Har fått en måltidsdryck , gjord av rödavinbär, jättegod, ej så söt. Hemmagjord men får inte tag i receptet. Tips någon?
Erajscha18 augusti 2009
Är det inte bara att göra som när man gör saft men utan att tillsätta socker?
gladavmat25 augusti 2009
Nej den var gjord enligt ett recept på syltsocker paketet, inte kokt utan ihoprörd kallt på något sätt. Jag hittar inga recept på de paket jag nyss har köpt, kanske på något äldre?
bju-dal25 augusti 2009
Hej!
Det kanske är råsaft på röda vinbär.
6 l röda vinbär
6 citroner
4 l vatten
vet ej hur mycket socker, men kanske 400-500gr per l färdigsilad saft
ev 2-3 krm natriumbensoat
Skiva citronerna,mosa bären i en hink, häll vattnet över bär och citroner.Låt stå ett dygn.Sila saften.
Tillsätt sockret,ev blandat med natriumbensoat.Man kan ju provsmaka lite saft och se hur mycket socker man vill ha.Frys helst ner saften i plastflaskor eller diskade tetror.Fyll ej ända upp.
Har fått en måltidsdryck , gjord av rödavinbär, jättegod, ej så söt. Hemmagjord men får inte tag i receptet. Tips någon?
Är det inte bara att göra som när man gör saft men utan att tillsätta socker?
Nej den var gjord enligt ett recept på syltsocker paketet, inte kokt utan ihoprörd kallt på något sätt. Jag hittar inga recept på de paket jag nyss har köpt, kanske på något äldre?
Hej!
Det kanske är råsaft på röda vinbär.
6 l röda vinbär
6 citroner
4 l vatten
vet ej hur mycket socker, men kanske 400-500gr per l färdigsilad saft
ev 2-3 krm natriumbensoat
Skiva citronerna,mosa bären i en hink, häll vattnet över bär och citroner.Låt stå ett dygn.Sila saften.
Tillsätt sockret,ev blandat med natriumbensoat.Man kan ju provsmaka lite saft och se hur mycket socker man vill ha.Frys helst ner saften i plastflaskor eller diskade tetror.Fyll ej ända upp.