Efter allt jag hört (diskuterat det hela med läkare och tandläkare) finns det inga nackdelar med att dricka kolsyrat vatten om man är frisk och inte har problem med magen.
Det enda som kan vara är att vissa har svårt med kolsyra (blir rapiga och bubbliga i magen) eftersom man sväljer ner bubblorna och sedan måste dessa ut.
Har man magsår och liknande rekomenderas man hålla sig borta från kolsyra allt som allt eftersom det är en svag syra, men som regel är det läskedryckerna (som är det de flesta som dricker kolsyrat dricker) man dricker som innehåller väldigt mycket syra som fräter på magsäcken.
Smulpajen4 augusti 2008
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
SEAbjrpn4 augusti 2008
Jag har nu köpt en Soda streamer har varit helt otroligt bra att ha i denna sommar
värme . (Y)(Y)
ca704 augusti 2008
Skrivet av Smulpajen den 4 aug 2008
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
Det blir väl för stort tryck (kan kanske explodera??), skulle jag tro. Man märker det bubblar över väldigt lätt om man blandar med t ex nån saft och häller det för snabbt i det nybubblade vattnet.
Smulpajen4 augusti 2008
Skrivet av ca70 den 4 aug 2008
Skrivet av Smulpajen den 4 aug 2008
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
Det blir väl för stort tryck (kan kanske explodera??), skulle jag tro. Man märker det bubblar över väldigt lätt om man blandar med t ex nån saft och häller det för snabbt i det nybubblade vattnet.
Ja, kanske är det så. Jag har inte vågat prova. Min första tanke var att tillverkaren ville tjäna pengar på att man köper deras smaktillsatser. Men det finns säkert en annan anledning också.
ca704 augusti 2008
Ganska typiskt bruksanvisningar... Kunde gott stått varför, tycker jag, men det är kanske som du tror, att de vill sälja av sina egna smaktillsatser bara. Det funkar alldeles utmärkt att blanda på saft iaf, det gör vi ofta! Nu i sommar har det varit gott med himmagjord flädersaft med isbitar i...(L)
annalena1144 augusti 2008
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
The_mama97mia4 augusti 2008
jag tänkte också att det kan nog bero på att det kladdar igen i munstycket som sprutar ut luften... SMaktillsatserna innehåller ju socker för det mesta.
Men är det ngn som vet varför KALLT vatten kolsyras bäst? Jag får alltså bättre resultat om det är kylskåpskallt vatten som ska kolsyras, än om det "bara" är kranvatten kallt. ????
Smulpajen4 augusti 2008
Skrivet av mama97mia den 4 aug 2008
jag tänkte också att det kan nog bero på att det kladdar igen i munstycket som sprutar ut luften... SMaktillsatserna innehåller ju socker för det mesta.
Men är det ngn som vet varför KALLT vatten kolsyras bäst? Jag får alltså bättre resultat om det är kylskåpskallt vatten som ska kolsyras, än om det "bara" är kranvatten kallt. ????
Nu gick det plötsligt upp för mig varför det inte kolsyrar så bra iband! Kylskåpskallt har gett bäst resultat. Funderade nästan på om det var fel på apparaten. Tack mama97mia:) Varför kan man ju undra..:o
Smulpajen4 augusti 2008
Skrivet av annalena114 den 4 aug 2008
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
Tack för den upplysningen (Y) I bruksanvisningen kunde ju detta stått. Alla kanske inte är lika fega som jag utan häller i saft mm och struntar i denna detalj. Problemet med mig ibland är att jag alltid vill VETA VARFÖR det är si och så..
boz19654 augusti 2008
Det är inte kolsyran i vattnet som gör hål i dina tänder. Det är snarare de sötsliskiga essenserna som är boven i dramat där. (H)
lisa_s4 augusti 2008
Min systerson på 3år blev bjuden på hemgjord läsk när han var på kalas för ett tag sedan.
Han hade färgade ränder från mungiporna och uppåt :) i flera dagar!Det gick inte att tvätta
bort,man undrar vad det är för färgämnen i vissa sorter...(N)
ankianka4 augusti 2008
Har en maskin själv, men hatar alla essenser som är en massa sötningsmedel i.(N) Gör mest bubbelvatten, men har också hittat ett märke läsk med bara socker i, inget äckligt sötningsmedel.(Y)
catta694 augusti 2008
Håller med alla föregående att det godaste är bara vanligt kolsyrat vatten. Varför ska man släpa hem kolsyrat vatten på flaska när man oftast har jättebra vatten i kranen.
Det bästa är ju att man slipper dra tilbaka alla pantflaskor till affären(Y).
Kolsyran kan man få halsbränna av och då får man ju en ökad syrabildnng i magsäcken. Denna kommer upp i matstrupen och munnen och kan ge frätskador på tänderna. Men detta ska ske under väldigt lång tid. Så med allt annat är det väl måttan som är bäst.
Pengar sparar man oxå med bara bubbelvatten jämfört med Te x Loka.
En helt okej investering.
Har oxå provat att skura köket efter att ha tillsatt ev essens före kolsyra... Gör jag inte igen:'(
/catta
eke854 augusti 2008
(Y) säger jag bara! Vi har så bra vatten i sverige så vi ska inte behöva köpa när de finns i kran! Bättre att göra eget bubbel:p
zizzi084 augusti 2008
:) Alla hushåll bodde ha en:
En super apparat barnen dricker bubbel vatten som aldrig för!!
Mna behöver inte köpa alla tillsatts smaker:)
Limparion4 augusti 2008
Skrivet av Vivoplena den 24 jul 2008
Kolsyra hindrar vätskeupptaget.
Hmmm, jag har hört motsatsen, att kolsyran stimulerar magsäck och tarmar till att ta upp mer vätska. Letade en snabbis på internet, och hittade inga belägg för det ena eller andra, enbart hörsägen.
Fast vatten tas väl upp först i tunntarmen, och då har man ju rapat upp den mesta av kolsyran, och då kan den ju varken hjälpa eller stjälpa.
Glitterfia4 augusti 2008
Tillsätt smak på vattnet efter den blivit kolsyrad med ex pressad citron/lime eller som jag hörde här någonstans: Saft. Jag provade och det blev helt okey. saftläsken blev faktikskt inte så illa. Använde mig av rabarbersaft som är lite syrlig. Jordgubbssaft borde smaka kanon.
-karo-5 augusti 2008
Skrivet av Smulpajen den 4 aug 2008
Skrivet av annalena114 den 4 aug 2008
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
Tack för den upplysningen (Y) I bruksanvisningen kunde ju detta stått. Alla kanske inte är lika fega som jag utan häller i saft mm och struntar i denna detalj. Problemet med mig ibland är att jag alltid vill VETA VARFÖR det är si och så..
Man kan jämföra det med att köpa en flaska läsk och skaka den hårt innan man öppnar den. Då får man ungefär samma effekt som om man häller essensen i vattnet före man kolsyrar. :)
Tiggy5 augusti 2008
Gillar verkligen min Sodastreamer. Gör nästan bara bubbelvatten. Ibland har jag i nån citronskiva efter bubblingen i mitt dricksglas, ibland tar jag i saft. Tycker essenserna är för sliskiga. Men sambon tycker colaessensen är god.
Efter allt jag hört (diskuterat det hela med läkare och tandläkare) finns det inga nackdelar med att dricka kolsyrat vatten om man är frisk och inte har problem med magen.
Det enda som kan vara är att vissa har svårt med kolsyra (blir rapiga och bubbliga i magen) eftersom man sväljer ner bubblorna och sedan måste dessa ut.
Har man magsår och liknande rekomenderas man hålla sig borta från kolsyra allt som allt eftersom det är en svag syra, men som regel är det läskedryckerna (som är det de flesta som dricker kolsyrat dricker) man dricker som innehåller väldigt mycket syra som fräter på magsäcken.
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
Jag har nu köpt en Soda streamer har varit helt otroligt bra att ha i denna sommar
värme . (Y)(Y)
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
Det blir väl för stort tryck (kan kanske explodera??), skulle jag tro. Man märker det bubblar över väldigt lätt om man blandar med t ex nån saft och häller det för snabbt i det nybubblade vattnet.
Jag hade länge varit nyfiken på en soda stremer, så när Ica hade extraerbjudande förra veckan köpte jag en. Jag dricker alltid vatten till maten, och gärna kolsyrat, så därför tycker jag nu det är bekvämt at kunna göra sitt eget "flaskvatten" eftersom jag sällan köper kolsyrat vatten. Det har mest blivit bara kranvatten.
Det står i bruksanvisningen att man ska tillföra ev smak EFTER kolsyrningen. Varför går det inte att kolsyra smaksatta drycker direkt? Är det någon som vet?
Det blir väl för stort tryck (kan kanske explodera??), skulle jag tro. Man märker det bubblar över väldigt lätt om man blandar med t ex nån saft och häller det för snabbt i det nybubblade vattnet.
Ja, kanske är det så. Jag har inte vågat prova. Min första tanke var att tillverkaren ville tjäna pengar på att man köper deras smaktillsatser. Men det finns säkert en annan anledning också.
Ganska typiskt bruksanvisningar... Kunde gott stått varför, tycker jag, men det är kanske som du tror, att de vill sälja av sina egna smaktillsatser bara. Det funkar alldeles utmärkt att blanda på saft iaf, det gör vi ofta! Nu i sommar har det varit gott med himmagjord flädersaft med isbitar i...(L)
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
jag tänkte också att det kan nog bero på att det kladdar igen i munstycket som sprutar ut luften... SMaktillsatserna innehåller ju socker för det mesta.
Men är det ngn som vet varför KALLT vatten kolsyras bäst? Jag får alltså bättre resultat om det är kylskåpskallt vatten som ska kolsyras, än om det "bara" är kranvatten kallt. ????
jag tänkte också att det kan nog bero på att det kladdar igen i munstycket som sprutar ut luften... SMaktillsatserna innehåller ju socker för det mesta.
Men är det ngn som vet varför KALLT vatten kolsyras bäst? Jag får alltså bättre resultat om det är kylskåpskallt vatten som ska kolsyras, än om det "bara" är kranvatten kallt. ????
Nu gick det plötsligt upp för mig varför det inte kolsyrar så bra iband! Kylskåpskallt har gett bäst resultat. Funderade nästan på om det var fel på apparaten. Tack mama97mia:) Varför kan man ju undra..:o
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
Tack för den upplysningen (Y) I bruksanvisningen kunde ju detta stått. Alla kanske inte är lika fega som jag utan häller i saft mm och struntar i denna detalj. Problemet med mig ibland är att jag alltid vill VETA VARFÖR det är si och så..
Det är inte kolsyran i vattnet som gör hål i dina tänder. Det är snarare de sötsliskiga essenserna som är boven i dramat där. (H)
Min systerson på 3år blev bjuden på hemgjord läsk när han var på kalas för ett tag sedan.
Han hade färgade ränder från mungiporna och uppåt :) i flera dagar!Det gick inte att tvätta
bort,man undrar vad det är för färgämnen i vissa sorter...(N)
Har en maskin själv, men hatar alla essenser som är en massa sötningsmedel i.(N) Gör mest bubbelvatten, men har också hittat ett märke läsk med bara socker i, inget äckligt sötningsmedel.(Y)
Håller med alla föregående att det godaste är bara vanligt kolsyrat vatten. Varför ska man släpa hem kolsyrat vatten på flaska när man oftast har jättebra vatten i kranen.
Det bästa är ju att man slipper dra tilbaka alla pantflaskor till affären(Y).
Kolsyran kan man få halsbränna av och då får man ju en ökad syrabildnng i magsäcken. Denna kommer upp i matstrupen och munnen och kan ge frätskador på tänderna. Men detta ska ske under väldigt lång tid. Så med allt annat är det väl måttan som är bäst.
Pengar sparar man oxå med bara bubbelvatten jämfört med Te x Loka.
En helt okej investering.
Har oxå provat att skura köket efter att ha tillsatt ev essens före kolsyra... Gör jag inte igen:'(
/catta
(Y) säger jag bara! Vi har så bra vatten i sverige så vi ska inte behöva köpa när de finns i kran! Bättre att göra eget bubbel:p
:) Alla hushåll bodde ha en:
En super apparat barnen dricker bubbel vatten som aldrig för!!
Mna behöver inte köpa alla tillsatts smaker:)
Kolsyra hindrar vätskeupptaget.
Hmmm, jag har hört motsatsen, att kolsyran stimulerar magsäck och tarmar till att ta upp mer vätska. Letade en snabbis på internet, och hittade inga belägg för det ena eller andra, enbart hörsägen.
Fast vatten tas väl upp först i tunntarmen, och då har man ju rapat upp den mesta av kolsyran, och då kan den ju varken hjälpa eller stjälpa.
Tillsätt smak på vattnet efter den blivit kolsyrad med ex pressad citron/lime eller som jag hörde här någonstans: Saft. Jag provade och det blev helt okey. saftläsken blev faktikskt inte så illa. Använde mig av rabarbersaft som är lite syrlig. Jordgubbssaft borde smaka kanon.
Hej
Jag har av misstag hällt i "smaken" innan kolsyran, det gör jag inte om ska sägas, det blev "överpysning" med en väldigt kladdig soda streamer....(N)
Tack för den upplysningen (Y) I bruksanvisningen kunde ju detta stått. Alla kanske inte är lika fega som jag utan häller i saft mm och struntar i denna detalj. Problemet med mig ibland är att jag alltid vill VETA VARFÖR det är si och så..
Man kan jämföra det med att köpa en flaska läsk och skaka den hårt innan man öppnar den. Då får man ungefär samma effekt som om man häller essensen i vattnet före man kolsyrar. :)
Gillar verkligen min Sodastreamer. Gör nästan bara bubbelvatten. Ibland har jag i nån citronskiva efter bubblingen i mitt dricksglas, ibland tar jag i saft. Tycker essenserna är för sliskiga. Men sambon tycker colaessensen är god.