Ser i recept gräddmjölk? Men jag har inte sett det i butiker. Blandar man mjölk och grädde, och om man gör det, hur mycket av varje?
Mistys7 februari 2010
Ja, 50-50 brukar jag ta. Ibland mer grädde beroende på vad jag lagar. När jag gör ugnsomelett står det att man ska ha gräddmjölk då brukar jag ta 70% grädde 30% mjölk. Tycker det blir godast. Men oftast blir det 50-50 :)
Matinga7 februari 2010
Hej.'
Gräddmjölk kan var den sk gammaldags mjölk vilken är lite fetare än vanlig standardmjölk. Räcker alldelse utmärkt. Den är perfekt till bl risgrynsgröt, ugnspannkaka och ungsomelett.
MVH in653ili.
svengelsk7 februari 2010
Innan mjölken var homogeniserad brukade grädden flyta upp och man kunde hälla eller skumma av den. Det tror jag är vad som brukade kallas gräddmjölk.
Jag har en strutformad grej med handtag, en s.k. gräddtjuv, som man stack ner i flaskan och lät fyllas med grädde. Vi fick inte homogeniserad mjölk innan på åttiotalet och jag använde min gräddtjuv mycket, för grädden var dyr i England. Nu när alla dricker lättmjölk är den billig.
boz19657 februari 2010
Gräddmjölk i matlagning är 50/50 vispgrädde och standardmjölk - inget annat, såvida inte receptet anger andra proportioner. :)
snoffan7 februari 2010
Hej.För mig är gräddmjölk hälften vispgrädde (40%) och hälften standardmjölk (3%)
MrsC7 februari 2010
Gräddmjölk=En blandning av mjölk och tjock grädde. Engelskans half-and-half betyder lika delar mjölk och grädde, men svenskans gräddmjölk kan innebära olika proportioner.
Kan ersättas med: Matlagningsgrädde eller annan lättare gräddvariant.
nettejea8 februari 2010
Tack för alla svar! :-)
NinD6 december 2011
vispgrädden lägger man i som vanligt och INTE vispar upp den först ellerhur???
Lindanemon6 december 2011
Nej, du ska inte vispa grädden för att göra gräddmjölk.:)
Ser i recept gräddmjölk? Men jag har inte sett det i butiker. Blandar man mjölk och grädde, och om man gör det, hur mycket av varje?
Ja, 50-50 brukar jag ta. Ibland mer grädde beroende på vad jag lagar. När jag gör ugnsomelett står det att man ska ha gräddmjölk då brukar jag ta 70% grädde 30% mjölk. Tycker det blir godast. Men oftast blir det 50-50 :)
Hej.'
Gräddmjölk kan var den sk gammaldags mjölk vilken är lite fetare än vanlig standardmjölk. Räcker alldelse utmärkt. Den är perfekt till bl risgrynsgröt, ugnspannkaka och ungsomelett.
MVH in653ili.
Innan mjölken var homogeniserad brukade grädden flyta upp och man kunde hälla eller skumma av den. Det tror jag är vad som brukade kallas gräddmjölk.
Jag har en strutformad grej med handtag, en s.k. gräddtjuv, som man stack ner i flaskan och lät fyllas med grädde. Vi fick inte homogeniserad mjölk innan på åttiotalet och jag använde min gräddtjuv mycket, för grädden var dyr i England. Nu när alla dricker lättmjölk är den billig.
Gräddmjölk i matlagning är 50/50 vispgrädde och standardmjölk - inget annat, såvida inte receptet anger andra proportioner. :)
Hej.För mig är gräddmjölk hälften vispgrädde (40%) och hälften standardmjölk (3%)
Gräddmjölk=En blandning av mjölk och tjock grädde. Engelskans half-and-half betyder lika delar mjölk och grädde, men svenskans gräddmjölk kan innebära olika proportioner.
Kan ersättas med: Matlagningsgrädde eller annan lättare gräddvariant.
Tack för alla svar! :-)
vispgrädden lägger man i som vanligt och INTE vispar upp den först ellerhur???
Nej, du ska inte vispa grädden för att göra gräddmjölk.:)