Jag brukar fråga på systemet. Jag talar om vad det är för mat så rekommenderar de till mig vilket som är bäst..
PojkenMedTur20 december 2008
Men finns väl olika sorters sherry: torr/mindre torr/söt. Sen om man ungefär vilken typ man letar efter kan man ju be systemetpersonalen efter något bra i efterfrågat prisläge...
farmoringer20 december 2008
Till min fisksås använder jag torr sherry..
Mellanbellan20 december 2008
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira. Utsökt sås
PojkenMedTur20 december 2008
Skrivet av Mellanbellan den 20 dec 2008
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira. Utsökt sås
Tack för tipset men jag är ganska sugen på att klämma in lite gorgonzola i receptet och mtp jag jag hittar massor med oxfile + gorgonzola + sherry-sås så tänker jag köra på det.
men iaf, torr, halvtorr eller söt?
Spontant känns det som man inte vill ha nåt mittemellan men jag vet verkligen inte...
Mellanbellan20 december 2008
Skrivet av PojkenMedTur den 20 dec 2008
Skrivet av Mellanbellan den 20 dec 2008
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira. Utsökt sås
Tack för tipset men jag är ganska sugen på att klämma in lite gorgonzola i receptet och mtp jag jag hittar massor med oxfile + gorgonzola + sherry-sås så tänker jag köra på det.
men iaf, torr, halvtorr eller söt?
Spontant känns det som man inte vill ha nåt mittemellan men jag vet verkligen inte...
Ja naturligtvis, jag menade inte att byta ut din sås mot min utan att halvsött kanske även skulle passa i din sås.
Annars tror jag också att det bästa är att fråga på systemet, det gör jag ofta och de är jätteduktiga. Lycka till.
jas6521 december 2008
Jag skulle nog satsa på en lite sötare sherry för såsen för att lyfta fram gorgonzolan. Kul att kommer att pröva mitt inlagda recept.
Mvh
Höfta på lagom inför nyårs firandet med både det ena och det andra.
Anders
Wildthing19 januari 2009
Vilken blev det och hur blev resultatet?
Ett tips är att inte välja en för söt sherry till matlagningen. Risken finns att såsen, soppan el vad man nu gör blir för söt. Lättare att tillföra annan sötma än att ta bort efter att man skvätt i vinet...
Tänkte satsa på detta recept på nyår, vilken sherry blir god i såsen tror ni?
Kycklingfond på flaska måste väl vara godare än buljongtärningar?
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke och sherrysås
Tack
Jag brukar fråga på systemet. Jag talar om vad det är för mat så rekommenderar de till mig vilket som är bäst..
Men finns väl olika sorters sherry: torr/mindre torr/söt. Sen om man ungefär vilken typ man letar efter kan man ju be systemetpersonalen efter något bra i efterfrågat prisläge...
Till min fisksås använder jag torr sherry..
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira.
Utsökt sås
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira.
Utsökt sås
Tack för tipset men jag är ganska sugen på att klämma in lite gorgonzola i receptet och mtp jag jag hittar massor med oxfile + gorgonzola + sherry-sås så tänker jag köra på det.
men iaf, torr, halvtorr eller söt?
Spontant känns det som man inte vill ha nåt mittemellan men jag vet verkligen inte...
Jag har en sås som jag gör till oxfilé. I den ska det vara halvsöt madeira.
Utsökt sås
Tack för tipset men jag är ganska sugen på att klämma in lite gorgonzola i receptet och mtp jag jag hittar massor med oxfile + gorgonzola + sherry-sås så tänker jag köra på det.
men iaf, torr, halvtorr eller söt?
Spontant känns det som man inte vill ha nåt mittemellan men jag vet verkligen inte...
Ja naturligtvis, jag menade inte att byta ut din sås mot min utan att halvsött kanske även skulle passa i din sås.
Annars tror jag också att det bästa är att fråga på systemet, det gör jag ofta och de är jätteduktiga. Lycka till.
Jag skulle nog satsa på en lite sötare sherry för såsen för att lyfta fram gorgonzolan. Kul att kommer att pröva mitt inlagda recept.
Mvh
Höfta på lagom inför nyårs firandet med både det ena och det andra.
Anders
Vilken blev det och hur blev resultatet?
Ett tips är att inte välja en för söt sherry till matlagningen. Risken finns att såsen, soppan el vad man nu gör blir för söt. Lättare att tillföra annan sötma än att ta bort efter att man skvätt i vinet...