Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp snabbt tack! Syrensaft...

  • Kladdkakan95 21 juni 2010

    Hej!"
    Nu är det såhär, att jag undrar vilken / vilka sorters syrenblommor som är ätbara, Eller är alla det? Vi har en lång häck med ljusblålila bondsyren. Vi har även en stor buske som jag vet är ungersk syren, och en som ingen vet vad det är för sorts syren. Mamma tror att det inte är bondsyren, men jag tycker blommorna är ganska lika bondsyrenen. Förutom att färgen är väldigt lila. Man kunde nog nästan kunna kalla den för purpurfärgad. Det är ju inte så lätt för er att veta, för jag har ingen bild att lägga ut, men vet någoin vad det kan vara för sorts syren, och är den ätbar isf? Jag har aldrig provat att göra syrensaft, och skulle vilja göra till midsommar..... Och det ska dra några dygn så jag är väldigt tacksam för snabba svar! ;)

  • boz1965 21 juni 2010

    http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=1886
    --------------------------------------
    Syren
    Syringa vulgaris
    Växten är ofarlig.
    Källa: Giftinformationscentralen
    --------------------------------------
    http://www.odla.nu/fs/article/file_15996.html
    --------------------------------------
    http://mat.msn.se/3.16336/varufakta/atbara-blommor


    Du får läsa och bedöma själv. Väldigt många blommor är ätliga, men alla smakar inte gott...

  • Amika 21 juni 2010

    Den kraftigt färgade syrénen är förmodligen ädelsyrén. :)

    Använd bondsyrénen, det gjorde jag. :) Jättegod saft. :)

  • jimboz 22 juni 2010

    Wow :)........Fortsätter du så där så bli du prinsessa av mumsi mumsi :)
    Det kanske är är Hertigen av rajtan tajtan som e the thing.......Just nu så är jag ute och tutar på Daniels bugda googga...

    Lycka till ,se till att fixa reseten med Östen ..:)

    Okey ! Jag e lite oorganiserad...Men hälsa Ö rikett.......

  • jimboz 22 juni 2010

    Okey ! Jag var bjuden på lite Mucho Mucho idag....Salute--

  • NicolinaZ 22 juni 2010

    Bondsyrenen använde jag också. Jättegod! Och dessutom tror jag den kommer att vara perfekt för sommarens drinkar... Nu ska jag bara minnas att också frysa in syrenblommor i iskuber som dekoration ;-) Glad midsommar!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.