Jag har ätit gratinerad vitlök och jag undrar hur man gör, det var så gott?!
4 april 2001
Ugnsbakad vitlökFärsk vitlök är ljuvlig att ugnsbaka.Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort ungefär 1 cm av toppen på vitlökarna och ställ dem i en liten form. Strö en aning salt på varje vitlök ochdroppa över olivolja. Sätt in formen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Ju färskare vitlök, desto kortare tid. Prova med en sticka, klyftorna skall bli riktigt mjuka.
4 april 2001
Gratinerad Vitlök.Beräkna minst mellan 5-8 klyftor per person. Skala klyftorna. Smörj ett litet ugnsfast fat med olivolja, och lägg på klyftorna, salta lätt. Strö överrikligt med riven ost (parmesan, greve eller någon annan favorit). Gratinera i 200 grader varm ugn ca 10 min.
Jag har ätit gratinerad vitlök och jag undrar hur man gör, det var så gott?!
Ugnsbakad vitlökFärsk vitlök är ljuvlig att ugnsbaka.Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort ungefär 1 cm av toppen på vitlökarna och ställ dem i en liten form. Strö en aning salt på varje vitlök ochdroppa över olivolja. Sätt in formen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Ju färskare vitlök, desto kortare tid. Prova med en sticka, klyftorna skall bli riktigt mjuka.
Gratinerad Vitlök.Beräkna minst mellan 5-8 klyftor per person. Skala klyftorna. Smörj ett litet ugnsfast fat med olivolja, och lägg på klyftorna, salta lätt. Strö överrikligt med riven ost (parmesan, greve eller någon annan favorit). Gratinera i 200 grader varm ugn ca 10 min.