Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ekologisk jäst

 • 93emm29 7 oktober 2011

  Hej!
  Efter att ha sett Camilla Plums "bullar av stål" så har jag fastnat för ekologisk jäst. Det ska tydligen innehålla olika sorters jästsvampar och fler bakterier som hjälper degen att jäsa. Men jag hittar inte det? Befinner mig i Skåne, så om det finns där eller på nätet?

 • boz1965 7 oktober 2011

  Börja baka med surdeg. Mer ekologiskt än så blir det inte.

 • rostok 24 oktober 2011

  Men, boz1965, om man vill ha tag i jäst så är det inte detsamma som surdeg. Det blir ex inte alls lika bra om man vill baka kanelbullar med surdeg som med ekologisk jäst, även om det funkar. Men smaken och tiden blir inte alls detsamma. Många använder dessutom även jäst tillsammans med surdeg.

  Jag har också letat efter ekologisk jäst. En son hittade det i Alingsås, på Planeten-Ekobutiken. Jag har också vänner som har köpt till mig i Tyskland. OM du inte lyckas ta dig till Danmark så testa och ring runt till olika hälsokost/ekologiska butiker och fråga. Skriv gärna här om du hittar, för det finns nog fler som är intresserade av det.

  Jag tycker det går bättre att baka med den ekologiska jästen än med vår vanliga svenska jäst.

 • 93emm29 3 november 2011

  Idag hittade jag ekologisk jäst!!! På "Astrid och aporna" i malmö. Köpte både färsk och torkad för att ha på lager :D

 • 93emm29 28 februari 2012

  Nu har även kronjäst kommit med ekologisk jäst! Superbra!

 • Jilliii 28 februari 2012

  Skrivet av 93emm29 den 28 feb 2012

  Nu har även kronjäst kommit med ekologisk jäst! Superbra!


  Ja, såg det för någon dag sedan med. Ica Maxi här i Karlstad. Kanske inte kan begäa att småbutiker har det, men de större får nog in

 • rostok 29 februari 2012

  Härligt, nu ska även jag kolla, hittar det säkert någonstans. Vi handlar inte så ofta men inom en månad bör jag ju ha hittat det.

  Jag har både ringt och skrivit e-mail till olika butiker och även Kronjäst och bett att de ska se till att det kommer hem. Om inte efterfrågan finns så kommer ju inget. Sedan läste jag någonstans att det nu var på väg. Så jag känner mig liiite delaktig till att det finns nu i butikerna, även om jag förstår att det inte bara är jag som tryckt på.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.