Häll vinet och spriten i en kastrull, värm blandningen, skall ej gå över 70°C eftersom alkoholen förångas vid lite över 78°C (använd termometer). Tillsätt flaskan med Aromatisk Tinktur. Smaka av med socker enligt personligt tycke och smak
Gör glögg!
Lite kanel, stjärnanis och apelsin gör säkert ett sliskigt rödvin till en god glögg. Balanseera sötman med lite citron eller så.
joesphmervin18 maj 2016
Jag skulle göra en smarrig tomatsås med lite extra hetta för att bryta det söta. Jag har en förkärlek till tomatsås och har faktiskt gjort en hemsida tillägnat ämnet. Kika gärna in http://tomatsas.nu/ här för att få lite inspiration på nya recept.
Jag har två nästintill helt fulla, dock öppnade, rödvinsflaskor hemma. Ett gott vanligt rödvin, och ett jättesött (felköp) rödvin.
Det vanliga rödvinet har jag frusit in och tänkte ha i grytor, men vad kan man göra med ett överblivet sött rödvin? Tips emottages tacksamt.
Gör glögg av det.
Köp aromatisk tinktur på apoteket och följ deras recept:
(Ger 20 glas)
1 fl Aromatisk tinktur (Apotekets)
70 cl billigt rödvin
70 cl rent brännvin (Renat eller Kron)
1 dl Strösocker
Häll vinet och spriten i en kastrull, värm blandningen, skall ej gå över 70°C eftersom alkoholen förångas vid lite över 78°C (använd termometer). Tillsätt flaskan med Aromatisk Tinktur. Smaka av med socker enligt personligt tycke och smak
Rekommenderar varmt denna kaka. Den kan verka krånglig och många ingredienser men den är väl värd att prövas.
Mörk chokladkaka med rödvin och kolatäcke
Gör glögg!
Lite kanel, stjärnanis och apelsin gör säkert ett sliskigt rödvin till en god glögg. Balanseera sötman med lite citron eller så.
Jag skulle göra en smarrig tomatsås med lite extra hetta för att bryta det söta. Jag har en förkärlek till tomatsås och har faktiskt gjort en hemsida tillägnat ämnet. Kika gärna in http://tomatsas.nu/ här för att få lite inspiration på nya recept.
Sangria (H)