- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En härlig pastasås med smak av vitt vin och dill. Passar utmärkt som helgrätt året om.
Instruktioner
- Häll bort lagen på kräftstjärtar och musslor. Spara 1 dl av musselspadet till såsen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg.
- Rör i tomatpuré, buljong, vin, musselspad, crème fraiche och cayennepeppar. Låt såsen koka ihop några minuter. Red med mjölblandningen, lite i taget, om såsen är för tunn (den ska vara lite lagom kladdig, inte rinnig men inte heller för tjock). Låt såsen småkoka 5 minuter. Smaka av med salt, socker och nymalen vitpeppar.
- När såsen känns färdig rör i kräftstjärtar, musslor och dill. Låt det bli varmt utan att koka.
- Spagettin kokas på vanligt vis (4-5 liter vatten, 2 tsk salt/liter) samtidigt som såsen tillagas. Häll av vattnet men låt den inte "rinna av" förmycket (lite pastavatten ska med tillbaks i kastrullen). Glansa spagettin med lite fett (gärna smör) och håll den varm i kastrullen.
- Servera såsen med spagettin och en god sallad. OBS, Blanda inte spagettin med såsen i kastrull, det blir för geggigt. Servera sås och spagetti separat och blanda på tallriken.
- En blandsallad passar bra till samt torrt vitt vin.
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tackar för ett mycket enkelt och snabbt recept, dessutom supergott.....