Hur vet jag hur vanlig selleri ser ut?
Och skilnaden mellan palsternackor och selleri?
Okänd13 augusti 2009
Köp en bok om grönsaker!
13 augusti 2009
selleri är en rund boll som luktar lite starkt, ibland säljs den i halvor eller kvartar.palsternackor är som en vitaktig morotsliknande sak.:D
Du kan ju alltid fråga dom i grönsaksaffären....(Y)
popik14 augusti 2009
Det finns rotselleri och blekselleri. Rotselleri är rund och kan vara lite knölig blekselleri är gröna stjälkar i ett knippe som sitter ihop i rotfästet. Bägge är lika vanliga. Rotselleri används mest till soppa eller grönsaksgratäng, blekselleri är gott i wok, köttfärsrätter, tomaträtter bl.a
Du kan söka på google på bilder så ser du hur de ser ut.
boz196514 augusti 2009
Skrivet av 51magnus53 den 13 aug 2009
Hur vet jag hur vanlig selleri ser ut?
Och skilnaden mellan palsternackor och selleri?
Stjälkselleri ser ut som små, gröna rabarber i knippe medan rotsellerin ser ut ungefär som en "bucklig" kålrot.
zudette14 augusti 2009
... och palsternackorna är som vita morötter - jättegoda att rosta i ugnen tillsammans med potatisklyftor eller att sätta i potatisgratängen!
Hur vet jag hur vanlig selleri ser ut?
Och skilnaden mellan palsternackor och selleri?
Köp en bok om grönsaker!
selleri är en rund boll som luktar lite starkt, ibland säljs den i halvor eller kvartar.palsternackor är som en vitaktig morotsliknande sak.:D
Du kan ju alltid fråga dom i grönsaksaffären....(Y)
Det finns rotselleri och blekselleri. Rotselleri är rund och kan vara lite knölig blekselleri är gröna stjälkar i ett knippe som sitter ihop i rotfästet. Bägge är lika vanliga. Rotselleri används mest till soppa eller grönsaksgratäng, blekselleri är gott i wok, köttfärsrätter, tomaträtter bl.a
Du kan söka på google på bilder så ser du hur de ser ut.
Hur vet jag hur vanlig selleri ser ut?
Och skilnaden mellan palsternackor och selleri?
Stjälkselleri ser ut som små, gröna rabarber i knippe medan rotsellerin ser ut ungefär som en "bucklig" kålrot.
... och palsternackorna är som vita morötter - jättegoda att rosta i ugnen tillsammans med potatisklyftor eller att sätta i potatisgratängen!