Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wasabi

  • 9 april 2001

    Vad är wasabi som man får till sushi och var får man tag på det?

  • 9 april 2001

    Jag har aldrig sett äkta wasabi här i Sverige. Den är svindyr och räknas som en delikatess. Wasabiodlingar håller stenhårt på odlingshemligheter och spioneri är inte alls ovanlig. Man kan till och med köpa speciella rivningsgrejer till äkta wasabin som tillverkas av hajskinn.Den knallgrön gegga som man köper här är bara en blanding av vanlig pepparrot och senapspulver (och karamelfärg). Riktig wasabi är ljusgrön and smakar inte alls som geggan. (FYI- Japan är den största kunden hos 'Coleman's Dry Mustard' i England.)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.