Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborre i krämigt sällskap

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så gott och inte ett enda ben i abborren eftersom jag byxade filéerna. Hur man gör ses på www.svenskfisk.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop vetemjöl, salt och peppar i en skål. Vänd abborrfiléerna i blandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fisken gyllenbrun. Det tar ca 1-3 minuter på varje sida beroende på tjockleken. Ta upp ur stekpannan och ställ varmt.
  2. Tärna potatisen och fräs den tillsammans med syltlöken i 3-4 minuter tills den börjar få färg. Tillsätt grädde och färskost och smaka av med ansjovisspadet och koka upp. Sänk värmen och lägg ner fisken och låt det puttra sakta under lock 2-3 minuter. Garnera med ansjovisfiléer, dill och nymald rosépeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.