Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökspinnar

  • 14 augusti 2000

    225 g smördeg2-4 pressade vitlöksklyftor1/2 dl mjölk1 tsk paprikapulver1 msk riven parmesanostsalt & svartpepparcayennepepparKavla ut smördegen på ett mjölat bakbord, kavla den till en avlång fyrkant och så tunn som möjligt. Rör ner vitlöken i det mesta av mjölken, pensla degen med hälften av blandningen. Blanda osten med paprikapulver, smalsätt med litet salt & peppar, strö hälften av blandningen över den ena deghalvan. Vik över den andra deghalvan, kavla degen igen, så tunn som möjligt. Pensla på nytt med vitlöksmjölken och strö på resten av kryddblandningen. Kavla ut degen igen till en avlång kaka som inte bör vara tjockare än 1/2 cm. Pensla med mjölk och skär ut ca 1 cm breda och 15 cm långa remsor. Lägg remsorna med ett par cm mellanrum på smord bakplåt, grädda i 220 grader varm ugn i ca 7-10 min. tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Servera dem (helst) varma, gärna staplade på varandra som ett timmerhus.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.