Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjälster

  • croxie64 10 december 2011

    Hej på er :)

    Jag har inte gjort julkorv sen jag kom hit till England, men i år så tänkte jag göra ett försök.
    Det är inga problem med ingredienserna i sig...men jag är osäker på fjälster.

    Hittade en site som säljer "sausage casing" som det heter, men jag är helt vilsen eftersom det finns så många olika sorter. Är det någon här som vet mer om det här och vad för sorts fjälster jag behöver?

    Sidan finns här: http://www.sausage-casings.co.uk/default.aspx

    Christa

  • The_mama97mia 10 december 2011

    Hej! Vad kul att göra egen korv!
    Jag tycker det ser ut som det du behöver, grisfjälster till mediumtjock korv, lammfjälster till tunnare korvar.

    Lycka till!

  • croxie64 10 december 2011

    Jag hoppas det ska bli kul i alla fall :)

    Jo...jag vet vad jag behöver på svenska....men det är sortimentet på den sidan som gör att jag tvekar lite. Det finns så himla mycket att välja mellan. Vet inte vad det är för skillnad mellan Hog Casings och European Hog tex.
    Kunde visserligen skriva till dom och fråga, men jag tänkte att jag testar här först. Det är ju fler medlemmar än jag som bor i England :)

  • croxie64 10 december 2011

    Jag tror att det är Salted Hog Hank som jag behöver. Det verkar vara rimmat grisfjälster. :D

  • Erajscha 10 december 2011

    Ja jag skulle också säga salted hog hank.

    /fd engelsk fru

  • croxie64 10 december 2011

    Skrivet av Erajscha den 10 dec 2011

    Ja jag skulle också säga salted hog hank.

    /fd engelsk fru


    Tackar :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.