Till en maffig och kladdig Kolapaj!??...då får det nog lov att bli ngt ganska kraftfullt...för herrarna en brandy, cognac eller calvados med chokladtoner...för damerna ett sött desertvin även där med russin-/chokladtoner. Damer med lite hår på bröstet kan få smaka av starkvarorna de oxå...:p
Mistys13 februari 2010
Skrivet av Gnurf den 13 feb 2010
Till en maffig och kladdig Kolapaj!??...då får det nog lov att bli ngt ganska kraftfullt...för herrarna en brandy, cognac eller calvados med chokladtoner...för damerna ett sött desertvin även där med russin-/chokladtoner. Damer med lite hår på bröstet kan få smaka av starkvarorna de oxå...:p
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) Skulle gå på dessa tips jag också. Och ev en god kopp kaffe till.
Okänd13 februari 2010
Skrivet av Misty09 den 12 feb 2010
Har kollat systembolagets hemsida nu angående vinet JGJ frågade mig om. Rekomenderas till fisk och skaldjur.
Det som rekommenderas av Systembolaget behöver inte alltid vara det allena rådande!
Vi serverade det här vinet till en tiramisu och det var en riktig höjdare, ibland gäller det att våga testa!
Gnurf13 februari 2010
Thats the Spirit JGJ!!! (Y) Free your mind...:D
Darkanna21 mars 2010
Ja, alla vi har ju olika smak:) Men på våra utbildningar på systemet, sitter och med diagram och ser om en rätt i fråga blir surare, saltare, torrare osv osv av olika söta/sträva/torra drycker med mera. En tumregel för just desserter brukar vara att dricka lika sött dessertvin som just desserten är.
Frukt har ju lite fruktsyra, vissa frukter lite syrligare än andra, då finns friska vita söta viner, medans knäckigare kola, eller chokladdesserter kan passa bättre med starkvin eller madeira osv!:D Herrar (oftast)föredrar ju även en god lagrad mörk rom till choklad, given vinnare det med!:)
Alla gillar ju inte sött så få kan man ta ett mousserande vin, dock med risk för att vinet kan upplevas mer surt av desserten, samt desserten kan kännas jättesöt av det torra vinet.
majamia29 mars 2010
Skrivet av Darkanna den 21 mar 2010
Ja, alla vi har ju olika smak:) Men på våra utbildningar på systemet, sitter och med diagram och ser om en rätt i fråga blir surare, saltare, torrare osv osv av olika söta/sträva/torra drycker med mera. En tumregel för just desserter brukar vara att dricka lika sött dessertvin som just desserten är.
Frukt har ju lite fruktsyra, vissa frukter lite syrligare än andra, då finns friska vita söta viner, medans knäckigare kola, eller chokladdesserter kan passa bättre med starkvin eller madeira osv!:D Herrar (oftast)föredrar ju även en god lagrad mörk rom till choklad, given vinnare det med!:)
Alla gillar ju inte sött så få kan man ta ett mousserande vin, dock med risk för att vinet kan upplevas mer surt av desserten, samt desserten kan kännas jättesöt av det torra vinet.
Till en maffig och kladdig Kolapaj!??...då får det nog lov att bli ngt ganska kraftfullt...för herrarna en brandy, cognac eller calvados med chokladtoner...för damerna ett sött desertvin även där med russin-/chokladtoner. Damer med lite hår på bröstet kan få smaka av starkvarorna de oxå...:p
Till en maffig och kladdig Kolapaj!??...då får det nog lov att bli ngt ganska kraftfullt...för herrarna en brandy, cognac eller calvados med chokladtoner...för damerna ett sött desertvin även där med russin-/chokladtoner. Damer med lite hår på bröstet kan få smaka av starkvarorna de oxå...:p
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) Skulle gå på dessa tips jag också. Och ev en god kopp kaffe till.
Har kollat systembolagets hemsida nu angående vinet JGJ frågade mig om. Rekomenderas till fisk och skaldjur.
Det som rekommenderas av Systembolaget behöver inte alltid vara det allena rådande!
Vi serverade det här vinet till en tiramisu och det var en riktig höjdare, ibland gäller det att våga testa!
Thats the Spirit JGJ!!! (Y) Free your mind...:D
Ja, alla vi har ju olika smak:) Men på våra utbildningar på systemet, sitter och med diagram och ser om en rätt i fråga blir surare, saltare, torrare osv osv av olika söta/sträva/torra drycker med mera. En tumregel för just desserter brukar vara att dricka lika sött dessertvin som just desserten är.
Frukt har ju lite fruktsyra, vissa frukter lite syrligare än andra, då finns friska vita söta viner, medans knäckigare kola, eller chokladdesserter kan passa bättre med starkvin eller madeira osv!:D Herrar (oftast)föredrar ju även en god lagrad mörk rom till choklad, given vinnare det med!:)
Alla gillar ju inte sött så få kan man ta ett mousserande vin, dock med risk för att vinet kan upplevas mer surt av desserten, samt desserten kan kännas jättesöt av det torra vinet.
Ja, alla vi har ju olika smak:) Men på våra utbildningar på systemet, sitter och med diagram och ser om en rätt i fråga blir surare, saltare, torrare osv osv av olika söta/sträva/torra drycker med mera. En tumregel för just desserter brukar vara att dricka lika sött dessertvin som just desserten är.
Frukt har ju lite fruktsyra, vissa frukter lite syrligare än andra, då finns friska vita söta viner, medans knäckigare kola, eller chokladdesserter kan passa bättre med starkvin eller madeira osv!:D Herrar (oftast)föredrar ju även en god lagrad mörk rom till choklad, given vinnare det med!:)
Alla gillar ju inte sött så få kan man ta ett mousserande vin, dock med risk för att vinet kan upplevas mer surt av desserten, samt desserten kan kännas jättesöt av det torra vinet.
Tack för svaret! Bra tips! :D