Jag har en liten fråga. Ofta när man ska har vin i sås tar man det allra billigaste man kan hitta. Men av någon hörde jag att allra bästa resultatet blir fantastiskt om man tar samma vin som man ska dricka till. Stämmer det, det låter ju naturligt, men såsen kokar ofta eller nära på i alla fall. Blir det skillnad?
28 januari 2001
Visst stämmer det att det blir bäst med samma vin. Har man ett väldigt dyrt vin som man inte vill hälla i såsen, kan man försöka hitta ett billigare alternativ i samma stil.
31 maj 2001
Det klart bästa resultatet är ju att använda samma vin som man skall dricka till maten!
Jag har en liten fråga. Ofta när man ska har vin i sås tar man det allra billigaste man kan hitta. Men av någon hörde jag att allra bästa resultatet blir fantastiskt om man tar samma vin som man ska dricka till. Stämmer det, det låter ju naturligt, men såsen kokar ofta eller nära på i alla fall. Blir det skillnad?
Visst stämmer det att det blir bäst med samma vin. Har man ett väldigt dyrt vin som man inte vill hälla i såsen, kan man försöka hitta ett billigare alternativ i samma stil.
Det klart bästa resultatet är ju att använda samma vin som man skall dricka till maten!