Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rå kakao?

  • Theaisaksson 18 augusti 2013

    Vad är rå kakao och vad används den till egentligen? Förstår inte vad skillnaden mellan vanlig och rå är... Kan man bara byta ut rå kakao mot vanlig i ett recept?

  • Virvlande 19 augusti 2013

    Har också undrat över detta. Väntar på svar. =)

  • DoctorWho 20 augusti 2013

    Rå choklad eller kakao är kakaobönor i sin naturliga form som endast fermenterats (jästs). Bönan har inte upphettats eller behandlats på annat sätt. Rå kakao är malda fermenterade kakaobönor.
    Vet tyvärr inte om man kan byta ut den vanliga kakaon mot den råa.

    Rå (raw i raw food) = Matvara som INTE upphettats till över 32-34°C

    Jag hittade ett recept på chokladglass i bloggen veggi nam nam, länk nedan.

    http://hejkamrat.se/veggienamnam/2011/10/23/nastan-ra-chokladglass/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.