Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssaft

  • Roggan 10 juli 2009

    Är det någon mer än jag som tycker att när man kokat jordgubbssaft så blir den godare när den har fått stå till sig ett tag?
    Tycker även att detta gäller för hallonsaft. Flädersaften blir däremot god på en gång.
    Har någon något tips hur man får fram den goda smaken direkt?
    ... eller inbillar jag mig bara?:o

    Mitt recept är:
    2 liter jordgubbar
    3-4 dl vatten

    Till varje liter avrunnen saft har jag 5-6 dl socker och en tsk citronsyra.

    /Roggan

  • annica_johansson 10 juli 2009

    Hej
    Jag har ett recept på jordgubbssaft
    3 liter jordgubbar
    koka upp 3 liter vatten tillsätt 1 tsk natriumbensoat
    2 msk vinsyra
    2 tsk atamon
    2-3 kg socker
    Slå detta över gubbarna och låt stå i 7 dygn
    sila saften och låt så mycket saft vara kvar att du kan göra sylt av gubbarna som är kvar
    Mvh Annica

  • annica_johansson 10 juli 2009

    sorry:'(
    Jag fattade fel det var ju inte recept på saft du ville ha.:D
    Så fel det kan bli i bland:D:D.
    Men saften är god(L)(Y)

  • Roggan 10 juli 2009

    Har gjort kallrörd jordgubbssaft någon gång vilket också är supergott. Detta verkar vara en ny variant. Ska testas! Har tolv liter jordgubbar kvar på balkongen...
    Tack Annica!

  • redd 10 juli 2009

    Skrivet av annica_johansson den 10 jul 2009

    Hej
    Jag har ett recept på jordgubbssaft
    3 liter jordgubbar
    koka upp 3 liter vatten tillsätt 1 tsk natriumbensoat
    2 msk vinsyra
    2 tsk atamon
    2-3 kg socker
    Slå detta över gubbarna och låt stå i 7 dygn
    sila saften och låt så mycket saft vara kvar att du kan göra sylt av gubbarna som är kvar
    Mvh Annica


    3liter vatten? Det känns VÄLDIGT mycket i mina öron. Dom recept jag har står det 1dl vatten/liter jordgubbar.. Vattnet är bara till för att få gubbarna att börja vätska sig.

  • annica_johansson 11 juli 2009

    Hej :p
    Jo det ska vara 3 liter vatten.
    Har kollar receptet igen :)
    Det blir mycket saft, jag fick receptet av en tjej på jobbet.
    Det blir kanon bra (Y)
    Ha en bra dag alla
    Kram Annica

  • maithab 11 juli 2009

    Men tanken är väl att man ska blanda ut saften med vatten sen...
    Jag tycker 1 dl vatten/liter jordgubbar låter mer rimligt.

  • annica_johansson 11 juli 2009

    Jo det stämmer :p:p att man ska blanda ut saften med vatten(Y)
    Hoppas att det har klarnat lite nu med tanke på mitt saft recept(Y)(Y)
    Ha det gott(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.