Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Absolut bästa fläskfilén

(335 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Testade något nytt med fläskfilé och jag blev så nöjd att jag hade kunnat äta upp allt själv, helt suverän blev den!

Ingredienser

Instruktioner

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen. Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter. Klart att njuta av!

Liknande recept

Kommentarer (335)

  • yvonnekerstin 12 februari 2011

    Stämmer det med 200 grader i 45 mint. Tycker det låter länge.

  • Marre73 12 februari 2011

    Jag körde den så länge,tänkte ta 1 timme men efter 45 min såg den klar ut.Steker inte köttet länge utan bryner det till fin färg bara.

  • ulvo 13 februari 2011

    Hej! Tack för receptet. Gjorde det i går det blev helt underbart gott! Det blir absolut högsta betyg!

  • Marre73 14 februari 2011

    Tack så mkt,vad kul att du tyckte lika som mig.

  • narkap 16 februari 2011

    Tack så mycket den var supergod!!!!

  • Marre73 16 februari 2011

    Tack för kommentaren,vad kul att den blir uppskattad hitintills av de som testat.Har bara hört talas om mascarpone i desserter tidigare men jag var tvungen att testa och gott blev det.Blev krämigt med den.

  • catr 18 februari 2011

    Herregud va gott det var, högsta betyg:)

  • smalbiggan 18 februari 2011

    Jättegott! Javisst var det den bästa fläskfilén. Jag kommer att göra den igen. Tusen tack för att du delade med dig av detta recept.

  • Marre73 19 februari 2011

    Tack för den trevliga kommentaren!Jag älskar att mixtra med ingredienser och gör det för att kunna lägga ut det här på MK.Men denna rätt var en vild chansning och är nog det recept jag är mest nöjd med hitintills+fläskfilé utan dess like.Hur sådana ingredienser kunde bli så goda tillsammans funderar jag fortfarande över.............

  • mauastrom 19 februari 2011

    Detta recept kommer definitivt att hamna i "favoritpärmen". Tusen tack för detta goda recept. Jag har redan sänt det till min dotter i Stockholm, själv bor jag i Norrland. Måddab

  • Lindasmat 19 februari 2011

    Denna rätt var totalt livsfarlig att äta, man kunde ju inte sluta att äta överhuvudtaget.....jag hade lugnt kunnat slicka hela formen ren, även om man var proppmätt så åt man bara mer och mer, Tack för ett underbart recept :) Linda

  • Marre73 20 februari 2011

    Tackar för de fina kommentarerna!!!Ja visst är den farligt god.....

  • Larspetter69 21 februari 2011

    Fantastiskt god fläskfile. Hade dock pepprat köttet något för mycket, så nu har vi rensat bihålorna!

  • Eckhardt 23 februari 2011

    Super-dupergod gratäng. Den här ger jag högsta möjliga betyg. Tack för receptet!!

  • safsing 25 februari 2011

    Har förstått att det finns olika sorter/styrkor/sötma på mango chutney, vilken sort har du använt?

  • Rhodos08 25 februari 2011

    Kanongott!! Jag bytte fläskfilen mot kycklingfile, gick jättebra det också.

  • BINONE 25 februari 2011

    Detta låter suveränt gott men, "alla gillar inte paprika" jag själv hatar paprika så jag rekommenderar att man har paprikan mycket finhackad i en skål vid sidan av så att man kan ta så mycket eller lite som man vill.

  • Marre73 25 februari 2011

    Jag tog mest paprika för den fina färgens skull,alla recept går att göra på sitt eget sätt.Lägg i det du älskar i maten,det är såsen som gör denna rätt så god!

  • Marre73 25 februari 2011

    Förresten,jag älskar paprika och använder mig mkt av den i mina recept.Men det finns som sagt mkt annat att tillsätta istället,huvudsaken man får det man älskar serverat.

  • lotwe 28 februari 2011

    Jättegod. Nästa gång tror jag att jag tar kycklingfilé eftersom jag och resten av familjen gillar det bättre.

  • hekr 28 februari 2011

    Jättegott - tyckte både vuxna och barn!

  • Marre73 28 februari 2011

    Tack så mkt och vad bra!Hela min familj tycker också om det!

  • axi 2 mars 2011

    Tack för senast! Det var en helt suveränt god fläskfile du bjöd på.Tänkte att nu måste jag leta på receptet och jag fann det.Gissa om jag blev glad. axi

  • Marre73 3 mars 2011

    Tack för den. Kul att det smakade o att du hittade receptet!

  • mauastrom 4 mars 2011

    Jättegod filé! Suveränt enkel att tillaga dessutom. Skall absolut göra den igen, bra bjudmat. Tack för receptet!

  • carnis 4 mars 2011

    Mycket god, perfekt att laga till många

  • danskia 4 mars 2011

    Vad tycker ni att man ska servera till? Potatis av något slag, pasta eller ris?? Funderar på att bjuda på rätten i helgen nämligen...

  • Marre73 4 mars 2011

    Potatis av ngt slag tycker jag är att föredra

  • Mippelina 5 mars 2011

    Testade det här receptet igår, det var nog det GODASTE jag ätit på länge!! bjöd min syster,hennes två barn 16 och 6 år samt min dotter på 13. ALLA var saliga.... tusen tusen tack. det här blir det självklart repris på :)

  • Marre73 5 mars 2011

    Tack så väldigt mkt för den fina kommentaren,lär skryta lite, men jag kan inte annat än hålla med dig.

  • anders8027 10 mars 2011

    Kan bara intyga att det blev jättegott(!)

  • pihal 12 mars 2011

    Har precis gjort ditt recept till middag. Kul att du delade med dig av ett jättegott recept. Av mig får du 4 poäng. Jag kommer att göra det igen.

  • Marre73 12 mars 2011

    Tack ska ni ha för era kommentarer!

  • sandja 14 mars 2011

    Fantastiskt gott! Det har du skapat ihop bra :) Vi bjöd mina föräldrar på detta och hela sällskapet tyckte det var jättegott, inklusive våra två barn på 1½ och 4 år! Jättebra bjudrätt till många...

  • Irene_Roos 14 mars 2011

    Tack för detta jättegoda recept ! Jag lagade det i lördags och både jag och maken åt med god aptit. Jag tog lite mera paprika och matlagningsgrädde istället - men det blev supergott ändå med lite smalare grädde. Tack!

  • Marre73 14 mars 2011

    Det är det som är det roliga med recept,man kan tillsätta det man tycker mest/mer om i dem!

  • elkelein 18 mars 2011

    Jag har inte testat det ännu, men ser ju på ingredienserna att det kan bli toppen! Rena LCHF-drömmen för mig som äter kolhydratsnålt!!

  • Marre73 18 mars 2011

    Vad bra,tänk att man genom att blanda o testa lite allt möjligt kan lyckas med det också!Kul att höra o tack!

  • pedalen1965 19 mars 2011

    Gott Gott Gott!!! Kan verkligen rekommenderas!!!

  • Marre73 19 mars 2011

    Tackar för kommentaren!

  • mialindell 20 mars 2011

    Super god den kommer jag att göra flera gånger

  • marho72 21 mars 2011

    Supergott! hade ingen mascarponeost så jag tog filadelfiaost istället och några deciliter riven lagrad ost. Sedan hade jag även i1 paket bacon som jag hade stekt upp i bitar. Detta kommer jag göra om många gånger.

  • Marre73 21 mars 2011

    Finns alltid lösningar om man törs o vågar,bra du hittade ngt som passade dig

  • kekke46 27 mars 2011

    Vilket toppen recept en riktig festrätt, och vilken god smak det blev på såsen. Alla åt med stor aptit. Fans det högre poäng än 5 skulle du få det. Tack för receptet.

  • Marre73 29 mars 2011

    Tackar så mkt,du har en hel del goda recept du med!

  • santafe1 29 mars 2011

    Det här var riktigt gott. Kommer att lagas många gånger till. Tack för receptet.

  • Marre73 29 mars 2011

    Var så lite så,tack för kommentaren.Alltid lika kul att dela med sig och allra helst när folk tycker om det också.Har än så länge inte fått ngt negativt om denna rätt trots att man har så olika smaker.Kul!

  • mope57 1 april 2011

    Hej Marita. Tack för ett superbra recept. Såsen blev helt underbar.

  • Hedvig62 1 april 2011

    Denna rätt är sjukt god!!! Rekommenderas varmt. Tack för det receptet!

  • hellun59 1 april 2011

    Bjöd på detta till en tjejmiddag, och det blev succe

  • lifepack 1 april 2011

    Kan man göra denna rätt på fläskytterfilé?

  • RolfO 1 april 2011

    Det var en god rätt men ack så fet! matglad

  • Marre73 1 april 2011

    Visst är den fet,men man äter den väl inte så ofta.... Fläskytterfilé fungerar hur bra som helst. Tack alla för alla trevliga kommentarer!

  • matmammansfavoriter 2 april 2011

    Jodå, de är gott, men jag har minskat ner det feta, det räcker med några matskedar av både marscapone och cremefraiche och grädde!

  • Marre73 2 april 2011

    Gör det säkert men själv vill jag ha mkt sås....

  • sanlin 2 april 2011

    Underbart gott kan hela vår familj intyga efter att ätit detta ikväll.=) Tack!!!

  • DanLun 3 april 2011

    Mycket god rätt!! Vi gjorde halva satsen för vi var bara två. Blir lite lunch i veckan också :-). Nästa gång kör vi nog sås mängd dock. Tack igen!!

  • lyckestigen6 4 april 2011

    Gjorde den i helgen och tyckte att den var jättegod och kommer absolut att göra om den igen!

  • Marre73 4 april 2011

    Tackar så mkt för kommentarerna,bra att rätten passat er

  • mdiskin 5 april 2011

    Mycket gott! Lagade mat till 20 personer. Det är inte helt fel att ha lite svamp till om man vill det.

  • Marre73 5 april 2011

    Lite svamp blir aldrig fel....

  • Helena0 7 april 2011

    Grymt god den gick hem hos oss alla,svårt att slå detta morsan sa ena sonen:)

  • Marre73 7 april 2011

    Tack för den roliga kommentaren!

  • kokerskan 8 april 2011

    Hej vad är mascarpone ost?Vart köper man de?

  • Marre73 8 april 2011

    Finns på ICA,fråga ngt butiksbiträde var det finns ngnstans i deras butik.

  • ingsax 9 april 2011

    Vad passar bäst till? Poiatis ris pasta......?

  • fiddili 9 april 2011

    Åt detta i går och vi tyckte alla att detta var supergott.. Dock uteslöt vi paprikan eftersom en av oss inte kan äta det. Dessutom så är jag känslig mot laktos och fett så vi tog Valios färskost i stället för mascarpone och så bytte vi ut grädden mot havre-matlagningsgrädde. Till detta åt vi ris och drack lite vin.. Supergott!! En STARK 4:a får det av oss efter omröstning. ;)

  • Marre73 10 april 2011

    Potatis eller grönsaker bara äter jag till

  • Larsa4 11 april 2011

    1 tsk sambal blev för lite, tog 2, serverade med ris och en sallad,KANONGOTT.

  • Marre73 12 april 2011

    Waow!Tyckte smaken var bra som den var men vill man ha hetta i maten är detta det bästa sättet

  • Tindra01 15 april 2011

    Hej, Vi hade gäster hemma förra helgen och då bjöd vi på det här. Det var bara lovord och massor av beröm. De skickade sina hälsningar till receptmakerskan också :-). Det här kommer vi att göra fler gånger. Mums:-)

  • NinaUlf 15 april 2011

    Vad tror du om att ha både fläskfile och kyckling i rätten? har nämligen bara 600 gram fläskfile..

  • Anna72naslund 17 april 2011

    Bjöd på detta igår kväll, fast med kyckling. Det var supergott och gästerna tog om. Ett gott betyg.

  • ekmail 23 april 2011

    En alldeles underbart god bjudrätt och så enkel att tillaga! Man tackar!

  • BeritIngegerd 24 april 2011

    Lagade denna rätt för första gången idag och bjöd min bästa vän. Vi blev båda två helt lyriska - den är verkligen underbart, fantastiskt god!!! Kommer absolut att laga denna rätt många fler gånger! TACK Marita för att du delat med dig av detta recept!

  • solen77 25 april 2011

    Prövade denna rätt med både kyckling och fläskfilee. Kycklingen blev godast! Såsen är magisk!! MUMS!!

  • Marre73 25 april 2011

    Tack ni alla härliga människor! Kul att ni o era gäster gillade maten! Ärligt talat,hade jag haft kyckling hemma hade jag nog gjort samma sås o haft över jag med,men det var fläskfilé i kylen och det är hur gott som helst det med!

  • jeppen 26 april 2011

    Bjöd på den i påsk. Alla gillade den, då menar jag all från 1 år och uppåt!

  • Marre73 26 april 2011

    Kanoners!Bra att lyckats hitta på ett recept som går hem hos alla åldrar!Tack för kommentaren!!!

  • Jullan1996 1 maj 2011

    Jättegott! Testade receptet idag, men familjen åt fläskfilé igår så den byttes ut mot kycklingfilé istället. Smakade hur bra som helst.

  • Tommo 2 maj 2011

    Tyvärr så tycker jag det är en äcklig sås. Grymt besviken. Grönsakstärningar ska jag hålla mig undan från. Såsen smakar bara selleri från buljongtärningarna. Då har man testat nåt nytt. Får tacka för tipset i alla fall.

  • Marre73 2 maj 2011

    Litet tips till dig,håll dig undan från mina recept för det är mkt av den varan i dem,ngt som jag älskar smaken av.

  • eta165 5 maj 2011

    Tack Marita förattdu delarmed dej av set här super receptet. Jag älskar såna här "allt i ett" recept.

  • Marre73 5 maj 2011

    Tackar för det!

  • agnetsa 10 maj 2011

    Har gjort rätten med fläskfile, skall testa med kyckling också. När det står grädde; skall det vara visp- eller kaffegrädde? Rätten är supergod och enkel att laga.

  • Marre73 10 maj 2011

    Jag använder vispgrädde men det är en smaksak,ta det du brukar använda dig av.

  • 541002 13 maj 2011

    Tack för att du delade med dig av detta fantastiska recept. En klar 5;a från oss Trevlig helg

  • Marre73 13 maj 2011

    Tack detsamma!

  • ygothe 15 maj 2011

    jättegod rätt, hela familjen gillar den, jag använde kyckling istället det gick lika bra. Det går även att göra den vegetarisk och använda cornfile istället men då lär man tänka på att corn suger åt sig vätska så man får inte ha den för länge i ugnen, utan försteka cornen klar./Yvonne

  • yllekofta 15 maj 2011

    om fläskfilebitar skall vara i ugnen i 45 minuter, kommer den att bli stenhård. Dessutom skär sig såsblandningen med så lång tid. Synd för det var väldigt gott, men ser inte så trevligt ut när det skär sig.

  • Marre73 16 maj 2011

    För mig fungerade detta recept hur bra som helst och med tanke på de kommentarer jag fått verkar det fungera för flera......

  • pihal 18 maj 2011

    Tack för ett gott recept. Detta kommer jag att göra igen. Jag ger receptet 4,5 stjärna. Mvh pia

  • Marre73 19 maj 2011

    Tackar så mkt!Du har mkt bra recept själv!

  • pullan21 23 maj 2011

    Sådär. Ingen smaksensation, tycker jag, Mascarponeosten, vad har den för funktion? Tycker inte att den gav någon smak, utan var bara jättedyr! Hmm... Bara en 2:a från mig

  • Marre73 23 maj 2011

    Mascarpone finns för 16,90kr på Willys/jättedyrt?Tur att vi har olika smak,skulle vara hemskt om alla tyckte lika, och vad gäller mascarponen: jag hade en brk hemma och visste inte vad jag skulle göra med den,detta recept blev resultatet och jag blev supernöjd som jag också talat om tidigare.

  • louisefahlen 6 juni 2011

    inget för oss, tråkig smak

  • Lalla7330 10 juli 2011

    Tycker det var kanon gott. tack för receptet.

  • bellanotte 14 juli 2011

    Fantastiskt god fläskfilé. Vi har prövat den på flera gäster, alla lika begeistrade. Även perfekt husvagnsmat! Lena, Perstorp

  • farmormor 30 juli 2011

    Jättegod fläskfilé! Kommer att göras fler gånger.

  • kerstinjernmark 1 augusti 2011

    Tack för receptet! Det var mycket gott. Måste erkänna att jag inte hade i någon Mascarpone, Hade ingen hemma. Jättegott. Skall jag göra flera gånger!

  • Tjebba 11 augusti 2011

    Uppskattat hos familjen!

  • Marre73 11 augusti 2011

    Tack för den,vad bra!

  • Mojsan 17 augusti 2011

    Tänkt pröva detta recept de verkar vara gott, Vad brukar ni äta till ... några förslag? :)

  • Marre73 17 augusti 2011

    Vanlig kokt potatis kör vi mest med,rätten är ju ganska såsig.

  • Jonlin 23 augusti 2011

    Går att möta pasta till med inte dumt....

  • irijoh 25 augusti 2011

    Gottigottgott!!!!! Serverade med kokt ris - det suger upp den goda såsen så förnämligt!

  • kikankola 21 september 2011

    Jättegott!!! Jag hade hasselbackspotatis till.

  • Tinjep 1 oktober 2011

    Oj, vad GOTT!!! Blir att göra flera gånger!

  • Marre73 1 oktober 2011

    Tack alla vad kul att ni också tyckte om rätten!

  • holfvan 15 oktober 2011

    Instämmer med alla andra. JÄTTEgott!! Jag är ingen höjdare på matlagning, men det här var enkelt och jättegott. Blir fler gånger! :)

  • Marre73 15 oktober 2011

    Tack! Älskar goda lättlagade maträtter,har man créme fraiche o grädde hemma kan man blanda till det mesta....

  • snuttan3 17 oktober 2011

    Helt underbar go alla i familjen älskade den.

  • Marre73 17 oktober 2011

    Tack! Och vad bra att ni tyckte om den!!

  • andyweinz 21 oktober 2011

    Mucho gott, tycker paprikan är viktig för sås-smaken även om man inte gillar själva paprikan. Tips, gör stora bitar o koka med o ta bort sen. Själv gillade jag den som den är. Imorgon blir den bjudrätt! Lyckos gäster o vi själva: -)

  • Annelijo 22 oktober 2011

    Åt detta igår ,Alla gillade det.Så detta lagar jag fler gånger. Tack för receptet

  • Marre73 22 oktober 2011

    Det var så lite så,kul att kunna dela med sig av recept man hittat på och tycker om.

  • matskoj 25 oktober 2011

    Mmmmm.. Det här var riktigt smaskens. Det här blir en klar favorit. Tack så mycket!

  • cangrina 27 oktober 2011

    Mmmm........helt underbart gott, nu var det så när jag skulle laga denna rätt så var mascarponeosten helt slut i alla affärer så jag tog ricottaost istället och det blev mycket gott men nu vet jag ju inte hur det smakar med mascarpone så det får jag testa en annan gång, kan det smaka ännu godare tro är det möjligt!!!!!!!!!!

  • Marre73 27 oktober 2011

    Vilket tips,ska testa med den osten nästa gång.Mascarponen gör såsen krämigare bara, den har inte mkt smak och det var ett test som föll sig väl...

  • leilan@telia.com 28 oktober 2011

    vad är godast att servera till denna rätt , ris eller potatis?

  • Marre73 29 oktober 2011

    Potatis,kokt tycker jag passar bäst.Maten i sig är såsig.

  • Gul13 29 oktober 2011

    Du hade rätt ... helt suverän var ordet. Tack för ett jättegott. Jag serverade klyftpotatis till.

  • bf 30 oktober 2011

    måste ge en eloge till detta recept har provat många sådana men detta var något utöver de vanliga SUVERÄNT GOTT BETYG 5 kommer att användas många gånger TACK FÖR DETTA TIPS biggan

  • Marre73 30 oktober 2011

    Tackar så mkt för den fina kommentaren,jag blev själv glatt överraskad när jag gjorde den.

  • tinar 31 oktober 2011

    Jag kan bara stämma in i kören av positiva kommentarer!! Bara namnet säger ju allt! Gjorde den till ett kalas.....beräknade köttmängden som jag brukar & vips så är faten tomma!! Tur att inte alla kom för då hade jag varit i riktig knipa! Så mitt råd blir att dubbla portionerna! Tack snälla för att Du lät oss ta del av Ditt mästerverk! Absolut 5+

  • Marre73 31 oktober 2011

    Tackar,vilken härlig kommentar!

  • Okänd 4 november 2011

    God. Men hade nog tyvärr väntat mig en mer smaksensation av en rätt med namnet Absolut bästa fläskfilen ...

  • Marre73 5 november 2011

    När jag gjorde denna rätt vart jag så nöjd att jag satte det namn som kom för mig just då på den,vad gäller smaksensation är det grymt svårt att få till ngt som passar alla.Trots det har denna rätt passat många vilket jag tycker är otroligt roligt.När jag gör andras recept kör jag originalet första ggn sedan gör jag på mitt sätt nästa om jag vill ha mer av ngt,ett litet tips bara...

  • eva14 5 november 2011

    Mycket bra recept men krydda gärna mer... av bl.a.sambal oelek och mango chutney ris blir bra till......mums

  • Marre73 6 november 2011

    Har 2 tjejer här hemma som brukar tycka att det blir lite för starkt ibland,men krydda gärna på ni som vill! Lite xtra sambal gör susen jag vet,likaså mango chutneyn....

  • snaffran 6 november 2011

    Har filén i ugnen just nu o "kokade" faktiskt ihop den innan jag blev medlem o ser nu att jag lyckades pricka de flesta måtten oki. Precis som du skriver MaritaE73...man gör sina egna kompositioner, det jag själv behövde var inspiration o det fick jag tack vare ditt recept. Tack för det! Det doftar gudomligt o tror att ungarna kommer att kasta sig över rätten. Väljer dock att servera den med pasta o struntade i sambalen eftersom varken jag eller killarna gillar stark mat. Malde ner lite grönpeppar (min favvo till fläskkött)...men vill man ha mer smak...häll i mer sambal, hacka ner lite chili eller annat...tror att den här får topp-betyg av min hungriga flock dock! Trevlig kväll...

  • asabettans 10 november 2011

    FAN-TAS-TISK!!! Helt enkelt fantastisk rätt. SÅ jättegott, både jag, min man och barnen smaskade, smackade och åt - nästan för mycket. :):)

  • jouhannet 10 november 2011

    Gjorde en snabbvariant för att undvika lâng ugnstid. Helstekte filén 10 min. (knappt färdig) och skar upp den som du föreslog. Sen tillbaka i stekgrytan och pâ med den redan varma sâsen. Lät det smâputtra ung. 5 min. och sen var allt klart. Ris med smâ djupfrysta ärtor tillsatta de sista min. blev en fin färgklick vid sidan om när allt skulle pâ bordet.

  • Marre73 10 november 2011

    Tack alla rara för de trevliga kommentarerna och de bra tipsen! Nästa gång jag gör ngt slags fläskkött ska jag testa med grönpeppar.

  • asiiL 12 november 2011

    ska testa detta ikväll :) Låter super gott.. har dock ingen mascarponeost men de borde väl funka med pihladelfiaost.

  • Marre73 13 november 2011

    Hoppas det gick bra,jag körde med mascarpone för att jag hade det hemma o inte riktigt visste vad jag skulle göra med den o detta blev bra, så varför inte ditt?

  • Ylla66 14 november 2011

    Det här var ett riktigt bra recept.

  • asiiL 18 november 2011

    philadelfiaost funka bra! Nog den godaste såsen jag ätit!!! :) tack så mycket. :))

  • Marre73 19 november 2011

    Tackar vad bra!

  • Rosi-62 19 november 2011

    Tackar, vi lagar mat mycket och ofta , riktigt gott.

  • Marre73 19 november 2011

    Tack,roligt att höra!

  • Mammatiwi 20 november 2011

    Fem plus av vår familj! :-)

  • Marre73 20 november 2011

    Tack,vad trevligt!Alltid kul när man hittar på recept som gillas!

  • ingelas56 20 november 2011

    Jättegott! och så enkelt...

  • TerriToniAX 20 november 2011

    Den lilla smak som fanns var god men vi saknade sting. Blandningen av mascarpone och grädde tar tyvärr död på alla andra smaker. Det hade varit ett bra recept med mindre mascarpone/grädde eller rentav ingen mascarpone alls. För övrigt är jag emot att använda buljongtärningar (eftersom man inte vill veta vad de innehåller) men de går utmärkt att byta ut mot äkta hemkokt buljong.

  • Marre73 20 november 2011

    Ett litet tips,smaka av när du kokat ihop såsen o tillsätt mer chutney o mer sambal så får du mer smak/sting.Jag vet hur starkt det kan bli med för mkt sambal o då hade inte mina barn velat äta denna rätt.mvh Marita

  • Jojjo 21 november 2011

    Super gott verkligen! Familjen älskade det o ska bjuda på detta på lördag med. Men vad för grönsaker till rekommenderas?

  • Marre73 21 november 2011

    Jag brukar göra en sallad med färska grönsaker till,tex tomat gurka isberg paprika och röd lök,fetaost. Går att variera hur som helst med de grönsaker man gillar.Bästa tipset: ta det gröna du gillar,kokta skulle jag inte använda mig av till detta fast jag kan äta broccoli till det mesta.

  • Jojjo 25 november 2011

    Tack! Var inne på den linjen med...:o)

  • solvik207 25 november 2011

    Kommer klart att lagas flera gånger!

  • Marre73 25 november 2011

    Tack,vad trevligt att höra!

  • Svenskarecept 26 november 2011

    Ska verkligen prova detta...ser jatte gott ut! Jag bor utomlands sa ibland har jag svart att fa ratta ingredienserna...kan nagon hjalpa mig med vad jag kan anvanda isf "sambal oelek" som jag inte riktigt vet vad det ar och mango chutney = kan jag ta nagon sylt ist??? Advent halsningar fran North Carolina

  • solbacka1 2 december 2011

    Tack för det i särklass bästa recept på fläskfilé "går lika bra med kycklingfilé". Jag har haft flera middagar som jag bjudit på rätten och samtliga har bett om receptet. Med andra ord högsta betyg. En mycket nöjd Birgitta

  • Marre73 3 december 2011

    Tackar så mkt för den härliga kommentaren,jag tyckte så också när jag åt av den.De flesta av mina recept kan man anv sig av kycklingfilé,dock inte alla.

  • hartmut21 4 december 2011

    Hej Marita, tack för receptet, lagade det idag. Hade tyvärr inte Sambal olek hemma så jag tog lite Curry istället. Familjen ger 5 poäng, Toppen gott.

  • Marre73 4 december 2011

    Curry!? Häftigt!!Hoppas det smakade bra.

  • jeanette00 6 december 2011

    Jag ger detta recept en solklar 5a! Har bjudit på den och fått dela med mig av receptet även jag. Mycket god!! Tack =)

  • Marre73 6 december 2011

    Tack för den härliga kommentaren!Det är så kul att höra att ett recept man bara blandat ihop mest på måfå blir så pass omtyckt som detta tycks ha blivit!

  • Luotte 7 december 2011

    Väldigt gott! Ser att någon klagat på att det inte smakade så mycket, gör då som jag - ta HOT mango chutney och ta mer sambal oelek, så voilá har du mer smak och hetta!

  • Marre73 7 december 2011

    Precis har man sug efter starkt är det bara att ta mer eller starkare grejor i maten.

  • cissilisa 9 december 2011

    Kanonrecept!

  • susens 12 december 2011

    Mumsigt gott! hela familjens nya favoritmat.

  • Marre73 12 december 2011

    Tackar för de trevliga kommentarerna!Kul att rätten uppskattats!

  • Anntorn 13 december 2011

    Gjorde detta i lördags, blev en kanongod sås. Serverade med hasselbackspotatis som min dotter älskar och även ris som också var gott tillsammans med såsen.

  • karpet 15 december 2011

    Jättegott, vi åt ris till men nästa gång ska jag ta klyft-eller hasselbackspotatis

  • lillklas22 19 december 2011

    Blev bjuden på detta hos min svägerska. Det var det godaste jag någonsin ätit!! Hela familjen tyckte detta var supergott. Tack för ett bra recept

  • 2053 28 december 2011

    "Kanon" GOD! Ska bjuda på denna fläskfilé på trettondagsafton. Har bjudit på den vid flera tillfällen alltid lika populär. Synne

  • Marre73 29 december 2011

    Tack alla,vad trevligt att ni tyckte om receptet!!God förtsättning!!!

  • storm_varning 30 december 2011

    Hallå där! Med tanke på ca 170 positiva kommentarer ska jag nu ge mig på denna rätt till nyårsbjudningen i morgon! =) Vi är 4 vuxna som ska äta, räcker det med de angivna måtten tror du? Mvh Alexandra

  • Marre73 31 december 2011

    Det borde räcka,såsen är ganska mastig och med potatis och grönt till skulle jag med all säkerhet säga att det räcker även om ni är riktigt hungriga.Smaklig måltid och Gott nytt år!

  • AnnikaLJ 1 januari 2012

    Jätte smaskig rätt!! Vi hade den som nyårsmiddag och alla både ung och gammal njöt i fulla drag. tack för receptet.

  • Marre73 1 januari 2012

    Tack för den härliga kommentaren och vad kul den passade alla!

  • teza22 1 januari 2012

    kanongott verkligen !!

  • BeritM68 2 januari 2012

    Detta verkar ju vara ett kanonrecept och min plan är att bjuda mina föräldrar och svärföräldrar i helgen på detta. Undrar lite över delningen på köttet ... vanligtvis skivar man ju "slantar" av fläskfilén men i detta recept delar man annorlunda. Min fråga är om det är det som är hela grejen med det här receptet ?? Blir köttet bättre/saftigare ??

  • lenamicke 2 januari 2012

    Detta blev vår varmrätt nyårsafton 2011. Verkligen supergott!!!Fick så mycket beröm o kanon att det går att förbereda. Jag ökade mängden sambal oelek lite för att få ytterligare lite mer sting

  • Eckhardt 4 januari 2012

    Testade med kycklingfilé och det blev också kanongott. Delade fileérna mitt itu innan jag brynte dom.

  • ika73 4 januari 2012

    Vi har precis ätit, magen står ut i alla hörn ;) Detta måste vara blan det godaste som finns :) Tack!

  • Marre73 5 januari 2012

    Tack alla för de fina kommentarerna,kanon att receptet passat så många! Fler har testat med kyckling o tyckt att det passat också.Man måste inte följa ett recept slaviskt,bra att hitta eget att tillsätta.Är nöjd med fläskfilén själv.

  • mammaiia 5 januari 2012

    Låter och ser jättegott ut , detta ska jag bjuda svärmor på ikväll =) men vad är godast att ha till? ris? pressad potatis? eller annat?

  • ankkan79 5 januari 2012

    Rekommenderas verkligen för det var super gott

  • molsson 6 januari 2012

    Det blev verkligen en omtyckt middag, med nöjda matgäster!

  • SofieMariaL 6 januari 2012

    Gjorde den här på nyår. Den var MYCKET uppskattad!!

  • lottpott 6 januari 2012

    Lär ju bli lika god med kyckling :)

  • Marre73 6 januari 2012

    Ännu en gång,tack alla för att ni testat o tyckt till om receptet.Var in på datorn först nu så tyvärr hann jag inte ge tips på tillbehör..men till er andra: hasselbackspotatis har en del gjort och tyckt varit bra,själv kör jag med vanlig kokt potatis,pressad går säkert bra men ddet blir nog lite sörjigt med tanke på såsen....

  • LindaJ28 7 januari 2012

    Bland det godase jag ätit! La i 2 tsk sambal olek istället för 1. Serverade med ris. Alla som smakat på det har bett om att få receptet.

  • annis70 7 januari 2012

    Jättesmarrigt var det,tillsatte lite purjolök :) Kommer absolut göra det igen

  • Marre73 7 januari 2012

    Tackar,jätteroligt att höra! Var länge sedan jag gjorde rätten så jag gjorde den själv idag,tillsatte då champinjoner och stekt bacon,blev bra det med.Ska testa med purjo nästa gång tror jag,blev nog kanon det.Älskar purjo o hade det hemma men tänkte inte så långt tyvärr....

  • Chess2 8 januari 2012

    Vilken rätt! Mina gäster inklusive min familj blev helt lyriska. Mumsigt värre!

  • bjuranna 8 januari 2012

    Mycket gott! Kommer att göras igen! Serverade pasta till och det passade bra!

  • Marre73 8 januari 2012

    Oj,det var modigt.Hade aldrig vågat testa med pasta,kul att det fungerade.

  • lenabjorling 12 januari 2012

    Hur kan såsen bli så gul? (Receptet påminner om ett annat recept med kyckling och liknande sås men i det så är det curry med också, och då blir ju såsen gul förstås...)

  • Marre73 12 januari 2012

    Skulle tro det beror på mango chutneyn,men sedan beror det nog på hur jag knäppte bilden också.

  • ichrimo 12 januari 2012

    Lagade den med kycklingfilé istället, funkade jättebra. Och med ris som tillbehör.

  • BarbroNelson 13 januari 2012

    Hej! Nu har vi också lagat och ätit den absolut bästa fläskfilén. Det var såååå gott så det finns inte ord. tyvärr så finns det inte högre betyg en 5 :) Tack för ett underbart recept Barbro med familj....

  • Marre73 14 januari 2012

    Stort tack för den härliga kommentaren!!! Kul att rätten passade.

  • Sofiafroby 16 januari 2012

    Mycket gott, fick dela med mig av receptet till de jag bjöd på middag. Bra bjudrätt som kan förberedas innan gästerna kommer.

  • Garibaldi 16 januari 2012

    Riktigt gott! Öka gärna mängden creme fraiche och grädde till samma mängd mascarpone. Har provat med både fläskfile och oxfile. Gjorde succe!

  • Marre73 17 januari 2012

    Tackar för kommentarerna och ja,många av mina recept sköter sig i ugnen medans man pysslar med annat o inväntar gäster.

  • awretman 19 januari 2012

    Supergott!! Ska göras igen:-))

  • ljussken 20 januari 2012

    Jättegott!! En klar femma från mig och sambon.Tack för ett bra recept.

  • outofsense 22 januari 2012

    Jättegott! Jag lyckades impa på min exfru med att bjuda på det här igår. Kommer definitivt att göra igen! Stort tack!

  • Marre73 24 januari 2012

    Vad kul,och tackar för de fina kommentarerna!

  • Ancar1 26 januari 2012

    Fantastiskt God ! har lagat den flera ggr, och mina vänner älksar den också! Perfekt Bjudmat! Tack för ditt tips!

  • ichrimo 26 januari 2012

    Har testat att så att säga vidareutveckla receptet. Kokade först ris. Lade sedan över riset i gratängform och gratinerade med köttet och såsen på, blev även detta utsökt!

  • Marre73 27 januari 2012

    Kul test,hade aldrig vågat prova på det sättet.Riset måste ha blivit konstigt eller?

  • Ladymat 29 januari 2012

    Verkligen en supergod rätt! Har blivit en favorit när vi lyxar till det lite.

  • Marre73 30 januari 2012

    Tack,vad härligt att höra!

  • NatalieEleni 2 februari 2012

    Hej, finns det någon som har testat receptet utan buljongtärningarna? Jag gillar nämligen inet att använda sånt då det är för mkt e ämnen som inte är bra.

  • Erdo 2 februari 2012

    Köp ekologiska buljongtärningar så är det inte så mkt skräp i dem! =)

  • CHEMMANT 6 februari 2012

    När man delar filen på längden blev den ju trådig och lite seg

  • Marre73 7 februari 2012

    Jag har gjort så här med filén i en hel del middagar jag tillagat och ingen har klagat på att det var vare sig trådigt eller segt,mitt kött har då blivit mört vid denna tillagning.

  • NatalieEleni 9 februari 2012

    Jag lagade detta igår och det var sååå otroligt gott. Jag och min pojkvän kommer vilja äta det här många fler ggr. Jag skippade dock mascarponen och tog istället extra grädde. Jag kommer nästa gång ha i lite mer sambal och jag smörstekte även champinjoner och hade i. DEt blev helt underbart med champinjorna till denna goda sås.

  • NatalieEleni 9 februari 2012

    En sak bara, köttet blev rätt så torrt. Jag har aldrig lagat fläskfilé förut och kan nån kasnke ge lite tips på hur man gör det så saftigt som möjligt?

  • Marre73 10 februari 2012

    Hmm,vet inte vad som då blev fel.Mitt kött har inte blivit torrt o det är ju ganska mkt sås den ligger i.

  • mita97 11 februari 2012

    Det BÄSTA jag ätit på länge

  • Marre73 11 februari 2012

    Tackar så mycket!

  • carofline 12 februari 2012

    Supergott och enkelt! En solklar 5a från mig!

  • Marre73 12 februari 2012

    Det är det som är så bra med detta recept,att det är så enkelt.Man kan med andra ord fixa dukning eller annat i väntan på ev gäster,tack för kommentaren!

  • Batgirl70 13 februari 2012

    Gott! Gjorde detta i lördags och fick beröm av gästerna! Tack för receptet!

  • Marre73 14 februari 2012

    Tackar så mkt och varsågod!Kul med ett recept som gått hem hos så många!

  • hejark 14 februari 2012

    Otroligt gott! Jag använde kycklingfilé och bjöd min man på detta idag på alla hjärtans dag! Såååå gott! Höjdarmiddag och jag kommer att bjuda fler på detta. I vanliga fall äter jag inte potatis men det smakade gudomligt mosat i såsen. (jodå, han bjöd på blommor!)

  • ss1 16 februari 2012

    Jättegott! Tack för receptet. Har gjort det många gånger och samma succé varje gång. Bjöd min svärfar på detta och han är en person som inte är speciellt för mat. Men det var det godaste han ätit. Och den gudomliga såsen.

  • Marre73 16 februari 2012

    Men tack,vad härligt att höra!!!

  • annikajo71 17 februari 2012

    Jättegott! Tack för receptet. Har gjort det många gånger och samma succé varje gång. TACK!!

  • Annis-sigge 19 februari 2012

    Provade den här igår. Jag säger som min dotter OMG vad gott !!! Och vilken underbart god sås... !!! Tack så jättemycket för detta recept, ska absolut laga det här flera gånger.

  • Marre73 19 februari 2012

    Tackar,vad roligt det är med så trevliga kommentarer!!!Smaker är ju så olika,men denna rätt verkar ha gått hem hos många!!

  • KramisGumman 20 februari 2012

    Riktigt god.....kommer absolut att göras igen...Tack :)

  • Marre73 20 februari 2012

    Tack själv för kommentaren,kul att det smakade bra!

  • anni-mia 23 februari 2012

    Jag hoppas att fläskfilén är svensk - djurhållningen i t ex Danmark och Tyskland är oacceptabel!

  • Marre73 25 februari 2012

    Det är väl en smaksak vad för filé man köper,dvs upp till ens eget samvete.Har för den delen läst om vanskötsel av svenska grisar med.Hade man vetat hur allt kött i affärerna behandlats medans djuret var levande skulle man nog många ggr helt låta bli att köpa och äta det.

  • anni-mia 1 mars 2012

    Du har alldeles rätt; man väljer själv efter samvete/kunskap. Dåliga exempel och lagbrytare finns överallt inom djurhållningen, så även i Sverige, men när inte ens lagstiftningen i vissa länder är acceptabel så är det lättare att göra sitt val. Jag kommer att prova ditt recept när det är extrapris på svensk fläskfilé - det låter gott!

  • Marre73 1 mars 2012

    Tack...

  • cinnam44 2 mars 2012

    Hej, Tänkte ev laga detta till middag ikväll. En fråga bara: Ska den verkligen stå inne i 45 min, om du redan har stekt fläskfiléskivorna? Mvh Carina

  • Marre73 3 mars 2012

    Blev sent jag tittade in o såg din undran,jag delar en fläskfilé på 6 delar,skivar den inte. Sedan steker jag på dem till fin färg,inte ngn lång tid utan för att få fin yta bara,sedan sätter jag in i ugn med såsen över.Korta du ner tiden om du vill men jag gör på detta sätt o det fungerar bra för mig och som det verkat även för många andra.

  • HeavyMetalForever 8 mars 2012

    Hej! istället för mascarponeost, skulle man kunna typ ta philadelphiaost eller något?:)

  • Marre73 9 mars 2012

    Har ingen aning,testa och se.Jag hade mascarpone hemma och visste inte vad jag skulle göra med den,mixade ihop detta och jag blev jättenöjd,av den anledningen la jag ut receptet här.

  • AOS11 10 mars 2012

    SUPERGOTT!!! finns inget annat recept som kan bräcka detta!, tipsade en väninna som bjudit detta på en tjejträff, alla ville ha receptet, det har blivit deras favoriter också

  • ninanorman 10 mars 2012

    Åt detta nu ikväll och det var verkligen supergott!! Tack för receptet!

  • Marre73 10 mars 2012

    Tackar så mkt för de trevliga kommentarerna!!!!Vad bra att det passade!

  • bruksfrida 11 mars 2012

    Bjöd på detta igår kväll och det blev verkligen supergott, nöjda och mätta gäster!!!!!

  • Doggeliten 13 mars 2012

    Verkligen festmat..Toppen gott!!!!

  • Marre73 14 mars 2012

    Tackar för de fina kommentarerna och vad bra att det passade er!

  • noralie 18 mars 2012

    Så SUPERGOTT!!

  • Marre73 18 mars 2012

    Tack vad bra!

  • wallman2 19 mars 2012

    Fantastiskt gott! En klar 5:a! Hittade inte mascarponeost i min affär, gick bra med naturell philadefiaost! Detta ska jag bjuda på i helgen!

  • Marre73 19 mars 2012

    Vad bra att det fungerade också,tack för kommentaren!

  • ewahenriksson 30 mars 2012

    Allas favorit från minsta barn till gamlamormor. Verkligen supergott !!! Så bra att förbereda innan gästerna kommer , mycket enkelt !

  • Marre73 30 mars 2012

    Ja eller hur,tackar så mkt för den fina kommentaren och vad bra att receptet gick hem hos alla!!!

  • mammis 31 mars 2012

    Suuuuperduuupergott...är inte förtjust i fläskfile så jag tog kyckling istället...vilken otroligt god sås :) Tack för gott recept

  • Marre73 31 mars 2012

    Tack själv för den trevliga kommentaren! Ja det är bara att testa med annat om ngt inte passar,så gör jag med....

  • VargQ 1 april 2012

    Tack för ett otroligt gott recept..har ätit det till middagen & blir nog en favorit här hemma.

  • Marre73 2 april 2012

    Tackar,vad roligt att höra!!!!

  • mamm-ull 5 april 2012

    Måste bara testa detta. När så många är nöjda är det säkert en höjdare ;-).

  • Evergreen 5 april 2012

    En av de bästa fläskfilémiddagarna som jag ätit. Fick dela ut receptet till mina gäster som i sin tur gjort denna rätt till sina gäster. Flera av dem hade också bjudit rätten vid flera tillfällen och fått JÄTTEGOTT i recentionen.

  • Marre73 5 april 2012

    Tack, vad härligt att höra!!! När jag mixade och trixade ihop detta recept hade jag ingen aning om hur det skulle bli,men när jag smakade den tyckte jag det var bland det godaste jag ätit(hrrm lite självskryt där,fy) därav namnet på rätten....

  • lisalottans 6 april 2012

    Detta är sååå supergott. Vi ska bjuda våra gäster i morgon på påskafton på detta :-)

  • Marre73 6 april 2012

    Tackar!! Hoppas maten går hem!

  • Fladie 10 april 2012

    Blandade i hackad gul- och vitlök för att späda ut kalorierna. Det blev supergott.

  • Marre73 12 april 2012

    Vad bra,alltid kul med lite nya tips!

  • asa-lindqvist@bredband.net 12 april 2012

    Vilken läcker sås! Det blev så mycket av den, att den räckte som tillbehör till nästa middag. - Men när det gäller fläskfilén är jag fundersam över den långa tiden i ugnen (45 min). Jag tog ut den tidigare men den var redan då något \"överkokt\" tyckte jag. Har du provat andra tillagningstider+

  • MarlenO 14 april 2012

    Mums! Längtar redan till i morgon kväll då det som blev över ska värmas! Tack för ditt "skapande"! //Marlen

  • Marre73 15 april 2012

    Tackar för kommentarerna! Nej,jag har inte testat det på andra tider,jag tyckte detta blev bra och kör på det,vill du göra annorlunda så gör det,blev den tiden bättre så lägg upp tiden här i kommentarruta är du snäll.Så kan andra göra den tiden om dom tror det blir bättre.Tack på förhand.

  • sazsa1 20 april 2012

    Väldigt god och uppskattad rätt. det gör inte häller något att den är lätt att till lagga.

  • dincii 21 april 2012

    väldigt uppskattat hemma. För att spara tid steker jag inte filén utan lägger i den i formen, häller över röran och in i ugnen direkt. Använder inte heller mascarponeost och ersätter den inte med något annat. Det blir ändå JÄTTEGOTT :)

  • MatLasse 22 april 2012

    Mycket god gratäng! Kanske lite lång tid i ugnen när man försteker fläskfilén. Jag minskade med 10 minuter.

  • bjboman 22 april 2012

    ÅHHHHHH, Kalasgott. Vi provade den som söndagsmiddag och vi blev glatt överraskade av den supergoda smaken. Tack för ett SUPER recept!!!! När man då provar något nytt så sitter vi i alla fall och försöker vidareutveckla den recept vi har testat och vi kom nog fram till att även testa detta super goda recept igen och då med förstekt kyckling kött i. Men denna gudomliga rätt kan bara få en STARK 5:a.

  • Marre73 22 april 2012

    Tackar för de otroligt trevliga kommentarerna,ja andra har testat med kyckling också och tyckt det gått precis lika bra.

  • kama149 29 april 2012

    Jag har fundering på att göra denna rätt nu på Valborgsmässoafton. Vad är lämpligt att servera till, potatisgratäng och en grönsallad? Eller finns det andra förslag?

  • Marre73 1 maj 2012

    Ledsen,var inte in förrän nu.Vanlig kokt potatis kör jag med och en grönsallad,det gör det extra gott,det blir ganska såsigt,hasselbackspotatis tyckte jag passade bra till med.

  • Morsi1 5 maj 2012

    Du delar med dig många bra recept..som min familj gillar:-D detta var 5 stjärnor...

  • Marre73 7 maj 2012

    Tackar så mycket vad trevligt att höra!

  • Sasssa89 31 maj 2012

    Tack för ett mycket gott recept! Älskar verkligen denna rätt!! Skulle kunna äta den nästan varje vecka!

  • Lelle44 3 juni 2012

    Super gått, bästa reseptet tusen tack, detta blev en klar 5:a.

  • ylinenjarvi 3 juni 2012

    Hej, Jag kan knappt koka spaghetti utan att noga följa ett recept men jag testade detta receptet igår och det blev en succé, ovanligt att laga mat som både de små och stora barnen gillar. Blev lite förvirrad av vilken storlek man skulle skära köttet i men det blev bra ändå.

  • tomgl65 6 juni 2012

    Anbefales! Takk Marre!

  • Mallini 17 juni 2012

    Tack för receptet! Supergott!

  • maj4 25 juni 2012

    jättegott.Tack för receptet det blev en lyckad middag.

  • fuling 11 juli 2012

    Riktigt gott! Vi åt detta med pommes frites vilket var helt ok, men dagen efter åt jag resterna av detta med ris och det var super! Då får man med mer av såsen också :)

  • Mamma1000 21 juli 2012

    Tack för ett enkelt recept med ett mycket omtyckt resultat. Inga rester att spara :)

  • lottat75 10 augusti 2012

    Jättegott äter det med klyftpotatis ;) Alla älskar det och har blivit en favvorätt här hemma :) Tack :)

  • noralie 22 augusti 2012

    Favoriträtten här hemma, hos både barn och vuxna!

  • Linarunnelid 3 september 2012

    supergott!!

  • elenast 4 september 2012

    absolut den godaste receptet med fläskfilé som jag ätit..... och tacksam att bjuda på...enkel att göra... Tackar!!

  • petrissa 5 september 2012

    Mums! Supergott! Hade purjolök i också, det passade bra!

  • stenlund2 29 september 2012

    Jättegott! Var bara 4-åringen som var tveksam till såsen. Han är tveksam till allt utom korv dock ;)

  • haw01 29 september 2012

    Helt suveränt gott!!!! Vi älskar den här hemma. Gott till både fläskfilé och kycklingfilé.

  • suby 4 oktober 2012

    Väldigt gott!! det tyckte våra gäster också :-)

  • lenasj65 13 oktober 2012

    Detta var sååå gott!! Kommer att göra rätten många gånger! Tack för ett underbart o enkelt recept!! :)

  • brittskaven 18 oktober 2012

    Ville bara instämma i alla lovord till denna rätt. Mina gäster som jag testade detta på ville omedelbart ha receptet. Jätte gott och lätt att göra. Kommer att användas många gånger.

  • Nillanpst 3 november 2012

    Tack för ett gott recept! Jag la till lök och champinjoner i såsen och la riven ost överst. Jättegott!

  • aln009 29 november 2012

    En ny favorit hos oss. Suveränt gott!!!

  • Morre2 7 januari 2013

    Vi bjöd våra gäster i fredags på den här rätten med den skillnaden att jag gjorde den på färsk fläskfilé och förlängde tiden i ugnen till ca 1 1/4 timme. Gästerna ville alla ha receptet!!! TACK för ett bra recept!

  • awretman 24 januari 2013

    Jag har bjudit många på denna rätt och ALLA älskar den. Otroligt god smak...min favorit :-)

  • peterbra64 27 januari 2013

    Mycket gott!!

  • 1981HW 2 februari 2013

    Gjorde denna rätt nu ikväll, hela familjen tyckte den var jättegod, så tack för receptet!

  • manolito61 6 februari 2013

    Jag hade idetorka o tog första bästa receptet som kom upp. OH wow, detta är verkligen en rätt som föll oss in i smaken. Supergott o enkelt. Sköter sig nästan helt själv oxå.Perfekt om man även är många.Lite färsk pasta o fräsch sallad. Mums! o tack.

  • Summerlady79 11 februari 2013

    Är den stark? Funderar på att testa den

  • mmarabou 23 februari 2013

    Låter jättegott men varför ska man ha rätten i ugnen så länge när fläskfilébitarna redan har stekts på spisen?

  • mmarabou 23 februari 2013

    Har nu lagat den här rätten och den var god, förutom att den blev alltför söt. Kanske beror det på vilket märke av mango chutneyn man köper. Så lagar jag det här igen lägger jag i max 1/2 dl.

  • sme 24 februari 2013

    Har gjort denna flera gånger, den är kanon god rätt. Bra bjudrätt.

  • karmas1 2 mars 2013

    Tack för receptet blev jättegod. Kunde inte låta bli att komplettera med fint strimlad purjo och 1 tsk curry, kände att jag blev sugen på curry till mangon, smög även ner några cachewnötter. Blev som sagt toppen. Karmas

  • aliice 10 mars 2013

    Supergod, verkligen!! :)

  • potter74 16 mars 2013

    Jättegott, jag har gjort denna rätt flera gånger nu=)

  • potter74 16 mars 2013

    Jättegott, jag har gjort denna rätt flera gånger nu=)

  • kepamat 29 mars 2013

    Jättegott! Har lagat denna rätt flera gånger.

  • dag6 6 april 2013

    Mycket gott. Dett kommer vi att göra flera gånger. Tack för reseptet.

  • evelinajohannes 11 april 2013

    HELT UNDERBAR!!! Jag byter paprikan mot stekt lök och färska stekta champinjoner..

  • hejnej 27 april 2013

    Hej passar den här rätten med kokt potatis eller ris? Vi tänkte bjuda över lite gäster, passar det med vin eller öl?

  • ewana 9 juni 2013

    Min högsta betyg.Den absolut bästa fläskfilen är jättegott. Skall laga flera gånger.Tack.

  • Nilsson001 2 augusti 2013

    Lagade detta recept då släkten skulle komma på middag. Jag är inte duktig på att laga mat. Men oj, vad detta blev gott och uppskattat av alla. Många frågade efter receptet. Verkligen ett bra och gott recept.Helt klart en 5:a.

  • hakma60 5 september 2013

    Denna rätten är så vansinnigt god!!! Och så enkel att tillaga.

  • Towaa 19 oktober 2013

    Mycket gott

  • seppemannen 24 oktober 2013

    Jädrans gott

  • Matigronby 9 december 2013

    Superdupergott!!

  • camomillisen 9 december 2013

    Kan man göra rätten någon dag innan och värma? Eller frysa in och värma? Tänkte bjuda många på middag och vill helst inte laga samma dag.

  • ewana 17 december 2013

    Jättegott! har delad med mina systrar. Min högsta beröm. Tak

  • ingsa 31 december 2013

    Tack för ett super gott recept. mums..

  • esson 19 januari 2014

    Hej! Dne var mycket god MEN det var mycket flytande fett speciellt runt gratängformen. Kan det månne bero på att jag hade den för länge i ugnen? Kan man annars minska på vispgrädden, osten eller créme fraichen?

  • Aglod 25 januari 2014

    Tack för ett bra recept , mycket gott .

  • Honna 12 februari 2014

    Denna var rätt var jätte god.

  • delikatessqueen 16 mars 2014

    Supergott! Tack för receptet! :)

  • delikatessqueen 16 mars 2014

    Supergott! Tack för receptet! :)

  • monael 21 mars 2014

    Jag tänker bjuda denna rätt på en tjejträff. Jag undrar om man kan förbereda allt på morgonen? Det vore så bra om allt var klart så att man bara kan sätta in i ugnen 45 min när gästerna kommer. Då hinner vi mingla under tiden.

  • Matigronby 27 april 2014

    Detta är verkligen jättegott och det går hur bra som helst att förbereda några timmar innan och sedan bara göra det färdigt innan det är tid att avnjuta.

  • mep 20 oktober 2014

    Supergott! Tack för receptet. Bytade ut fläskfilén mot 1kg kycklingfilé som jag skar i mindre bitar.

  • sanna011 30 oktober 2014

    Supergod rätt!!! Sambon sa att han var imponerad att jag bjöd på denna rätt, vet inte riktigt hur jag ska tolka det haha. Men den kommer klart fortsätta vara en favorit här hemma!!

  • Ann1Ksen 28 december 2014

    En fråga. Vad bjuder ni till? Ris? Potatis? Pasta? Öl? Vin? Det låter så gott och jag vill bjuda på det imorgon. Hoppas alltså på snabbt svar.

  • Ann1Ksen 30 december 2014

    Det blev basmatiris och en nall grönsallad med tomate till. superdupergott tyckte alla 6!! En solklar femma från mig.

  • exklusiv69 23 februari 2015

    Grymt gott..blir absolut fler gånger. Tack för receptet. Tog lite mindre mango chutney och kryddade lite mer:)

  • KochinaW 23 juni 2015

    Toppen recept kommer att göras fler gånger. Rekommenderas en full poängare.

  • sabinasiren 6 augusti 2015

    Super gott, gjorde 1 1/2 sats av såsen på ca 1,2 kg fläskfile. Väl värt det då man vill ha mycket sås då den är grymt god. Populär bland alla jag bjudit den här rätten på. Kan varmt rekomenderas.

  • LindaJ28 25 september 2015

    5 stjärnor får denna rätten från mig. Har lagat och bjudit på den många gånger och nästan alltid vill mina gäster ha receptet. Ibland har jag använt kyckling istället för fläskfilé. Funkar fin fint det med :)

  • Svesse60 11 oktober 2015

    Jättegott! Fick högsta betyg av våra gäster. Får det av mig också!

  • Marita Eriksson 24 januari 2018

    Tack alla härliga för de fina kommentarerna,inte varit in på mat klubben på flera år. Kul att se att receptet står sig 😃

  • Marita Eriksson 24 januari 2018

    Tack alla härliga för de fina kommentarerna,inte varit in på mat klubben på flera år. Kul att se att receptet står sig 😃

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.