Tjena, vet någon var man kan köpa buttermilk / "smörmjölk" på svenska kanske de heter, iaf någon som vet var man kan inhandla denna speciella mjölk i norra sthlm? Ska göra Kentucky marinad.
Tack:D
sussisus9 januari 2010
Vad är norra Stockholm?
Kollade på Buttermilk på nätet, en del påstår att man kan ersätta det med vanlig mjölk.
Det ska i alla fall vara något som liknar filmjölk men utan syrligheten.
Finns tydligen en amerikansk nätaffär som säljer amerikanska ingredienser:
http://www.grays.se/
Har hittat att lite återförsäljare, som säljer Grays grejer:
Bromma: Coop Forum, City Gross
Sollentuna: Vi Vinn Stormarknad
Stockholm: ICA Globen, Daglivs, ICA Supermarket Västermalmsgallerian, Prisextra (Fridhemsplan), Vi Sabis Fältöversten, The English Shop (Söderhallarna)
Täby: ICA Stop
Susanne
sussisus9 januari 2010
Eller så kan du kanske ta Gammeldagsmjölk och blanda med naturell yoghurt - det verkar ju vara den konsistensen på det hela.
xDanne9 januari 2010
tack för svaren
familjenlundin9 januari 2010
Buttermilk är väl kärnmjölk på svenska? Men enligt länken nedan så går det bra att ersätta buttermilk med filmjölk, även om det inte riktigt är samma sak... :o
( Känns lite som Werner & Werner..."Det går precis lika bra med celleri" ) :p
http://www.recepthjalpen.se/filmjolk.html
Uli9 januari 2010
Har finns inte filmjolk sa jag anvander buttermilk som ersattning for filmjolk i svenska recept. gar hur bra som helst och ger ngen smakskillnad.
jimboz9 januari 2010
När jag jobbade inne i stan så hade dom en Amerikansk butik på Odengatan eller angränsande gata Birgerjarlsgatan..Där hade dom bara Americana..Dom har allt...
Då talar jag om Sthlm...
idea_9 januari 2010
Buttermilk är kärnmjölk, en biprodukt från smörtillverkningen, en underskattad produkt som tyvärr slutat säljas, såväl här som i finland, men om du har nära till finland har de något nästan lika bra, surmjölk (pimää, eller var det piimä).
Wildcard9 januari 2010
Vill man kärnmjölk här nere i Skåne får man ta en tur över bron. Kernemælk heter det på danska.
xDanne10 januari 2010
har gjort lite research :p och man ska kunna blanda vanlig mjölk med citronjuice eller vinäger
(4msk/liter mjölk) eller så använder man filmjölk säger wikipedia.
frucaos10 januari 2010
Jag tillverkar egen genom att ta vanlig mjölk, en skvätt vinäger och så in i mikron en liten stund. Det klumpar sig och luktar lite syrligt när det är klart. Fått tipset av en amerikanske väninna.
Tjena, vet någon var man kan köpa buttermilk / "smörmjölk" på svenska kanske de heter, iaf någon som vet var man kan inhandla denna speciella mjölk i norra sthlm? Ska göra Kentucky marinad.
Tack:D
Vad är norra Stockholm?
Kollade på Buttermilk på nätet, en del påstår att man kan ersätta det med vanlig mjölk.
Det ska i alla fall vara något som liknar filmjölk men utan syrligheten.
Finns tydligen en amerikansk nätaffär som säljer amerikanska ingredienser:
http://www.grays.se/
Har hittat att lite återförsäljare, som säljer Grays grejer:
Bromma: Coop Forum, City Gross
Sollentuna: Vi Vinn Stormarknad
Stockholm: ICA Globen, Daglivs, ICA Supermarket Västermalmsgallerian, Prisextra (Fridhemsplan), Vi Sabis Fältöversten, The English Shop (Söderhallarna)
Täby: ICA Stop
Susanne
Eller så kan du kanske ta Gammeldagsmjölk och blanda med naturell yoghurt - det verkar ju vara den konsistensen på det hela.
tack för svaren
Buttermilk är väl kärnmjölk på svenska? Men enligt länken nedan så går det bra att ersätta buttermilk med filmjölk, även om det inte riktigt är samma sak... :o
( Känns lite som Werner & Werner..."Det går precis lika bra med celleri" ) :p
http://www.recepthjalpen.se/filmjolk.html
Har finns inte filmjolk sa jag anvander buttermilk som ersattning for filmjolk i svenska recept. gar hur bra som helst och ger ngen smakskillnad.
När jag jobbade inne i stan så hade dom en Amerikansk butik på Odengatan eller angränsande gata Birgerjarlsgatan..Där hade dom bara Americana..Dom har allt...
Då talar jag om Sthlm...
Buttermilk är kärnmjölk, en biprodukt från smörtillverkningen, en underskattad produkt som tyvärr slutat säljas, såväl här som i finland, men om du har nära till finland har de något nästan lika bra, surmjölk (pimää, eller var det piimä).
Vill man kärnmjölk här nere i Skåne får man ta en tur över bron. Kernemælk heter det på danska.
har gjort lite research :p och man ska kunna blanda vanlig mjölk med citronjuice eller vinäger
(4msk/liter mjölk) eller så använder man filmjölk säger wikipedia.
Jag tillverkar egen genom att ta vanlig mjölk, en skvätt vinäger och så in i mikron en liten stund. Det klumpar sig och luktar lite syrligt när det är klart. Fått tipset av en amerikanske väninna.