Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

VITKÅL

  • Heisjo 11 juni 2008

    Jag undrar om man kan frysa färsk vitkål?:o

  • zonale 11 juni 2008

    Det enda som jag har provat är när jag har tänkt ha den till kålsoppa eller kålpudding. Har då brynt på den först. Färsk vitkål har jag aldrig testat men kan tänka mig att den förlorar i spänst om man har tänkt att ha den i tex en sallad. Hoppas du har lite nytta av mitt svarT:)

  • The_mama97mia 11 juni 2008

    Finns det inte vitkål i några frusna wokgrönsaksblandningar?
    Testa vet ja, o tala om hur det blir?

  • festmaten 11 juni 2008

    Det går bra att frysa strimlad färsk vitkål. Den blir ju inte så frasig och god i sallader precis, men går bra att göra kålpudding mm på.

  • monix 11 juni 2008

    :)Hej!

    Vitkål håller sig länge i ett svalt utrymme. Jag brukar dock frysa den men förväller den först, och fryser ner bladvis. Bäst år kålen till soppor, dolmar grytor mm.

    Lyckat till från m

  • ScarlettRose 10 april 2011

    Om man fryser in vitkål (strimlad eller bladvis), kan man då tina den och ha den i t.ex. köttfärssås?

  • Legoli 10 april 2011

    Förväll den några minuter och låt den svala, frys in så blir det bra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.