Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adams kräft- och musselpasta.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig pastasås med smak av vitt vin och dill. Passar utmärkt som helgrätt året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bort lagen på kräftstjärtar och musslor. Spara 1 dl av musselspadet till såsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Rör i tomatpuré, buljong, vin, musselspad, crème fraiche och cayennepeppar. Låt såsen koka ihop några minuter. Red med mjölblandningen, lite i taget, om såsen är för tunn (den ska vara lite lagom kladdig, inte rinnig men inte heller för tjock). Låt såsen småkoka 5 minuter. Smaka av med salt, socker och nymalen vitpeppar.
  3. När såsen känns färdig rör i kräftstjärtar, musslor och dill. Låt det bli varmt utan att koka.
  4. Spagettin kokas på vanligt vis (4-5 liter vatten, 2 tsk salt/liter) samtidigt som såsen tillagas. Häll av vattnet men låt den inte "rinna av" förmycket (lite pastavatten ska med tillbaks i kastrullen). Glansa spagettin med lite fett (gärna smör) och håll den varm i kastrullen.
  5. Servera såsen med spagettin och en god sallad. OBS, Blanda inte spagettin med såsen i kastrull, det blir för geggigt. Servera sås och spagetti separat och blanda på tallriken.
  6. En blandsallad passar bra till samt torrt vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asanordgren 24 januari 2010

    Tackar för ett mycket enkelt och snabbt recept, dessutom supergott.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.