kokbok om såser och fonder? (julklapp till mig själv)
Kiddo9 december 2007
Jag skulle vilja bli bättre på att göra egen fond och utifrån det såser. Finns det någon bra, grundlig kokbok som visar hur det går till. Jag är inte intresserad av ännu en receptsamling, jag vill lära mig handlagen.
På svenska är jag rätt säker (?) på att det inte finns nån riktigt bra bok. Men på engelska?
anluk9 december 2007
Nej jag har ingen aning. Har du kollat runt på nätet tex bokus och de större internetbokhandlarna?
imse9 december 2007
Hej här har du precis vad du frågar efter. En svensk kokbok med fonder och såser.
Werners grunder
Författare: Werner Vögeli
Författare: Tomas Tengby
Illustratör: Dover Desk Gallery - Advertising Art 1995
Förlag: ICA bokförlag
Bandtyp: Inbunden, Språk: Svenska
Utgiven: 200410, Antal sidor: 156
Upplaga: 1, Vikt i gram: 588
ISBN10: 9153425189
ISBN13: 9789153425182
Finns på Adlibris.se för 124 :- Kan rekommenderas.
Imses gubbe
evaldo9 december 2007
www.parment.com
www.anrell.nu
www.lakock.com
Kanske några som jag hittat, vet ej om de passar?
MVH ewaldo
Aspholme9 december 2007
Gick en matlagningskurs med en restaurang kock! Han kokade morötter,purjolök, gul lök, palsternacka, selleri, kålrot i en stor kastrull med vatten. Koka tills allt är mjukt och har släppt sina smaker plocka upp allt och reducera nu vätskan, till en god fond som du kan använda som grund till alla såser. Frys ner den i en iskubslåda. Perfekta hemmagjorda buljongtärningar. Äter du räkor, så släng inte skalen, utan koka dem med lök och dill och du får en god fiskfond. Märgben är utmärkta att koka köttfond av.(Y)
Werners grunder verkar fin. Är det nån som prövat på de andra böckerna som nämns?
Jag har redan en kokbok som går igenom grunder som tex. olika såser o liknande, "Le Cordon Bleu, stora kokboken om Kokkonst" (1997). En bok på 350 sidor som jag älskar att sitta och bläddra i. Men jag har ingen aning hur den förhåller sig till Vögelis. Men kanske finns Vögelis bok på tex akademibokhandeln på regeringsgatan i sthlm, dom har ju hur mkt som helst
Kiddo11 december 2007
appropå kokböcker som inte bara är receptsamlingar,
nån som vet något om Lisa Förare Winblads bok: "Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen"
Jag skulle vilja bli bättre på att göra egen fond och utifrån det såser. Finns det någon bra, grundlig kokbok som visar hur det går till. Jag är inte intresserad av ännu en receptsamling, jag vill lära mig handlagen.
På svenska är jag rätt säker (?) på att det inte finns nån riktigt bra bok. Men på engelska?
Nej jag har ingen aning. Har du kollat runt på nätet tex bokus och de större internetbokhandlarna?
Hej här har du precis vad du frågar efter. En svensk kokbok med fonder och såser.
Werners grunder
Författare: Werner Vögeli
Författare: Tomas Tengby
Illustratör: Dover Desk Gallery - Advertising Art 1995
Förlag: ICA bokförlag
Bandtyp: Inbunden, Språk: Svenska
Utgiven: 200410, Antal sidor: 156
Upplaga: 1, Vikt i gram: 588
ISBN10: 9153425189
ISBN13: 9789153425182
Finns på Adlibris.se för 124 :- Kan rekommenderas.
Imses gubbe
www.parment.com
www.anrell.nu
www.lakock.com
Kanske några som jag hittat, vet ej om de passar?
MVH ewaldo
Gick en matlagningskurs med en restaurang kock! Han kokade morötter,purjolök, gul lök, palsternacka, selleri, kålrot i en stor kastrull med vatten. Koka tills allt är mjukt och har släppt sina smaker plocka upp allt och reducera nu vätskan, till en god fond som du kan använda som grund till alla såser. Frys ner den i en iskubslåda. Perfekta hemmagjorda buljongtärningar. Äter du räkor, så släng inte skalen, utan koka dem med lök och dill och du får en god fiskfond. Märgben är utmärkta att koka köttfond av.(Y)
http://bok.compricer.se/9151839865
http://bok.compricer.se/9177154762
http://www.bokfynd.nu/917486436X.html
http://lakock.com/fonder.html
hej och tack,
Werners grunder verkar fin. Är det nån som prövat på de andra böckerna som nämns?
Jag har redan en kokbok som går igenom grunder som tex. olika såser o liknande, "Le Cordon Bleu, stora kokboken om Kokkonst" (1997). En bok på 350 sidor som jag älskar att sitta och bläddra i. Men jag har ingen aning hur den förhåller sig till Vögelis. Men kanske finns Vögelis bok på tex akademibokhandeln på regeringsgatan i sthlm, dom har ju hur mkt som helst
appropå kokböcker som inte bara är receptsamlingar,
nån som vet något om Lisa Förare Winblads bok: "Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen"
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9173511099