Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Äter alltid denna rätt till påsk. Gärna ännu oftare! Riktigt god!

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in laxen med olivoljan, ganska rikligt. Salta och peppra. Strö över rikligt med dill och lägg laxen i folie eller en plastpåse. Låt den marianera i rumstemperatur 4 - 5 timmar. Ta ut laxen ur folien eller plastpåsen och lägg den i en smord ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Stek i ugnen i 23 minuter i 175 grader. Lossa skinnet omedelbart efter att laxen tagits ut ur ugnen (annars fastnar det). Servera laxen kall eller ljummen gärna med dillstuvad potatis.

Kommentarer (1)

  • Fur 1 april 2011

    Sökte efter snabba laxrecept och fastnade för detta. Det är dock missvisande att rubricera detta recept som snabbt eftersom laxen ska marineras i 4-5 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.