Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Absinths lunchbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En snabbakad, mörk och nyttig limpa med bikarbonat som jäsmedel. Solroskärnorna kan bli grönfärgade av bikarbonaten efter gräddning men det är inte farligt och påverkar inte smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en 1 ½ liters bakform och bröa den med vetekli. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör om väl eller kör ihop med elvisp.
  2. Häll smeten i formen, jämna till ovansidan. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.