Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alternativ till calvados i mat

 • Daliaflicka 25 september 2012

  Hej!

  Ska ge mig på att laga en skinkstek som ska vara späckad med katrinplommon och äpplen, serverad med en sås innehållandes 175 ml calvados, grädde, smör och kycklingbuljong. Jag är både fattig student och nykterist och vill inte riktigt lägga till 200 spänn till rätten, speciellt inte när resten av calvadosen troligtvis inte kommer utnyttjas. Så tänkte höra om det finns någon här som har lite koll på calvados och såser och som vet vad jag kan ersätta med? Skulle det funka med cider, äppelmust eller äppeljuice istället? Riktigt samma sak blir det förstås inte, men en god äppelsås utan dyr alkohol till skinkstek.
  Tackar i förhand för tips!

 • Mistys 25 september 2012

  Calvados är en brandy gjord på äpplen. Söker man på alternativ så föreslås äppelcider eller äppeljuice. Alkoholen blir det nästan inget kvar av om det får koka ihop så den är det ingen fara med.

 • Bylis 25 september 2012

  Skulle absolut ta äpplejuice i stället. Ta jucie av koncentrat och gör den lite starkare än om du skulle ha druckit den.

 • The_mama97mia 26 september 2012

  och jag skulle nog gå på äppelmust, och inte ersätta med samma mängd, calvados är ju inte sött precis - tänker att det är risk att såsen blir för söt om man tar stark äppeljuice?
  Men kör med det du har hemma och smaka av bara - det blir nog gött ska du se!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.