Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

pärlgryn?

  • Tillberga 6 januari 2009

    har hittat ett recept på soppa och i den skall det vara PÄRLGRYN?
    va är de för nått??

  • The_mama97mia 6 januari 2009

    http://www.recepthjalpen.se/parlgryn.html

    Jag hade aldrig hört talas om det, kul, man lär sig ngt varje dag!

  • myssling 6 januari 2009

    hej här i finland har vi pärlgryn, det är helt enkelt potatis gryn- här heter de helmi gryn, helmi- pärla.
    kräm på pärlgryn är jättegott, lite som maizena. o sätter man till lite vanilj socker o äter det kallt nami!
    lycka till!

  • maithab 6 januari 2009

    Kallas också för sagogryn. Det hade alltid min farmor i krämen/efterrättssoppan så det är kanske något gammeldags eller så ville hon bara göra det extra festligt när vi var där.

  • festmaten 6 januari 2009

    Svenskt namn: pärlgryn
    Engelskt namn: pearl barley
    Kategori: Gryn och flingor
    Beskrivning: Den innersta delen av korngrynet. En finare och mer snabblagad variant av korngryn, men inte lika nyttig som de grövre sorterna där större delar av grynen använts. (Se även korngryn)
    Kan ersättas med: Korngryn (nyttigare men grövre och har längre koktid)
    Detaljerat näringsinnehåll per 100g Visa näringsinnehåll för: Pärlgryn, råaPärlgryn, kokade-- Visa samtliga --
    Pärlgryn, råa (Källa: USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 17)
    Energi: 352kcal/1472.768kJ
    Vatten: 10.09g
    Protein: 9.91g
    Fett: 1.16g varav mättat: 0.244g, enkelomättat: 0.149g, fleromättat: 0.56g, kolesterol: 0mg
    Kolhydrater: 77.72g, varav sockerarter: 0.8g
    Fibrer: 15.6g
    Vattenlösl. vitaminer: Niacin: 4.604mg, B2: 0.114mg, B1: 0.191mg, B6: 0.26mg
    Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 13mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.02mg
    Mineraler: Fosfor: 221mg, Järn: 2.5mg, Kalcium: 29mg, Kalium: 280mg, Magnesium: 79mg, Natrium: 9mg, Zink: 2.13mg

    Detta hittade jag på www.recepthjalpen.se

  • maithab 6 januari 2009

    Nej, nu kollade jag länken och det är inte samma sak som sagogryn. Pärlgryn är enligt länken det innersta av korngrynet.
    Sagogryn är detsamma som myssling menar, potatismjöl i grynform.
    Sorry...

  • Tillberga 6 januari 2009

    tackar tackar då kan jag ta kongryn i stället

    skall laga soppan och sen lägga in receptet här

  • matnjutaren 6 januari 2009

    Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
    Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
    Har det bytat namn kanske eller...:o
    Någon som kan upplysa mej om det?

    Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
    "Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)

  • safir74 6 januari 2009

    Skrivet av matnjutaren den 6 jan 2009

    Är det någon som vet var man kan köpa sagogrynen?
    Vi hade det alltid i vår blandade fruktsoppa till vår risgrynsgröt, men jag kan inte hitta det alls längre..:o
    Har det bytat namn kanske eller...:o
    Någon som kan upplysa mej om det?

    Kul att man lärde sig skillnaden mellan grynen, som mama97mia sa:
    "Kul att man lär sig något nytt varje dag." (Y)


    Ica Maxi här på Gotland har Sagogryn. Kom ej ihåg vilket märke dock. Det stod i hyllan där man hittar müslin.

  • Tillberga 6 januari 2009

    har oxå sett sagogryn dock bara vita
    när jag var lite fans de ju röda (L)

  • gunsan41 7 januari 2009

    jag tänker på manna gryn men det är väl inte det ni menar?!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.