Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinlikör?

  • 15 maj 2001

    Kan man göra det själv?

  • 15 maj 2001

    Blir god om man har tålamod att väntaskal från 2 små apelsiner1 uppklippt vaniljstång75 cl okryddat brännvingärna också 1/2-1 dl konjak3 dl florsocker1 bittermandelflorsocker plus lite vatten längre framEn hemlagad likör som blir bäst om den lagras i minst fem-sex månader.TillredningTvätta apelsinerna mycket noga genom att borsta dem i varmt vatten med lite milt diskmedel. Skölj och torka frukten torr.Skär av det allra yttersta fruktskalet tunt med en bra potatisskalare. Tag inte med något av det vita innerskalet.Varva skalrasp och florsocker i en stor glasburk. Klipp upp vaniljstången och lägg i den. Krossa bittermandeln (genom att t ex lägga den i en liten plastpåse, banka lätt med hammare), och lägg ner den också. Slå över spriten och stäng burken. Låt det hela stå i ca 3 veckor.Koka sedan en sockerlag av förslagsvis 5 dl florsocker plus 1 dl vatten. Låt lagen kallna.Sila likören och smaka av den varsamt med sockerlagen, men inte för mycket för likören är godast om den inte blir alltför söt. Häll upp på flaskor och lagra den minst ett par månader men mycket gärna ett helt år.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.