Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

VITT BRÖD FÖR DIAB

  • 19 januari 2006

    JAG ÖNSKAR ETT RECEPT PÅ VITT BRÖD FÖRR DIABETIKER JAG KAN EJ ÄTA MÖRKT

  • Lena 2 februari 2008

    Gör vanlig franska men uteslut de lilla socker som är de funkar kanon... Lyck till

  • Okänd 2 februari 2008

    Prova mina ostfrallor.Kanske kan det vara nåt.:)

  • Lilljeppe 2 februari 2008

    Jag har lagt in fler recept med scones igår. De är ju vittbröd(Y)

  • evaldo 2 februari 2008

    Därför bör du undvika vitt bröd
    Teorierna om vad som är hälsosamt och vad som är farligt går isär, men en sak tycks de flesta näringsexperter idag vara eniga om: socker och sötsaker i stora mängder kan göra dig fet och sjuk.

    Och det är här det vita brödet kommer in. Inte för att det innehåller så mycket socker, utan för att vitt raffinerat mjöl så lätt bryts ner till socker (stärkelse) i kroppen.

    Amerikanska forskare har jämfört 460 mäns och kvinnors diet med olika typer av kosthållning. Deltagarna delades in i fem olika grupper utifrån vad som dominerade i kosten.

    Mätningar gjorda efter ett år visade klart att de som åt mycket vitt bröd gick upp mer än de andra grupperna, även de som fick äta sötsaker eller potatis och alkohol. Forskarna anser att orsaken ligger i att vitt bröd innehåller mycket lite fibrer eller fullkorn och höjer blodsockernivån mycket snabbt.

    Undersökningen publicerades i fackmagasinet American Journal of Clinical Nutrition.

  • tilda 9 februari 2008

    Om du nu absolut vill äta vitt bröd så bör du se till att det är fiberrikt och så lite socker som möjligt.
    Blanda i lite linfrö eller solrosfrö tex. Ju grövre desto bättre.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.