Vad är rå kakao och vad används den till egentligen? Förstår inte vad skillnaden mellan vanlig och rå är... Kan man bara byta ut rå kakao mot vanlig i ett recept?
Virvlande19 augusti 2013
Har också undrat över detta. Väntar på svar. =)
DoctorWho19 augusti 2013
Rå choklad eller kakao är kakaobönor i sin naturliga form som endast fermenterats (jästs). Bönan har inte upphettats eller behandlats på annat sätt. Rå kakao är malda fermenterade kakaobönor.
Vet tyvärr inte om man kan byta ut den vanliga kakaon mot den råa.
Rå (raw i raw food) = Matvara som INTE upphettats till över 32-34°C
Jag hittade ett recept på chokladglass i bloggen veggi nam nam, länk nedan.
Vad är rå kakao och vad används den till egentligen? Förstår inte vad skillnaden mellan vanlig och rå är... Kan man bara byta ut rå kakao mot vanlig i ett recept?
Har också undrat över detta. Väntar på svar. =)
Rå choklad eller kakao är kakaobönor i sin naturliga form som endast fermenterats (jästs). Bönan har inte upphettats eller behandlats på annat sätt. Rå kakao är malda fermenterade kakaobönor.
Vet tyvärr inte om man kan byta ut den vanliga kakaon mot den råa.
Rå (raw i raw food) = Matvara som INTE upphettats till över 32-34°C
Jag hittade ett recept på chokladglass i bloggen veggi nam nam, länk nedan.
http://hejkamrat.se/veggienamnam/2011/10/23/nastan-ra-chokladglass/