Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kapselkaffe

 • Marksten 6 december 2010

  Tänkte köpa en en kapselmaskin för att få lite variation i kaffedrickandet. Ni som har en sådan... vilka är bra eller är gör det samma för det hänger väl mest på kapslarna.

  Vilka kapslar är godast?

 • Erajscha 6 december 2010

  Jag rekommenderar att du köper en vanlig espressomaskin istället och sen varierar dig medolika kaffebönor istället. Det kaffet blir mycket godare och det är inte svårt att lära sig att göra en hygglig espresso.

 • Bianca 6 december 2010

  Nja, jag har en maskin som heter Caffitaly och är välidigt nöjd med den. Kapslar finns att köpa där maskinen säljs och det finns olika märken och olika sorters kaffe. Te finns liksom choklad. Nackdelen är väl priset isf. Mellan 4 och 5 kr per kopp högt räknat. Innan denna maskin hade jag en "riktig" espressomaskin men det var så mycket jox med packning av kaffe och rengöring och en hel del jobb för en kopp för att inte tala om man ska brygga till flera st. I mitt liv passar kapselmaskinen kanonbra för jag är rätt slö och lat (Y)

 • snuppas 6 december 2010

  Vi har en Tassimo kapselmaskin (märke Bosch) som vi är jättenöjda med.
  Kapslar finns hos Willys och ICA MAxi och finns även att köpa på nätet.
  Finns många sorter att välja bland Espresso, Cafe Crema, Cappuchino och Latte för att nämna några. Min man som gillar starkt kaffe brukar blanda Espresso med mörkrost och är jättenöjd med det. Själv är jag löjligt förtjust i Latte och Cappuchino men även Cafe Crema.
  Fördelarna är ju att det är väldigt bekvämt och maskinen tar inte så stor plats och kaffet är ordentligt varmt. Kostnad ungefär 3 per kapsel, Latte och Cappuchino kostar kanske 5 per kopp.
  Rekommenderas varmt! :)

 • zudette 6 december 2010

  Håller med Erajscha! Men köp en maskin som kan göra både espresso och vanligt kaffe! Då får du och dina vänner välja själv efter behag!

  Vi har en sådan maskin och vi använder den dagligen - eller i stort sett bara den då vi bara är två i familjen! Våra gäster använder den också flitigt när de är på besök. Fördelen med den är just när man har gäster. Vetskapen om att varje kapsel kostar ca 3.50 gör kanske att gästerna känner att de inte "vågar" ta en kopp till. Jag slipper dessutom känna att kapslarna är på väg att ta slut - det är bara att fylla på ordentligt med bönor så räcker det hela kvällen!

  Hoppas du hittar en bra maskin oavsett och som passar dina/era behov!

 • paddan_83 6 december 2010

  Jag vill också köpa en sån maskin och har kollat på Bosch massimo. perfekt att kunna göra även choklad och te.

  Snuppas
  Hur smakar chokladen?

 • snuppas 6 december 2010

  Jag tycker att chokladen är god, har bara prövat Milkas kapslar visserligen det finns ju några olika sorter. Perfekt med en snabb kopp choklad när man har varit ute i det här vintervädret. :)

 • mrboy 6 december 2010

  Precis som andra halvfabrikat blir ju inte kapselkaffe som "the real thing". min rekommendation om du vill ha variation på kaffedrickandet är att se till så att du har en liten turkisk kaffekokare, en mocca och sen möjligen en espressomaskin. dricker du normalt mycket kaffe går det aldeles utmärkt att låta affären mala bönorna åt dig, det är ju en genväg att ta som funkar. se till att ha en 3-4 olika bönor hemma så du har variation.

 • boz1965 6 december 2010

  Experterna sågar kapselmaskinerna längs med fotknölarna. "Har inget med espresso att göra" säger experten Tommy Winberg (i en intervju på http://aftonbladet.se ).

  Jag är ingen expert - bara en "vanlig kaffeentusiast" och inte heller jag är särskilt imponerad av maskinerna. Min 5 år gamla Melitta för 500.- brygger, i mitt tycke, mycket godare kaffe. Det gör också min gamla Bodum-pumpa från 70-talet, som jag plockar fram vid speciella tillfällen.

  Så nej, det blir ingen kapselmaskin för mig, det är, IMHO, bortkastade pengar. Dessutom är kapselkaffet 3 ggr dyrare per kilo än ordinärt bryggkaffe.

 • irrevirre 6 december 2010

  På hotellet jag jobbar på har vi nespressomaskiner i business-rummen. Det finns tre olika smaker i kapslarna. Jättegott och så enkelt. Men kapslarna är dyra. Har en fin vanlig espressobryggare hemma men den står nu undanställd. För blaskigt att hålla på med för vår del.....
  Men vad man vill ha är en smaksak.

 • knyppeltanten 6 december 2010

  På City Gross blev vi bjuden på latte från en maskin med kapslar, jag vet inte vilket märke det var men det smakade inte gott, mjölksmaken var "kokt" på något vis men jag antar att det finns flera märken på kapslar.

 • Mistys 6 december 2010

  Vi har en sån här hemma som vi använder mycket flitigt ( Billigare på mediamarkt ) Älskar den! Även alla våra bekanta som kommer gillar kaffet skarpt och tar sig gärna en kopp bara så där....

  Enkelt, gott och inte särskilt mycket dyrare / kopp än vanligt bryggkaffe. Har bara hört negativt om kapslarna tyvärr.

  http://cdon.se/hemelektronik/siemens_tk52001-12063256

 • redd 6 december 2010

  Är igentligen förvånad över att dom inte lyckades få in den som året julklapp, skulle ju varit perfekt i det kaffedrikande sverige och dessutom en pryl som 90% skulle ställa i ett skåp inom ett år så det blir plats för nya grejer =)

  Nej som sagt, en bra kaffebryggare, en expresso maskin och en vakumbryggare typ bodum pebo.
  Kaffebryggare till vardags, vakumbryggaren när det skall vara extra gott och man har tid och expresson när andan faller på. En äkta expresso är inget man skall sörpla i sig till frukosten, men så kan man ju inte kalla det som kommer ur kappslarna expresso heller.

  Kapslarna har sin plats ifall man har ett kontor utan kaffedrickare (UK är praktexempel), annars är det mest trams faktiskt.

 • idea_ 7 december 2010

  Det som är bra med bodum pebo (tidigare kallad "don pedro" eller "santos") är att den är användbar även när man brygger lösviktste. Är uppvuxen med en sådan hemma, alla gäster berömde alltid smaken på kaffet, lite åt kokkaffe hållet utan att man behöver sila sumpen mellan tänderna :) Tredje generationen användare, då mormor och morfar också hade en. Skulle inte kunna tänka mig att leva utan. Även om jag arbetat mig igenom några stycken genom åren

 • Bumbis 7 december 2010

  Jag hade gärna haft en men då bara för att den är snygg. Jag har smakat det och tyckte det var ok men jag skulle inte vilja vara utan mitt moccamasterkaffe med varm mjölk. Tyvärr finns inte platsen och det är inget annat jag har lust att stoppa i skåpen.

 • flabban 7 december 2010

  Om jag har förstått det hela rätt, så blir det bara en kopp åt gången. Är man ett större sällskap på 6-8 pers. så funkar det väl inte så bra? Eller är jag helt ute och cyklar?

 • lapiovra 7 december 2010

  Hej!
  Har haft en Nespresso-maskin i över 2 år nu. Den är äverlägset bäst jämfört med de olika s.k espressomaskiner som jag haft tidigare - och det är ett ganska stort antal. Var i början lite bekymrad över all aluminium som blir över vid bryggningen men de resterna kan man ju lägga i den vanliga insamlingen för plåtrester. Har inte provat de senaste maskinerna som kommit ut på marknaden men om de är lika bra som Nespresso så kan jag verkligen rekommendera någon av dem.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.