Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mársala?

  • 3 oktober 2000

    Vad är Marsala och till vad dricker man det?

  • 12 oktober 2000

    Marsala är ett starkvin från Trapani på västra Sicilien. Det är uppkallat efterhamnstaden Marsala, där största delen av produktionen är förlagd. Det framställs genom tillsats av sprit och/ellerkoncentrerad druvmust i ett färdigjäst vin. Det finns flera olika typer av marsala: oro (guld), ambra (bärnsten) och rubino (rubinröd). Dessa kan vara allt från torra (secco) till mycket söta (sweet). Marsala är dessutom indelade i fem klasser beroende på hur lång tid de legat på fat.Fine är ett enkelt vin som fatlagrats ett år.Superiore har vilat minst två år på fat, Superiore riserva kräver fyra års fatlagring.Vergine har legat minst fem år på fat och Vergine stravecchio tio år eller mer. Marsala framställs till största delen av de lokala gröna druvorna catarratto, grillo och inzolia. /Red.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.