Ska alldeles snart skörda vinbär och koka saft ute i sommarstugan och letade recept på nätet. I recepten jag fann stod det
"Rensa och skölj bären, de behöver inte repas eller snoppas."
Vad innebär detta. Kan jag slänga ner hela klasar med "grenar" (de där ljusa grejerna bären sitter på :D ) och allt i grytan?
SÅ tacksam för svar!
Kram
Åsa
grill1 augusti 2008
Jag brukar kasta i allt. För man sila det sen..
asamariah1 augusti 2008
Fasiken vad glad jag blev. har 8-10 stooora buskar att plocka och det skulle kännas rätt omotiverande att plocka varje bär för sig ;)
Men det blir inte besk och konstig smak då?
grill1 augusti 2008
Det har jag inte upplevt. Man kan kasta i äpplen o rabarber om man vill. Har du så mycket kan du göra gelé. Super gott...
Lycka till(Y)
monac1 augusti 2008
frys lite av dina vinbär & gör smoothie på dem i vinter,en höjdare!:)
Kicki81 augusti 2008
Jag brukar plocka hela klasar och koka smaken är helt ok.
Har du utrymme och brukar koka mycket kan jag rekomendera en "Saft-Maja" gryta som du ångokar bären och saften kommer ut i en slang.
Jag brukar även frysa in hela vinbärsklasar och dekorera tårtor och annat med jättesnyggt.
Hej!
Ska alldeles snart skörda vinbär och koka saft ute i sommarstugan och letade recept på nätet. I recepten jag fann stod det
"Rensa och skölj bären, de behöver inte repas eller snoppas."
Vad innebär detta. Kan jag slänga ner hela klasar med "grenar" (de där ljusa grejerna bären sitter på :D ) och allt i grytan?
SÅ tacksam för svar!
Kram
Åsa
Jag brukar kasta i allt. För man sila det sen..
Fasiken vad glad jag blev. har 8-10 stooora buskar att plocka och det skulle kännas rätt omotiverande att plocka varje bär för sig ;)
Men det blir inte besk och konstig smak då?
Det har jag inte upplevt. Man kan kasta i äpplen o rabarber om man vill. Har du så mycket kan du göra gelé. Super gott...
Lycka till(Y)
frys lite av dina vinbär & gör smoothie på dem i vinter,en höjdare!:)
Jag brukar plocka hela klasar och koka smaken är helt ok.
Har du utrymme och brukar koka mycket kan jag rekomendera en "Saft-Maja" gryta som du ångokar bären och saften kommer ut i en slang.
Jag brukar även frysa in hela vinbärsklasar och dekorera tårtor och annat med jättesnyggt.