vad innehåller en Wienerfärslimpa förutom köttfärs?
umen21 december 2007
Jag kan tänks mig att ost och rökt skinka/bacon ska ingå.:)
umen21 december 2007
Jisses koss! Jag svarade på ett urgammalt inlägg.:p
farmoringer21 december 2007
du är inte den förste eller siste som gör det..*S*..
evaldo21 december 2007
Du kan gå in på www.recept.nu så hittar du wienerfärslimpa.
zoskey6 januari 2008
riven morot, stekt & hackad persilja/lök är vad jag har i wienerfärs
evaldo6 januari 2008
Wienerfärslimpa med pressad potatis
Man kan med fördel krydda såsen med gelé
Ingredienser:
500 g köttfärs nöt/kalv
1 lök
2 dl mjölk
2 dl ströbröd
salt och peppar
1 dl majskorn
1 dl bönor i små bitar
1 dl tärnad kokt morot
2 msk soja, kinesisk
Sås
2 dl grädde
2 dl vatten
kryddpeppar, mjöl, smör
Kokt potatis att pressa
Gör så här:
Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal eller kör i mixer.
Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt.
Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma.
Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan. Tillsätt vatten efter 15 minuter, låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad. Ta limpan ur ugnen efter ca 30 min.
Såsen
Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan. Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar. Skiva limpan och servera med gräddsåsen och pressad potatis och rårörda lingon.
Lilljeppe6 januari 2008
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
zoskey6 januari 2008
Skrivet av Lilljeppe den 6 jan 2008
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
zoskey6 januari 2008
Det är många nya som kommer till och tycker om att lägga bidrag eller läsa det som har skrivits.
anluk6 januari 2008
Skrivet av Lilljeppe den 6 jan 2008
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
Håller fullständigt med! Tycker de gamla obesvarade trådarna kan plockas bort.
vad innehåller en Wienerfärslimpa förutom köttfärs?
Jag kan tänks mig att ost och rökt skinka/bacon ska ingå.:)
Jisses koss! Jag svarade på ett urgammalt inlägg.:p
du är inte den förste eller siste som gör det..*S*..
Du kan gå in på www.recept.nu så hittar du wienerfärslimpa.
riven morot, stekt & hackad persilja/lök är vad jag har i wienerfärs
Wienerfärslimpa med pressad potatis
Man kan med fördel krydda såsen med gelé
Ingredienser:
500 g köttfärs nöt/kalv
1 lök
2 dl mjölk
2 dl ströbröd
salt och peppar
1 dl majskorn
1 dl bönor i små bitar
1 dl tärnad kokt morot
2 msk soja, kinesisk
Sås
2 dl grädde
2 dl vatten
kryddpeppar, mjöl, smör
Kokt potatis att pressa
Gör så här:
Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal eller kör i mixer.
Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt.
Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma.
Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan. Tillsätt vatten efter 15 minuter, låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad. Ta limpan ur ugnen efter ca 30 min.
Såsen
Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan. Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar. Skiva limpan och servera med gräddsåsen och pressad potatis och rårörda lingon.
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
Det är många nya som kommer till och tycker om att lägga bidrag eller läsa det som har skrivits.
Det verkar finnas otroligt många obesvarade trådar som många råkar svara på fast de är över flera år gammla. Borde de inte försvinna när de är över året gamla? Tänkte mest att det tar stor plats i servrarna och matklubben har ju haft en del problem med servrarna:)
Lilljeppe
Håller fullständigt med! Tycker de gamla obesvarade trådarna kan plockas bort.