Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kokbok om såser och fonder? (julklapp till mig själv)

  • Kiddo 9 december 2007

    Jag skulle vilja bli bättre på att göra egen fond och utifrån det såser. Finns det någon bra, grundlig kokbok som visar hur det går till. Jag är inte intresserad av ännu en receptsamling, jag vill lära mig handlagen.

    På svenska är jag rätt säker (?) på att det inte finns nån riktigt bra bok. Men på engelska?

  • anluk 9 december 2007

    Nej jag har ingen aning. Har du kollat runt på nätet tex bokus och de större internetbokhandlarna?

  • imse 9 december 2007

    Hej här har du precis vad du frågar efter. En svensk kokbok med fonder och såser.

    Werners grunder
    Författare: Werner Vögeli
    Författare: Tomas Tengby
    Illustratör: Dover Desk Gallery - Advertising Art 1995
    Förlag: ICA bokförlag
    Bandtyp: Inbunden, Språk: Svenska
    Utgiven: 200410, Antal sidor: 156
    Upplaga: 1, Vikt i gram: 588
    ISBN10: 9153425189
    ISBN13: 9789153425182

    Finns på Adlibris.se för 124 :- Kan rekommenderas.

    Imses gubbe

  • evaldo 9 december 2007

    www.parment.com
    www.anrell.nu
    www.lakock.com
    Kanske några som jag hittat, vet ej om de passar?
    MVH ewaldo

  • Aspholme 9 december 2007

    Gick en matlagningskurs med en restaurang kock! Han kokade morötter,purjolök, gul lök, palsternacka, selleri, kålrot i en stor kastrull med vatten. Koka tills allt är mjukt och har släppt sina smaker plocka upp allt och reducera nu vätskan, till en god fond som du kan använda som grund till alla såser. Frys ner den i en iskubslåda. Perfekta hemmagjorda buljongtärningar. Äter du räkor, så släng inte skalen, utan koka dem med lök och dill och du får en god fiskfond. Märgben är utmärkta att koka köttfond av.(Y)

  • 9 december 2007

    http://bok.compricer.se/9151839865
    http://bok.compricer.se/9177154762
    http://www.bokfynd.nu/917486436X.html
    http://lakock.com/fonder.html

  • Kiddo 11 december 2007

    hej och tack,

    Werners grunder verkar fin. Är det nån som prövat på de andra böckerna som nämns?

    Jag har redan en kokbok som går igenom grunder som tex. olika såser o liknande, "Le Cordon Bleu, stora kokboken om Kokkonst" (1997). En bok på 350 sidor som jag älskar att sitta och bläddra i. Men jag har ingen aning hur den förhåller sig till Vögelis. Men kanske finns Vögelis bok på tex akademibokhandeln på regeringsgatan i sthlm, dom har ju hur mkt som helst

  • Kiddo 11 december 2007

    appropå kokböcker som inte bara är receptsamlingar,
    nån som vet något om Lisa Förare Winblads bok: "Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen"

    http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9173511099

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.