Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborrar i folie.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept som kan tillagas såväl på grill, över öppen eld eller hemma i ugnen. Paprika, dill och salladslök ger en oanad smak tillsammans med abborre. Och så smör förståss. Lite havssalt och nymald vitpeppar sätter pricken över anrättningen! Hel abborre innehåller ganska, (väldigt många), ben. Men man äter ju inte dessa. Benen lägger man ju som väl alla vet åt sidan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj abborrarna väl och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra dem inuti, salta dem utvändigt. Hacka paprikan fint, skär salladslöken i tunna skivor, hacka gräslöken, blanda de hackade ingredienserna i en skål. Dela upp smöret i åtta lika stora avlånga skivor. Lägg en smörskiva och en dillkvist utmed ryggbenet, fyll på med paprikahacket, lägg en dillkvist samt en smörskiva närmast buken på abborrarna och förslut så att inget ramlar ut. Lägg fiskarna på väl smörsmorda folieark och förslut väl så att det blir så tätt som möjligt. Lägg paketen på en ugnsplåt och baka dem i 250° varm ugn ca 20-25 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att känna efter med en kniv att ryggbenet släpper.
  2. Servera med kokt potatis och en sallad med dill, gräslök och salladslök som krydda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.