Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

2 Bröd gräddad i kruka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Här ett underbart bröd med olika möjligheter....att smaksätta som man vill, till detta bröd använde jag rivet skal från 1 citron.. Man kan använda annan vätska som mjölk etc, bara låta sig inspireras och fantisera ihop det gör jag, varför inte smaksätta med tomat tex hackade tomater eller soltorkade, måste prova nångång..men här ett påskbröd. Som jag lät min bakmaskin knåda ihop..

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen och lägg sedan i alla ingredienser. Själv låter jag bakmaskinen knåda ihop den, så slipper man vara där med fingrarna och kladda. Jäs i 25 min, därefter tager jag upp degen, delar degen i 2 bitar och knådar ur all jäsning. Lägg den sedan att jäsa ytterligare i de smörsmorda krukorna, ställer in dem i kall ugn och gräddar dem i 225 grader i 25 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mats_Lundberg 29 november 2011

    Hej Annieann! Har du en ungefärlig storlek på krukorna? Skall ut och handla terrakottakrukor...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.