Här kommer en ny fråga från mig till er som är inne just nu. Om ni läser på receptet vilken ugnsvärme ska det vara då?? Jag är nämligen novis på det här med brödbak men jag har börjat tycka det är kul....Men än vågar jag inte chansa för mycket, som jag gör när jag lagar mat, för där är det bara att höfta..
Bra och gott bröd till frukost! Barnens favorit!
Ingredienser
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1/2 dl Honung
1/2 dl Sirap
1/2 tsk Salt
13 dl Rågsikt
Pensling:
2 msk Margarin
1/2 dl Vatten
Beskrivning
Blanda jäst och degvätskan med honung o sirap! Tillsätt salt o mjöl! Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en deg! Låt jäsa i ca 30 min. Knåda degen o dela den i 2 delar! Baka ut dom till limpor o lägg på bakplåtspappersklädd plåt Jäs i 20min. Mönstra brödet i tårtbitar o nagga med gaffel! Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40min.Smält lite margarin i vatten o pensla brödet medans det är varmt!
ikah9 februari 2008
Jag skulle grädda det i 200 grader:)
farmoringer9 februari 2008
Tack för svaret. då ska jag testa detta brödet också...
tilda10 februari 2008
Jag hade nog testat med 175 grader eftersom det är limpor.:)
Här kommer en ny fråga från mig till er som är inne just nu. Om ni läser på receptet vilken ugnsvärme ska det vara då?? Jag är nämligen novis på det här med brödbak men jag har börjat tycka det är kul....Men än vågar jag inte chansa för mycket, som jag gör när jag lagar mat, för där är det bara att höfta..
Bra och gott bröd till frukost! Barnens favorit!
Ingredienser
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1/2 dl Honung
1/2 dl Sirap
1/2 tsk Salt
13 dl Rågsikt
Pensling:
2 msk Margarin
1/2 dl Vatten
Beskrivning
Blanda jäst och degvätskan med honung o sirap! Tillsätt salt o mjöl! Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en deg! Låt jäsa i ca 30 min. Knåda degen o dela den i 2 delar! Baka ut dom till limpor o lägg på bakplåtspappersklädd plåt Jäs i 20min. Mönstra brödet i tårtbitar o nagga med gaffel! Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40min.Smält lite margarin i vatten o pensla brödet medans det är varmt!
Jag skulle grädda det i 200 grader:)
Tack för svaret. då ska jag testa detta brödet också...
Jag hade nog testat med 175 grader eftersom det är limpor.:)