Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

panko

  • urqvinna 10 juni 2010

    Hej!
    Pank det japanska ströbrödet som blivit så populärt till fritering,panering,och för den delen även att att använda direkt på den mat man nu vill ha krispigt (vilket det blir något otroligt med pankon) i ugnen då fritering drar åt sig allt fett,det slipper man om man gör det i ugnen

    För er som inte bor i en storstad med asiatiska affärer så kan man köpa det vi nätet nämligen på "kryddlandet". Kanske kan glädja någon "lantis" precis som det glädje mig :)

  • jimboz 10 juni 2010

    Tack för tipset...Jag ska in till stan och handla lite Asiatiska kryddor med en kompis i skrivande stund . Man har ju turen att ha nära till stråket runt Olof Palmes gata..I mitt fall så blir det ett gäng olika Chilisåser på flaska, Koreansk Chili peppar och lite annat smått och gott.

    Det där ströbrödet är väl samma som dom använder på dom där goda sprödbakade torskfiléerna som finns för dyra slantar i affärerna. Det blir en påse för mig...

  • Bumbis 10 juni 2010

    Ang. panko kan jag tipsa om att göra egna potatiskroketter. Gör ett fast mos som smaksätts rikligt med salt, peppar, vitlök och persilja. Dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera eller stek i olja. Gör dom större än dom färdiga man köper. Hur gott som helst.

  • jimboz 11 juni 2010

    Nu har jag handlat en jävla massa Chiliflaskor , Panko, Kimchi och jordnötssmör så nu klarar jag mig ett tag.

    Jag vill bara poängtera att Pankon kostade 20:- för 200gr vilket blir 100 kilot och det är väl i mesta laget...Hädanefter köper jag Cornflakes på Coop och får ungefär samma effekt. Det blir ett kilopris på under 20 lappen..

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av Bumbis den 10 jun 2010

    Ang. panko kan jag tipsa om att göra egna potatiskroketter. Gör ett fast mos som smaksätts rikligt med salt, peppar, vitlök och persilja. Dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera eller stek i olja. Gör dom större än dom färdiga man köper. Hur gott som helst.


    Tack snälla för det tipset. Sparat och skall testas:)

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av jimboz den 11 jun 2010

    Nu har jag handlat en jävla massa Chiliflaskor , Panko, Kimchi och jordnötssmör så nu klarar jag mig ett tag.

    Jag vill bara poängtera att Pankon kostade 20:- för 200gr vilket blir 100 kilot och det är väl i mesta laget...Hädanefter köper jag Cornflakes på Coop och får ungefär samma effekt. Det blir ett kilopris på under 20 lappen..


    Ja det är dyrt. Jag betalade 39 kronor för samma mängd och sen kommer ju frakten till på det hela. Så det gäller att spara på det. Du lär få en musig helg:)

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av jimboz den 10 jun 2010

    Tack för tipset...Jag ska in till stan och handla lite Asiatiska kryddor med en kompis i skrivande stund . Man har ju turen att ha nära till stråket runt Olof Palmes gata..I mitt fall så blir det ett gäng olika Chilisåser på flaska, Koreansk Chili peppar och lite annat smått och gott.

    Det där ströbrödet är väl samma som dom använder på dom där goda sprödbakade torskfiléerna som finns för dyra slantar i affärerna. Det blir en påse för mig...


    Jag tror som du att dom är panerade med panko.Skall kolla innehållsförteckningen nästa gång jag inhandlar dom,skall först testa med egengjorda med panko.

  • jimboz 11 juni 2010

    Jag kom över tigerräkor billigt och ska prova Panka dom :)
    5 olika flaskor Chili blir inte fel att prova till detta...

  • The_mama97mia 11 juni 2010

    Men kan man inte göra som egen panko? Tips någon?

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av jimboz den 11 jun 2010

    Jag kom över tigerräkor billigt och ska prova Panka dom :)
    5 olika flaskor Chili blir inte fel att prova till detta...


    Du lär inte ångra dig,glöm bara inte mjöl och ägg innan pankon.
    MUMS!!! Vi skall ha jätteräkor i kväll som har legat och gottat sig i marinad sen igår. Chili är en gudagåva till mänskligheten :)

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av mama97mia den 11 jun 2010

    Men kan man inte göra som egen panko? Tips någon?


    Bra fråga undrar det samma.

  • jimboz 11 juni 2010

    Här är mina förvärv från gårdagen ...
    http://s976.photobucket.com/albums/ae248/jimboz1/Foodie/


    Hittade på Engelska hur man gör Panko !

    How to Make Panko Style Bread Crumbs

    You will need one loaf artisan style French bread, sliced in inch thick slices. Remove the crusts and allow to get stale overnight.

    Method One

    * The next day cut the bread in one inch cubes. Process the cubes in a food processor until they become coarse crumbs. Don’t let them become too fine. You want a much larger crumb that you are used to making. It is easier if you do this in small batches.
    * Bake at 300F for three to five minutes. Watch the bread crumbs carefully so they don’t brown. Stir gently but thoroughly and bake for another five minutes but do not allow them to brown. Cool completely and store air tight.

    Method Two

    * Bake the sliced, stale bread in a 300F oven for twenty minutes but do not allow it to brown. You will turn it over after ten minutes. Remove from the oven and cool.
    * Grate the crispy bread on the coarse side of a grater. Place the resulting crumbs on a cookie sheet in one layer and bake again in the 300F oven. Bake five minutes, stir and then bake five more minutes.
    * Allow to cool completely before storing in an airtight container.

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av jimboz den 11 jun 2010

    Här är mina förvärv från gårdagen ...
    http://s976.photobucket.com/albums/ae248/jimboz1/Foodie/
    Grön av avund:)

    Hittade på Engelska hur man gör Panko !

    How to Make Panko Style Bread Crumbs

    You will need one loaf artisan style French bread, sliced in inch thick slices. Remove the crusts and allow to get stale overnight.

    Method One

    * The next day cut the bread in one inch cubes. Process the cubes in a food processor until they become coarse crumbs. Don’t let them become too fine. You want a much larger crumb that you are used to making. It is easier if you do this in small batches.
    * Bake at 300F for three to five minutes. Watch the bread crumbs carefully so they don’t brown. Stir gently but thoroughly and bake for another five minutes but do not allow them to brown. Cool completely and store air tight.

    Method Two

    * Bake the sliced, stale bread in a 300F oven for twenty minutes but do not allow it to brown. You will turn it over after ten minutes. Remove from the oven and cool.
    * Grate the crispy bread on the coarse side of a grater. Place the resulting crumbs on a cookie sheet in one layer and bake again in the 300F oven. Bake five minutes, stir and then bake five more minutes.
    * Allow to cool completely before storing in an airtight container.
    Tackar för detta,skall testa

  • jimboz 11 juni 2010

    Ibland får man lägga en slant på brödsmulor helt enkelt, det är ju inte alldeles lätt att göra själv. Men kommer man över en större påse än standard så blir nog priset lite lägre..Cornflakes är ju ett bra substitut men kanske inte riktigt lika nice..Kan man köpa Ramlösa och släpa hem för 20 spänn så är det nog ingen dålig affär ändå.

  • urqvinna 11 juni 2010

    Skrivet av jimboz den 11 jun 2010

    Ibland får man lägga en slant på brödsmulor helt enkelt, det är ju inte alldeles lätt att göra själv. Men kommer man över en större påse än standard så blir nog priset lite lägre..Cornflakes är ju ett bra substitut men kanske inte riktigt lika nice..Kan man köpa Ramlösa och släpa hem för 20 spänn så är det nog ingen dålig affär ändå.


    Ja de får man. Använder det med måtta. Jag har min sodastreamer så här släpas inga Ramlösa längre.bara patroner då och då.

  • Abbesnabb 30 mars 2011

    Inte japansk men filippinsk, vi har den här goda mixen för panering:

    http://www.sarisaristore.se/prestashop/69-mama-sita-s-breading-mix-for-fritos.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.