Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snäll mat för magen

 • Jimmie123 29 oktober 2013

  Hej, det är nämligen så att jag har åkt på magkatarr och kollat mig igenom att man skall äta koktmat men dessvärre kommer jag inte på något. Vet att ris och potatis är bra men vad kan man laga till detta? Fungerar kyckling i ugn eller lax och i såfall vad kan man krydda detta med så inte magen blir allt för irriterad? Skulle vara mer än tacksam om jag fick lite recept på snäll mat för magen! Tack på förhand. :)

 • Gutis 30 oktober 2013

  Kokt kött o kokt vitfisk är bra för magen. Så då gärna kokt ris till det. Mild kryddning.

 • bakamonkeyprincess 30 oktober 2013

  Soppor!
  Ris kan vara jobbigt för vissa.
  Krydda med örter och inte starkt.

 • husmusen88 30 oktober 2013

  Allt som är kokt och inte är starkt kryddat eller fett brukar kunna fungera.
  Vet att jag levde på kokt ris med uncle bens sötsura sås med lite salt på och banan.. Kokt kött och kokt fisk utan smör. I ett halvår. Färska grönsaker, allt med mjölk och mjöl, andra frukter osv var katastrof för min mage. Men alla är ju olika.

 • Jimmie123 30 oktober 2013

  Var lite inne på den linjen med. Kokt kött låter faktiskt helt okej men har dock aldrig gjort det innan! Hade varit snällt om någon kunde skriva ett recept som ni själva använde/använder så det blir lagom för magen och hur man tillagar det hade det varit guld värt! Tack för alla svar

 • hanssoninger 31 oktober 2013

  Hej!
  Mitt förslag är att du köper "Dr Kousa Vetediet" (eller Risdiet om du kan få tag på det) Finns i större matvaruaffärer. Det är ett pulver som ska blandas med någon vätska, tex mjölk. När jag hade magkatarr var det det enda jag under en tid kunde äta utan att få ont i magen. Fungerar bra till frukost.
  I stället för kokt kött kan du äta kokt fisk en tid.
  Gör så här: koka upp saltat vatten (smaka av, så känner du när det är lagom saltat).
  När vattnet kokar tar du av kastrullen från spisplattan. Lägg därefter genast i den rensade fisken (tex tinad torsk eller lax) och låt stå i 10 minuter. Ta försiktigt upp fisken som nu ska vara genomkokt. Ät till pressad potatis och någon grönsak. Gärna en syrad eftersom där finns bra mjölksyrabakterier som magen kan behöva. Brukar finnas i större matvaruaffärer, annars i hälsokostaffärer. Om man börjar sin "kostbehandling" med få rätter så kan man sedan efter hand som man blir bättre prova sig fram och försiktigt lägga till nya rätter.
  Hoppas du får nytta av mina tips!

 • soderlille 31 oktober 2013

  Mitt tips är, att du omgående börjar äta typ Probi Mage..finns både på Apotek samt i Hälsokostaffärer. Funkar väldigt bra för mig...Lycka till!

 • Jimmie123 31 oktober 2013

  Tack så hemskt mycket för tipsen, ska allt kolla upp detta! Eftersom man aldrig har varit med om detta innan så har man ingen aning vad man kan äta. Det jag vet som fungerar är ris,potatis, soyafil, grovtbröd med kokt skinka och banan så det är alltid kul att få höra nytt! :)

 • Jimmie123 31 oktober 2013

  Är dock laktos så vet inte riktigt om jag vågar mig på probimage men det var snällt av dig att dela med dig av detta! :(

 • Loh 3 november 2013

  Annat lättsmält är quinoa, hirs, mathavre, havregrynsgröt. Lax kan vara för fet, vit fisk är bättre. Ibland kan det vara bra att undvika gluten ett tag. Alla mår inte heller bra av för mycket fibrer.
  Menar du att Probimage skulle innehålla laktos??? Det gör de inte, de innehåller mjölksyrabakterier och det är inte samma sak! Jag använder själv LactiPlus och BifAcid.
  Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.