Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aborre, stekt med brynt smör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Leif GW Perssons festfavorit enligt Allers. Enkelt och gott, som det ska vara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet.
  2. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det.
  4. Stek i lika delar smör och olja tills fisken fått fin färg på båda sidor. Eventuellt behövs mer salt och peppar.
  5. Lägg fileérna åt sidan och lägg en rejäl klick smör i pannan.
  6. Bryn smöret en stund så det får fin färg. Ta av från plattan.
  7. Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.