Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dödstrött på att få recept ratade!

 • catarina68 30 juni 2009

  Jag vet inte hur många recept jag fått underkända, och varje gång är det något nytt. Det verkar inte som om det går att få något rätt, och jag måste säga att jag tycker att reglerna är idiotiska. Det verkar som om det sitter granskare och letar efter fel med förstoringsglas, och med fel menar jag då en liten bokstav i stället för en stor bokstav eller att salt och peppar står på samma rad och inte under varandra...nu ger jag upp försöken att få fler recept inlagda, och satsar i stället på att läsa och laga andras! Jag orkar inte längre sitta och ändra i recepten för att de skall finna nåd i granskarnas ögon...jag har många recept där salt och peppar står på samma rad, för att nu bara ta ett exempel av många, men inte har recepten blir svårlästa för det...

  Fler som tröttnat på detta?

 • popik 30 juni 2009

  Håller med att de är otroligt petiga. Som te.x när man skriver 1/2 gurka istället för en ½ eller 0,5 dl istället för en ½ dl. Alla fattar väl ändå vad man menar.

 • Munchies 30 juni 2009

  Håller med till 200%
  Fick kämpa med Mitt Recept 50:11 ggr innan det blev (enligt MK) Rätt !?
  Därför har det Bara blivit 1 Recept för Mig...
  Jag Pallar inte med Huvudvärken att Lägga in Fler !
  Töntigare & Krångligare regler får man ju leta i År & Dar efter !!

  The Pimp'able Fudge Cake - Kladdkaka

  Håll till Godo, för det Dröjer Tyvärr innan Jag lägger in Fler !

 • Nena81 30 juni 2009

  Kanske det ar for att jag ar otroligt petig sjalv som jag inte stor mig pa att dem har ordentlig koll pa recepten. Jag laser aven manga recept pa andra stallen och ofta ar dem valdigt otydliga och det kan felas viktig information. Jag foredrar faktiskt att dem ar lite for nogranna an tvartom(Y)

 • MatAnders 30 juni 2009

  Kan bara hålla med, jag har slutat att lägga in recept här.....:@

 • mooseella 30 juni 2009

  jag brukar alltid kolla om det jag skrivit redan finns, Men när jag inte hittar något så skriver jag in det. Och får tillbaka att det redan finns hos någon annan, men under annat namn. Hur ska jag kunna veta det? Måste man gå igen alla 65000 recept för att vara säker på att det inte redan finns??

 • Okänd 30 juni 2009

  Det finns klara och tydliga regler om hur ett recept skall se ut för att bli godkänt på den här sidan. Sedan jag skrev ut dessa regler har inte ett enda recept blivit refuserat på dessa grunder. Det är bra att dessa regler finns, det är även lätt att följa dem!

  Inga konstigheter med detta.

  Men det är inte bara ur denna synvinkel som recepten granskas. Man tittar på om det finns recept som ser lika dana ut som andra recept som redan finns på MK. Det behövs ingen större kontroll för att hitta flera recept som skulle falla om detta tillämpades konsekvent.
  Man granskar även bilderna som skickas in.

  Här anser jag att det finns klara brister hos de som granskar i första skedet.

  Vid två tillfällen har recept som jag skapat inte blivit godkända förrän jag protesterat mot beslutet och angivit de saker som inte en granskare har en möjlighet att kunna kontrollera utan beslutet blir helt godtyckligt från dennes sida.

  Var går egentligen gränsen för att man skall kunna kalla ett recept för "sitt eget"?
  Hur mycket får vara lika som i ett annat recept, räcker det att kalla det för ett annat namn?
  Om jag byter ut abborrfilén i en abborrsoppa mot gösfilé och sedan kallar anrättningen för "Min goda Gössoppa" är detta OK?
  Gränserna är hårfina vill jag lova!

  Det är mycket enklare att hävda att en bild som man skickar in är sin egen, man får tänka på val av uppläggningsfat, underlag osv. så att det går att urskilja på grund av detta.

  Får man däremot inte ett recept godkänt på grund av de grundregler som finns, ja då får man skylla sig själv!

  Men när avslaget beror på att granskaren tvivlar på om den bild man skickat in verkligen kommer från min egen kamera då måste jag protestera! Eller att ett recept som jag skickat in skulle vara en kopia av ett annat recept som redan finns på MK trots att ingredienserna är olika, ja då blir det också protester från min sida! Detta har hänt mig vid två tillfällen och efter att ha tagit kontakt med huvudansvarig person har jag fått rätt i båda fallen. Recepten finns nu i min kokbok!

 • Lilljeppe 30 juni 2009

  Hej alla,
  Jag håller med ovanstående talare om att gränserna är hårfina. Inte alltid lätt för en godkännare att säga så här är det. Man blir faktiskt osäker när gränserna är så hårfina, vad är rätt och vad är fel.

  Nu gör alla godkännare det bästa de bara kan. Självklart blir det fel då och då, men det överlever nog alla medlemmar på matklubben.

  En av godkännarnas uppgift är även att ifrågasätta om man är osäker på bilden till receptet. Det kanske är en så fin bild att man vill dubbelkolla att det är medlemmens bild och inte någon annans. Det finns faktiskt flera som angivit bilden att vara ens egen, fast den varit en annans bild.

  Om det är något man har problem eller är arg på av någon anledning, kan man göra som jan-gunnar, kontakta mig på [email protected] så försöker vi lösa problemet som uppstått. Det är bättre än att starta trådar.

  Om ni vill ha ändringar på reglerna godkännarna fått kan ni kontakta [email protected]

  MVH
  Lilljeppe
  Huvudansvarig över godkännarna

 • catarina68 30 juni 2009

  En gång ville granskaren inte lägga in ett recept jag skrivit p g a uppgiven källa, "Hennes" = tidningen Hennes. Något sådant fanns inte, enl granskaren. Dessutom tycker jag att reglerna är alldeles för petiga; OK att man rättar till sådant som kan leda till uppenbara missförstånd, men kom igen! 0,5 eller 1/2...VEM kan missförstå det??? Nej, som sagt, nu får jag nöja mig med att läsa och laga andras recept i fortsättningen...och det är inte så bara det heller!

 • monicadanell 30 juni 2009

  Jag har åxå slutat att lägga in recept på matklubben:@

 • Okänd 30 juni 2009

  Skrivet av monicadanell den 30 jun 2009

  Jag har åxå slutat att lägga in recept på matklubben:@


  Varför då?

 • daniely 30 juni 2009

  Hej!

  Många verkar sitta och undra varför vi har dessa regler uppsatta på hur ingredienserna ska vara uppradade, so here it goes:

  Största anledningen till varför vi försöker vara så petiga med ingredienserna är för att allt ska fungera som det ska i bland annat finfiltreringen i söket där man kan plocka bort ingredienser och lägga till ingredienser i sin sökning.

  Denna uppdelning är även till för inköpslistan så man enkelt ska få en ingrediens på vardera rad så man enkelt kan handla in det när man är i affären. Siffrorna så som 0,5 och ½ har vi även valt att hålla enhetligt till ½ för att underlätta dubblering av recept osv (Just nu saknar inköpslistan lite vital funktionalitet som att kunna redigera den, vi vet, men det kommer det bli ändring på under hösten)
  Tänk er själva, hur många gånger har ni inte gått i affären när ni haft 2 saker på samma rad i inköpslistan och precis när ni tagit det ena så ringer det eller så kommer någon och hälsar, och när ni är klara med vad det nu är som hände så missar man den andra delen av raden och kommer hem med ett saknat föremål i kassen. Det har hänt mig flertalet gånger iaf.

  Tycker ni inte själv det ser enklare ut att urskilja dessa 2 exempel?

  2½ dl salt och 1¾ dl peppar
  ----------------------------------------------
  2½ dl salt
  1¾ dl peppar

  Visst kan man tycka att vi var lite väl petiga med 0,5 , ½ och 1/2 men samtidigt säger man inte noll komma fem teskedar socker utan man säger en halv tesked socker vilket just ½ står för.

  och till er som undrar varför vissa recept går igenom medan andra blånekas, dom som godkänner recepten är även dom människor, ibland har man en dålig dag och missar saker, ibland är man på alerten och tycker sig att något som inte är fel ser fel ut och nekar receptet. Men att tex bli galen för att man får ett recept nekat för att man lagt till lite mer peppar än ett annat redan inlagt recept på Matklubben tycker jag är lite väl o ta i. Då kan man enkelt spara det redan befintliga receptet i sin kokbok och sedan redigera det efter sina önskemål. Visst finns många andra anledningar men dessa är även dom snarlika. Som Jan-Gunnar säger, känner man att man har rätt så är det bara att ta upp det med godkännarna så kan dom säkert förklara varför det nekades och isf kan du säkert förklara varför det inte ska nekas.

  Hoppas detta gjorde det lite klarare för er som undrar.

  Med vänliga hälsningar
  Daniel Ylitalo
  Matklubben.se

 • monfo 1 juli 2009

  Regler är bra, men det vore önskvärt att stavfel, stor/liten bokstav kunde ändras av godkännaren, men det blir kanske för mycket jobb då? Fast då slapp recept skickas fram och tillbaka.

  Ibland kan det vara svårt att hitta om recepten finns. Namn kan man ju inte gå på för det är vanligt att samma sak heter olika, så jag brukar söka på innehåll, men även då har det hänt att jag får tillbaka att receptet redan finns. Men det gör ju inget, jag skriver in recept för att dela med mig och finns det redan brukar jag skriva en kommentar om hur mycket jag gillar det.

  Vidare om man ändrat lite i ett recept kan man ju även skriva detta i kommentaren som man kan göra till alla recept om man vill dela med sig av sina erfarenheter.

 • berggrenskan 16 september 2009

  Håller med om att regler är bra, men håller också med om att godkännarna är väl petiga.

  Jag har läst igenom reglerna flera ggr och anstränger mig verkligen för att det ska bli rätt från början. Ändå så får jag nästan alltid tillbaka receptet men någon liten anmärkning, som i mina ögon inte har något med förståelsen eller tydligheten att göra.
  Börjar dra mig för att lägga upp fler recept, eller så struntar jag i att rätta "felen", vet inte vad som händer då. Plockas det bort efter en tid eller?

 • Mistys 16 september 2009

  Jag undrar ibland om granskarna bara tittar på ingredienserna, om dom står på samma rad osv.
  Har hittat recept som är ok i ingrediensförteckningen men när man läser hur man ska laga rätten fattar man ingenting. Felskrivningar, glömt skriva vissa moment i tillagningen, glömt ugns temperatur eller inte skrivit någon förklaring alls till hur man ska göra!
  Jag är mycket van att laga mat och baka. Behöver ingen detaljerad information hur man gör i köket men ibland har jag också gått bet. Har varit med om att en ingrediens stått med i innehållsförteckningen men sen står inte var och hur man ska ha med den på för vis i rätten.
  Så min fråga är, struntar man i att granska den biten?? Har sett flera recept med dessa fel!

 • zoofe 13 december 2009

  Skrivet av berggrenskan den 16 sep 2009

  Håller med om att regler är bra, men håller också med om att godkännarna är väl petiga.

  Jag har läst igenom reglerna flera ggr och anstränger mig verkligen för att det ska bli rätt från början. Ändå så får jag nästan alltid tillbaka receptet men någon liten anmärkning, som i mina ögon inte har något med förståelsen eller tydligheten att göra.
  Börjar dra mig för att lägga upp fler recept, eller så struntar jag i att rätta "felen", vet inte vad som händer då. Plockas det bort efter en tid eller?  Håller med om ovanstående. Försöker själv vara jätte nogrann och läsa reglerna ordentligt, men det blir oftast inte godkännt ändå.
  Tycker att matklubbens fokus borde ligga på att göra det så enkelt som möjligt att lägga ut sina recept. Ett förslag är att ha rull-lister med förskrivna valmöjligheter, så är det ingen risk att man skriver fel.
  Som det är nu, vill jag gärna dela med mig av mina recept, men har varken lust eller tid att göra samma sak flera gånger.

  Har även upplevt att, efter att ha skrivit in ett långt recept, försökt uploada bild, och fått meddelande om att bilden var för stor (det var den INTE). All information jag hade skrivit in i receptet försvann, och då gav jag upp!

  Fokus på förenkling tack!

 • redd 13 december 2009

  Skrivet av daniely den 30 jun 2009

  Hej!

  Många verkar sitta och undra varför vi har dessa regler uppsatta på hur ingredienserna ska vara uppradade, so here it goes:

  Största anledningen till varför vi försöker vara så petiga med ingredienserna är för att allt ska fungera som det ska i bland annat finfiltreringen i söket där man kan plocka bort ingredienser och lägga till ingredienser i sin sökning.

  Denna uppdelning är även till för inköpslistan så man enkelt ska få en ingrediens på vardera rad så man enkelt kan handla in det när man är i affären. Siffrorna så som 0,5 och ½ har vi även valt att hålla enhetligt till ½ för att underlätta dubblering av recept osv (Just nu saknar inköpslistan lite vital funktionalitet som att kunna redigera den, vi vet, men det kommer det bli ändring på under hösten)
  Tänk er själva, hur många gånger har ni inte gått i affären när ni haft 2 saker på samma rad i inköpslistan och precis när ni tagit det ena så ringer det eller så kommer någon och hälsar, och när ni är klara med vad det nu är som hände så missar man den andra delen av raden och kommer hem med ett saknat föremål i kassen. Det har hänt mig flertalet gånger iaf.

  Tycker ni inte själv det ser enklare ut att urskilja dessa 2 exempel?

  2½ dl salt och 1¾ dl peppar
  ----------------------------------------------
  2½ dl salt
  1¾ dl peppar

  Visst kan man tycka att vi var lite väl petiga med 0,5 , ½ och 1/2 men samtidigt säger man inte noll komma fem teskedar socker utan man säger en halv tesked socker vilket just ½ står för.

  och till er som undrar varför vissa recept går igenom medan andra blånekas, dom som godkänner recepten är även dom människor, ibland har man en dålig dag och missar saker, ibland är man på alerten och tycker sig att något som inte är fel ser fel ut och nekar receptet. Men att tex bli galen för att man får ett recept nekat för att man lagt till lite mer peppar än ett annat redan inlagt recept på Matklubben tycker jag är lite väl o ta i. Då kan man enkelt spara det redan befintliga receptet i sin kokbok och sedan redigera det efter sina önskemål. Visst finns många andra anledningar men dessa är även dom snarlika. Som Jan-Gunnar säger, känner man att man har rätt så är det bara att ta upp det med godkännarna så kan dom säkert förklara varför det nekades och isf kan du säkert förklara varför det inte ska nekas.

  Hoppas detta gjorde det lite klarare för er som undrar.

  Med vänliga hälsningar
  Daniel Ylitalo
  Matklubben.se


  Helt kodkänd orsak i min värld. Så länge ni håller alla måtten standarliserade är det inget problem att göra en funktion som gör att man skriver in hur många personer maten skall räcka till och sedan räknar den själv.
  Lyckas ni standardisera ingredienserna så kan sidan automatiskt räkna ut hur många kalorier en beräknad portion ligger på, alternativt åt andra hållet, man skiver in hur många kalorier en portion skall vara och så gör den receptet där efter.
  Eller sist och inte minst, man skriver in t.ex. hur mycket kött man har och sedan räknar den ut mängden övriga ingredienser, tid i ugnen osv..

  Men vist, första gångerna fick man underkänt, men läser man reglerna så löser man det.
  Men sedan blir det ju lite konstigt med vissa recept.. Fick ett recept underkänt p.g.a. dubblet (hittade inget motsvarande men orkade inte bry mig), men eftersom jag använder receptet så lade jag till en bild efter ett halvår, och plötsligt vart receptet godkänt.

 • The_mama97mia 13 december 2009

  Jag respekterar våra godkännare, dom gör ett helt OK jobb och helt ideellt.
  Jag fick nyligen ett recept refuserat här och upptäckte själv att jag helt glömt tala om vissa grejer, då var det toppen med ett annat öga!
  Sen kan det finnas grader av petighet.

 • Mistys 10 februari 2010

  Så har det då hänt igen. Skrev ett recept på långpannekaka och fick det ratat med hänvisning till att det var lika ett annat recept. Hänvisning till detta recept fanns med. När jag går in och kollar är det ett helt annat recept. Möjligen att sockerkaksbotten var samma men glasyr mm var helt olika:(
  Läser man bara halva receptet?
  Detta är inte första gången men snart sista då jag inte tänker lägga ner så mycket mer tid på att skriva in nya recept. Sålla bort alla självklarheter istället, flera kärleksmums,kokosrutor mm som finns i massor.

 • Marksten 10 februari 2010

  Jag vet inte om bara det är jag som upplevt detta.
  När jag har skrivit receptet och trycker på skickaknappen så försvinner det bara. Händer mig hela tiden. Vet inte vad jag gör för fel. Nu är jag trött på detta så nu blir det inga fler recept.
  Likadant om man skickar med en bild. Om inte bilden duger så försvinner hela texten!
  Så tråkigt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.