Jag skulle behöva hjälp med recept som jag kan slänga ihop med barnens hjälp, på fritis. Våra lokaler har inte ugn och spis - och vi kan ju inte göra chokladbollar varje fredag... Men det är just för det fåtal som går länge och känner sig lite "övergivna" på fredagseftermiddagen.
The_mama97mia8 mars 2010
Har ni micro eller vattenkokare? Eller måste det bara vara kalla rätter?
Jag tänker fruktsallad, kan ju vara både gott o nyttigt o barnen kan ju hjälpa till kanske.
Eller nyponsoppa och mandelbiskvier.
margitkallgren8 mars 2010
Ta dit ett smörgåsjärn eller våffeljärn och gör varma smörgåsar elle våfflor gärna med sylt och
grädde. Det blir succé lovar jag. Vänlig hälsning Margit
ros8 mars 2010
{laugh}Ett tips är att grilla korv ute på en engångsgrill eller över öppen eld om dom möjligheterna finns
servera tillsammans med korvbröd, ketchup och senap
123Linnea8 mars 2010
Vad snälla ni är som tipsar! Mellanmålet äter vi ihop med de andra avdelningarna inne i matsalen, så eg är det bara något litet som behövs. Vattenkokare kan vi låna in, men micro har vi inte...
Mistys8 mars 2010
Cornflakestoppar - typ blockchoklad och cornflakes eller rispuffar.
Doppa fruktbitar i blockchoklad
Parfait - Blir nästan som glass fast frys krävs förstås.
Har jag förstått rätt att det ska vara någon liten godbit på fredagseftermiddagen. Eftersom det var variation till chokladbollarna du sökte.
Mistys8 mars 2010
Radiokaka
Cheesecakes - kräver frys. Man kan göra i portionsformar ( bullformar) om man vill.
Dammsugare
Myrstackar
Ja får man tänka ett tag dyker det upp mer :p
The_mama97mia8 mars 2010
mmm annars kan det också vara trevligt med lite plock o dipp - morot gurka paprika vad man har, dippa i ngn god gräddfilssås med lök. lite försmak på fredagsmys?
Gnurf8 mars 2010
Kexchoklad är oxå gott och lättlagat...inte att förakta i nödens stund....>:D
Annars gillade jag tipset med våffeljärn, smörgåsgrill eller engångsgrill. Har man tillgång till eldstad är det supergott att grädda slobba på en murrikka...alltså norrländska plättar med rökt fläsk...{worship}
idea_8 mars 2010
Hmm, har ni vattenkokare och elvisp kan ni ju försöka er på kokosbollar (eller som de på västkusten säger: munkar) gott och ganska enkelt, men det kräver att någon står en halvtimme och vispar med elvispen, men är det några ungar kan de ju turas om. Sen är det ju både mjölk och glutenfritt.
Jag skulle behöva hjälp med recept som jag kan slänga ihop med barnens hjälp, på fritis. Våra lokaler har inte ugn och spis - och vi kan ju inte göra chokladbollar varje fredag... Men det är just för det fåtal som går länge och känner sig lite "övergivna" på fredagseftermiddagen.
Har ni micro eller vattenkokare? Eller måste det bara vara kalla rätter?
Jag tänker fruktsallad, kan ju vara både gott o nyttigt o barnen kan ju hjälpa till kanske.
Eller nyponsoppa och mandelbiskvier.
Ta dit ett smörgåsjärn eller våffeljärn och gör varma smörgåsar elle våfflor gärna med sylt och
grädde. Det blir succé lovar jag. Vänlig hälsning Margit
{laugh}Ett tips är att grilla korv ute på en engångsgrill eller över öppen eld om dom möjligheterna finns
servera tillsammans med korvbröd, ketchup och senap
Vad snälla ni är som tipsar! Mellanmålet äter vi ihop med de andra avdelningarna inne i matsalen, så eg är det bara något litet som behövs. Vattenkokare kan vi låna in, men micro har vi inte...
Cornflakestoppar - typ blockchoklad och cornflakes eller rispuffar.
Doppa fruktbitar i blockchoklad
Parfait - Blir nästan som glass fast frys krävs förstås.
Har jag förstått rätt att det ska vara någon liten godbit på fredagseftermiddagen. Eftersom det var variation till chokladbollarna du sökte.
Radiokaka
Cheesecakes - kräver frys. Man kan göra i portionsformar ( bullformar) om man vill.
Dammsugare
Myrstackar
Ja får man tänka ett tag dyker det upp mer :p
mmm annars kan det också vara trevligt med lite plock o dipp - morot gurka paprika vad man har, dippa i ngn god gräddfilssås med lök. lite försmak på fredagsmys?
Kexchoklad är oxå gott och lättlagat...inte att förakta i nödens stund....>:D
Annars gillade jag tipset med våffeljärn, smörgåsgrill eller engångsgrill. Har man tillgång till eldstad är det supergott att grädda slobba på en murrikka...alltså norrländska plättar med rökt fläsk...{worship}
Hmm, har ni vattenkokare och elvisp kan ni ju försöka er på kokosbollar (eller som de på västkusten säger: munkar) gott och ganska enkelt, men det kräver att någon står en halvtimme och vispar med elvispen, men är det några ungar kan de ju turas om. Sen är det ju både mjölk och glutenfritt.