag har alltid haft för mej att Heinz bönor i tomatsås i princip är bönor i utspädd ketchup?! Och eftersom jag inte kan ta ketchup i mun utan att må illa (konstigt, jag vet!) har jag aldrig brytt mej om att provsmaka.... men det luktar som ketchup, och ser ut som ketchup.... :o .... nåväl! :D
Jag gör alltid chili con carne med vita bönor (hemkokta för det mesta men burk när planeringen fallit, det beror på) och krossade tomater och massvis med chili och spiskummin! Jag fick en gång smaka en chili en sydamerikansk kollega lagat och den var ju så olika vad vi lagar här hemma; jag har numera hamnat någonstans i mitten i tillagandet men måste rekommendera just spiskumminen! YUM!
Skulle aldrig falla mig in att äta vita bönor i ketchup...
Jag använder också hemkokta vita bönor i min chili - men till frukostkorven är det oslagbart med heinz vita bönor i tomatsås.