Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

4-peppar ostfylld kotlett med en underbart god sås.

(21 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakar underbart, jag bara älskar denna rätt! Kotletterna steks klara i ugnen med sin gratängsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Panera sidorna på kotletterna med svartpeppar. Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg dem i en smord eldfast form. Koka upp vattnet till såsen tillsammans med smulad buljong och kalvfond. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i buljongen. Låt såsen sjuda under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Häll såsen runtom kotletterna. Gratinera mitt i ugnen ca 15- 20 minuter
  2. Servera med tex. ugnsbakad potais och en god sallad
  3. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • quandisa 12 september 2010

    Super god, antar att temperaturen på ugnen ska vara 200°- 225°. Jag hade den inne på 200° å det blev perfekt.

  • halen6966 13 september 2010

    Stämmer. Jag ska lägga till det!! Ibland så är man lite för snabb och ser inte själv vad man missat i informationen. Kul att du tyckte att det var gott/ mvh Helén

  • cutelillamygirl 20 november 2010

    Det här var jättegott.:-) Jag hade lite balsamvinäger, honung och soja i såsen också. Serverade med potatis, morötter och palsternacka i ugn. En underbar lördagsmiddag som får 5 poäng.:-)

  • halen6966 20 november 2010

    Jätte kul att Ni tyckte det var gott! Ha en fotsatt trevlig helg! Mvh Helén

  • Cassiopeya 3 januari 2011

    Verkar smarrigt förutom att jag inte är så förtjust i dragon, testar ändå och byter nog ut dragonen mot timjan, min favorit :D

  • Merica78 9 januari 2011

    Roligt med lite annorlunda smaker och lite hetta. Tillsatte honung och balsamvinäger i såsen som någon skrev här ovan och använde timjan istället för dragon. Det blev bra. Lite förvirrande recept dock. Ska paprikapulvret vara i såsen eller i ostblandningen?

  • halen6966 9 januari 2011

    Som jag skrivet så ska paprikan vara i såsen, jag har varit otydlig och ber om ursäkt! Är det något annat du undrar över l så får du jätte gärna skriva till mig. Visst kan man byta ut vissa ingredienser, vi gör alla som vi vill. Mvh Helén

  • helensen 26 mars 2011

    Denna rätt fick verkligen med beröm godkänt av hela familjen. Jag lade till honung och balsamvinäger i såsen som någon tipsade om, och så valde jag att använda resten av creme fraichen i såsen istället för grädde. Serverade med hasselbackspotatis. Mums!

  • halen6966 27 mars 2011

    Jätte kul att Ni tyckte att det var gott! Nu var det ett tag sen jag gjorde denna rätt, men den är verkligen jätte god! Mvh Helén

  • christincarlsson 23 oktober 2011

    Jätte gott.

  • bitten56 4 november 2011

    Tack för ett underbart recept! Den var kanongod. Det blev lite fyllning över så den la jag i såsen. Det var nästan så jag fick stoppa gubben att äta för mycket Både han och jag och sonen ger en klar femma.

  • Mumsfilibabba2 25 mars 2012

    Underbart gott! Femma från hela familjen.

  • Lboo1 11 april 2012

    Lagade detta igår kväll och min sambo blev nästan salig då han verkligen gillar olika sorters peppar!! Han tyckte att det var bland det godaste han ätit på länge :) Jag som inte är lika förtjust i olika sorters peppar tyckte också att det var gott =)

  • bettyboop74x 26 april 2012

    Herregud, det var sååå gott, det som var godast var såsen! Avgudar såsen!!! Perfekt! Jättegott, till o med barnen älskar det!

  • bettyboop74x 26 april 2012

    Fast jag tog creamcheese istället för Chateau och hade ingen kalvfond hemma, men det gick ändå jättebra! Såååååå god sås!!!

  • Lelle44 13 maj 2012

    Det va jätte gott, men det stod aldrig vilken tempratur man ska på ugn.

  • tarita 23 november 2012

    Hallååå !!! Hur många grader ska ugnen stå på ????

  • susanne7206261 10 februari 2013

    Det var jätte gott men nästa gång hoppar jag övet att doppa siderna med peppar då jag och sambon tyckte det vart förmycket peppar annars en 5 a kommer att göras igen

  • kotte_70 23 februari 2013

    Supergott!!! Kommer defenetivt att göra detta fler gånger:)

  • Kira68 16 mars 2013

    Underbart gott! Alla var överens om att detta är en av de nya favoriträtterna här hemma :) En klar femma från oss.

  • frokeneva 22 maj 2013

    Vi gillade detta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.