Vill någon dela med sig av sitt bästa snapsrecept? Jag vill göra egen i år!
13 november 2000
Fyll en flaska till hälften med rensade röda vinbär. Lägg i svarta vinbär så att flaskan blir full till 3/4. Fyll flaskan med valfritt okryddat brännvin. Låt stå minst 3 veckor. Sila och häll brännvinet på en vacker glasflaska.
14 november 2000
Lägg 2 sockerbitar, 1 kanelstång, 8 kryddnejlikor och 8 hela kardemummakärnor i en glasburk som rymmer 5 deciliter.Häll på en halvflaska (350 ml) Brännvin Special.Skaka burken tills sockret löst sig.Låt stå i 1 dygn.Tvätta en apelsin under rinnande ljummet vatten.Skär med potatisskalare en 1 decimeter lång remsa av det yttersta orange-gula skalet. Lägg apelsinskalet i burken med brännvin. Låt stå i ytterligare 1 dygn. Sila. Snapsen är klar!
Vill någon dela med sig av sitt bästa snapsrecept? Jag vill göra egen i år!
Fyll en flaska till hälften med rensade röda vinbär. Lägg i svarta vinbär så att flaskan blir full till 3/4. Fyll flaskan med valfritt okryddat brännvin. Låt stå minst 3 veckor. Sila och häll brännvinet på en vacker glasflaska.
Lägg 2 sockerbitar, 1 kanelstång, 8 kryddnejlikor och 8 hela kardemummakärnor i en glasburk som rymmer 5 deciliter.Häll på en halvflaska (350 ml) Brännvin Special.Skaka burken tills sockret löst sig.Låt stå i 1 dygn.Tvätta en apelsin under rinnande ljummet vatten.Skär med potatisskalare en 1 decimeter lång remsa av det yttersta orange-gula skalet. Lägg apelsinskalet i burken med brännvin. Låt stå i ytterligare 1 dygn. Sila. Snapsen är klar!