Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Det blir ett helt fantastiskt mör och saftigt lamm om man gör på detta vis, gott både med potatis eller ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme.
  2. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen. Häll i kaffet sista timmen och spar skyn för att göra gräddsås på. Jag brukar även spetsa till såsen med lite extra cayennepeppar. Väldigt gott med både potatis och ris till. Man kan äver köra en en stund till och göra pulled lamm på kalaset.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Murlok 16 oktober 2016

    Det bästa jag ätit.Konstigt ingen kommenterat.Kanske beroende på tiden 5 timmar. Det är lördag natt o jag äter det som det är.Följde receptet gjorde på 2.4 kilo. Kanon gott mjukt kött.Trodde det skulle bli starkt men den lilla hettan kommer efteråt.Tack för ditt recept :) Har lagt det i min kokbok. Såsen har jag inte gjort.Kanske blir imorgon om jag inte ätit upp allt :D Jag har vänt på steken för att se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.