Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finns Gemz i Sverige?

 • Mistys 21 november 2009

  Har precis kommit hem från en utlandsresa och ätit ugnsbakad Gemz. Såååå gott.
  Gemz tillhör zuccini familjen. Är en rund mörkgrön grönsak, sror som en grapefrukt. Delas i två halvor. I finns kärnor i mitten som i en pumpa, dessa skrapas ur sen ringlar man olja och flingsalt på. Bakar i ugnen ca 20 min. Äts med sked. Lite smält smör till ger en himmelsk upplevelse(L)

  Äts som tillbehör till det mesta( som ugnsrostade grönsaker ungefär)

  Är det någon där ute som vet om man överhuvudtaget importerar Gemz till Sverige? Och gör man det inte borde någon börja (Y)

 • The_mama97mia 21 november 2009

  Svårt att hitta på google, men när man söker på gem squash börjar det hända grejer. Jag har nog aldrig sett det i butiker här, tips kolla på Vaksala torg o hör med grönsakshandlarna där.

 • Okänd 21 november 2009

  Det finns i vissa vilthägn där man kan hyra in sig för jakt.

 • asasto 21 november 2009

  Gem squashes är en grupp squashsorter det är inte bara en sort. Vi brukar placera gem i gruppen vintersquash som odlas mera som pumpa inte som vanlig sommar squash (=det butikerna säljer som zucchini). Det tar längre tid att få mogna frukter på vintersquashar + de växer ofta rankande och kan slingra iväg många meter. Rondini är en Gem squash som man kan odla i sverige och fröer brukar ex. Runåbergs ha, man bör dock förkultivera plantorna 4-5v innan utplantering och det ska vara varmt i marken när de planteras ut minst +15C, det är bra med fiberdukstäcke. Sedan gödslar man och vattnar man regelbundet och framåt hösten har man något att skörda ifall sommaren varit god det tar några månader för frukterna att mogna.

  Vill man testa något snabbare kan man testa en rund sommarsquash ex. di nizza el. eight ball eller något liknande som skördas när de är runt tennisbollsstorlek de kan också delas och gratineras + man plockar ju frukterna så snart de uppnått storleken och det bildas hela tiden nya frukter så man kan skörda under lång tid (plantuppdragning och liknande är samma som för vintersquash, sommarsquashen tar dock mindre plats eftersom den växer som buskar). De smakar dock inte lika som vintersquashar men de är goda på sitt sätt.

 • Gnurf 21 november 2009

  Sannerligen "like shooting fish in a barrel" :D

  Skrivet av jan-gunnar-j den 21 nov 2009

  Det finns i vissa vilthägn där man kan hyra in sig för jakt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.