Jag är som sagt i safttagen och funderar nu om jag kan frysa in bären först och göra saft om några veckor istället? Eller måste jag koka rubbet på en gång det plockats?
anluk3 augusti 2008
Det går alldeles utmärkt att frysa in bären. De håller sig bra i frysen och är bara att ta fram när du skall koka saften. Så gör jag alltid..
majamia3 augusti 2008
:D
Skrivet av asamariah den 3 aug 2008
Jag är som sagt i safttagen och funderar nu om jag kan frysa in bären först och göra saft om några veckor istället? Eller måste jag koka rubbet på en gång det plockats?
Det gör jag med och då brukar jag blanda lite av varje och det brukar bli god saft. Igår kokte jag saft på 4 kg vinbär och den blev jättegod, använde ett recept här bär man skulle ha i vaniljsocker! Toppen gott! :D
Jag är som sagt i safttagen och funderar nu om jag kan frysa in bären först och göra saft om några veckor istället? Eller måste jag koka rubbet på en gång det plockats?
Det går alldeles utmärkt att frysa in bären. De håller sig bra i frysen och är bara att ta fram när du skall koka saften. Så gör jag alltid..
:D
Jag är som sagt i safttagen och funderar nu om jag kan frysa in bären först och göra saft om några veckor istället? Eller måste jag koka rubbet på en gång det plockats?
Det gör jag med och då brukar jag blanda lite av varje och det brukar bli god saft. Igår kokte jag saft på 4 kg vinbär och den blev jättegod, använde ett recept här bär man skulle ha i vaniljsocker! Toppen gott! :D
Kanon! Tack för svaren!