Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinreklam i Nyhetsbreven

 • sashnet 8 juni 2012

  Är det bara jag som stör mig på att två gånger i veckan få reklam om olika vinsorter via matklubbens nyhetsbrev? Nog för att jag gärna dricker vin, men inte har man väl tid att beställa och dricka alla dessa sorter man får reklam om, eller ens råd som den fattiga student jag är. Dessutom borde ni ju tänka på att det förmodligen finns minderåriga som är medlemmar här och inte alls borde få reklam om vin 2 gånger per vecka. Jag tycker att det är dåligt främjande av en recepthemsida (Sveriges största?) att vara så intresserade av vin och främja det till dessa grader. Jag antar att ni får in en massa pengar genom att skicka ut vinreklamer, men ni får väl hitta någon annan inkomstkälla.

  Man borde I alla fall kunna välja att inte vilja ha all vinreklam då den dessutom fyller upp min inkorgen så man inte hittar de viktiga mailen.

 • Bowmore 10 juni 2012

  *suck*

 • boz1965 10 juni 2012

  sashnet: Vore det inte för reklamen hade den här sajten inte existerat. Det är inte gratis att driva en sajt med över 800.000 medlemmar. Stör du dig på reklamen så avbeställ bara nyhetsutskicken. Hur svårt kan det vara?

 • ScarlettRose 10 juni 2012

  Du har inte råd att köpa vinerna, alltså ska reklamen inte skickas ut alls? Det var ett spännande resonemang :p

 • frucaos 10 juni 2012

  Kan ändå hålla med om att det inte är så lämpligt med just reklam för alkohol ... (har inte nyhetsbrevet längre, men det poppar ju upp sidor när man öppnar sajten ibland)

 • callemero 10 juni 2012

  Om ni inte vill ha breven så avbeställ dem.

 • Bowmore 10 juni 2012

  Jag får ofta hem reklam från Elgiganten, Siba, olika bilföretag, resebyråer, mäklarfirmor osv osv.
  Ändå känner jag inget tvång att köpa alla de produkter som det görs reklam för.
  Märkligt....

 • Amika 10 juni 2012

  Alltså reklam är reklam... Även om ett barn ser en vinflaska i en reklam så är det ju inte väldigt troligt att de blir sugna på att snutta lite på vinet i mamma och pappas samling för det...
  Här på matklubben är det reklam för vin, på facebook där jag tror att det är mycket mer barn och ungdomar som hänger än här, gör de reklam för bantingspiller vilket jag tror är BRA mycket mer skadligt än någon vinreklam i världen... För de bantningspillren är receptfria och i dagens samhälle där 7 åringar kan få för sig att de ska "banta", så tycker jag nog att DET är mer skrämmande och skadligt. Men det är bara min åsikt...

 • boz1965 10 juni 2012

  Skrivet av frucaos den 10 jun 2012

  Kan ändå hålla med om att det inte är så lämpligt med just reklam för alkohol ... (har inte nyhetsbrevet längre, men det poppar ju upp sidor när man öppnar sajten ibland)


  Det finns tilläggsmoduler till både Firefox och Chrome (IE vet jag inte eftersom jag inte använder den läsaren)

  Till FF: AdBlock plus, FlashBlock och NoScript

  Till Chrome finns samma tillägg med undantag för NoScript. Men det finns ett annat tillägg med samma funktion som heter NotScript

  Installerar du dessa tre tillägg i din webbläsare så plockar det 99% av all reklam. Som en extra bonus laddas sidorna dessutom på en bråkdel av den tid det brukar ta annars eftersom reklamen är det allra tyngsta att ladda hem. Det går att vitlista enskilda sajter, så om du spelar FarmVille eller nåt annat online-spel så är det inget hinder.

  Som ett exempel kan jag ta den allra tyngsta svenska sidan, som är aftonbladet.se. Normalt kan den ta upp till en halv minut (xDSL 24 Mbit) att ladda helt. Med tilläggen tar den bara 2-3 sekunder att ladda.

  Gå till mozilla.com eller till Chrome Web Store och hämta tilläggen, det är inte svårt alls. Men tänk på att MK existerar tack vare reklamintäkterna, så gör det inte om du inte är extremt störd av reklamen.

 • jollo10 10 juni 2012

  Känns olämpligt för mig som 15 åring att få reklam för alkohol!

 • boz1965 10 juni 2012

  Skrivet av jollo10 den 10 jun 2012

  Känns olämpligt för mig som 15 åring att få reklam för alkohol!


  Du kan ju kryssa av nyhetsbreven i din profil, som jag och ett par andra till har påpekat. ;)

 • boz1965 10 juni 2012

  Men jag kan ju iofs hålla med om att MK kunde låta bli att skicka ut nyhetsbrev med alkoholreklam till minderåriga. De har ju medlemmarnas födelseår och kan göra en gallring innan utskick med alkoholreklam går iväg. Okej, det är inte alla som har uppgett rätt ålder eller ens uppgett ålder öht, men det är det ju inte så mycket att göra åt.

 • husmusen88 11 juni 2012

  Faktiskt så är det väldigt enkelt att göra en gallring på födelseåret, det är väl inte helt lämpligt att mindreåriga får alkoholreklam. Eller så klickar man i att man inte vill ha nyhetsbrev så är ju saken löst.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.