har hittat ett recept på soppa och i den skall det vara PÄRLGRYN?
va är de för nått??
The_mama97mia6 januari 2009
http://www.recepthjalpen.se/parlgryn.html
Jag hade aldrig hört talas om det, kul, man lär sig ngt varje dag!
myssling6 januari 2009
hej här i finland har vi pärlgryn, det är helt enkelt potatis gryn- här heter de helmi gryn, helmi- pärla.
kräm på pärlgryn är jättegott, lite som maizena. o sätter man till lite vanilj socker o äter det kallt nami!
lycka till!
maithab6 januari 2009
Kallas också för sagogryn. Det hade alltid min farmor i krämen/efterrättssoppan så det är kanske något gammeldags eller så ville hon bara göra det extra festligt när vi var där.
festmaten6 januari 2009
Svenskt namn: pärlgryn
Engelskt namn: pearl barley
Kategori: Gryn och flingor
Beskrivning: Den innersta delen av korngrynet. En finare och mer snabblagad variant av korngryn, men inte lika nyttig som de grövre sorterna där större delar av grynen använts. (Se även korngryn)
Kan ersättas med: Korngryn (nyttigare men grövre och har längre koktid)
Detaljerat näringsinnehåll per 100g Visa näringsinnehåll för: Pärlgryn, råaPärlgryn, kokade-- Visa samtliga --
Pärlgryn, råa (Källa: USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 17)
Energi: 352kcal/1472.768kJ
Vatten: 10.09g
Protein: 9.91g
Fett: 1.16g varav mättat: 0.244g, enkelomättat: 0.149g, fleromättat: 0.56g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater: 77.72g, varav sockerarter: 0.8g
Fibrer: 15.6g
Vattenlösl. vitaminer: Niacin: 4.604mg, B2: 0.114mg, B1: 0.191mg, B6: 0.26mg
Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 13mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.02mg
Mineraler: Fosfor: 221mg, Järn: 2.5mg, Kalcium: 29mg, Kalium: 280mg, Magnesium: 79mg, Natrium: 9mg, Zink: 2.13mg
Detta hittade jag på www.recepthjalpen.se
maithab6 januari 2009
Nej, nu kollade jag länken och det är inte samma sak som sagogryn. Pärlgryn är enligt länken det innersta av korngrynet.
Sagogryn är detsamma som myssling menar, potatismjöl i grynform.
Sorry...
Tillberga6 januari 2009
tackar tackar då kan jag ta kongryn i stället
skall laga soppan och sen lägga in receptet här
matnjutaren6 januari 2009
Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
Har det bytat namn kanske eller...:o
Någon som kan upplysa mej om det?
Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
"Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)
safir746 januari 2009
Skrivet av matnjutaren den 6 jan 2009
Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
Har det bytat namn kanske eller...:o
Någon som kan upplysa mej om det?
Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
"Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)
Ica Maxi här på Gotland har Sagogryn. Kom ej ihåg vilket märke dock. Det stod i hyllan där man hittar müslin.
Tillberga6 januari 2009
har oxå sett sagogryn dock bara vita
när jag var lite fans de ju röda (L)
gunsan417 januari 2009
jag tänker på manna gryn men det är väl inte det ni menar?!
har hittat ett recept på soppa och i den skall det vara PÄRLGRYN?
va är de för nått??
http://www.recepthjalpen.se/parlgryn.html
Jag hade aldrig hört talas om det, kul, man lär sig ngt varje dag!
hej här i finland har vi pärlgryn, det är helt enkelt potatis gryn- här heter de helmi gryn, helmi- pärla.
kräm på pärlgryn är jättegott, lite som maizena. o sätter man till lite vanilj socker o äter det kallt nami!
lycka till!
Kallas också för sagogryn. Det hade alltid min farmor i krämen/efterrättssoppan så det är kanske något gammeldags eller så ville hon bara göra det extra festligt när vi var där.
Svenskt namn: pärlgryn
Engelskt namn: pearl barley
Kategori: Gryn och flingor
Beskrivning: Den innersta delen av korngrynet. En finare och mer snabblagad variant av korngryn, men inte lika nyttig som de grövre sorterna där större delar av grynen använts. (Se även korngryn)
Kan ersättas med: Korngryn (nyttigare men grövre och har längre koktid)
Detaljerat näringsinnehåll per 100g Visa näringsinnehåll för: Pärlgryn, råaPärlgryn, kokade-- Visa samtliga --
Pärlgryn, råa (Källa: USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 17)
Energi: 352kcal/1472.768kJ
Vatten: 10.09g
Protein: 9.91g
Fett: 1.16g varav mättat: 0.244g, enkelomättat: 0.149g, fleromättat: 0.56g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater: 77.72g, varav sockerarter: 0.8g
Fibrer: 15.6g
Vattenlösl. vitaminer: Niacin: 4.604mg, B2: 0.114mg, B1: 0.191mg, B6: 0.26mg
Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 13mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.02mg
Mineraler: Fosfor: 221mg, Järn: 2.5mg, Kalcium: 29mg, Kalium: 280mg, Magnesium: 79mg, Natrium: 9mg, Zink: 2.13mg
Detta hittade jag på www.recepthjalpen.se
Nej, nu kollade jag länken och det är inte samma sak som sagogryn. Pärlgryn är enligt länken det innersta av korngrynet.
Sagogryn är detsamma som myssling menar, potatismjöl i grynform.
Sorry...
tackar tackar då kan jag ta kongryn i stället
skall laga soppan och sen lägga in receptet här
Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
Har det bytat namn kanske eller...:o
Någon som kan upplysa mej om det?
Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
"Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)
Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
Har det bytat namn kanske eller...:o
Någon som kan upplysa mej om det?
Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
"Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)
Ica Maxi här på Gotland har Sagogryn. Kom ej ihåg vilket märke dock. Det stod i hyllan där man hittar müslin.
har oxå sett sagogryn dock bara vita
när jag var lite fans de ju röda (L)
jag tänker på manna gryn men det är väl inte det ni menar?!